Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulakassffdggg

Kiedy kolczyki dla dziewczynki?

Polecane posty

Gość ulakassffdggg

Ladnie to wygląda czy ktoś przebijał uszka córce? Może być na roczek?

Gość SzaraMyszka2011
Hej. Ja miałam przebite jak miałam roczek. Jeździłam w wózku ze złotymi kolczykami, nic nie czułam nie płakałam. i tak oto mam ponad 20 lat przekute uszy :)

Gość matka a
kolezanka przebila coreczce jak ta miala 6 mc. Wyglada jak kolczyk w uchu ;) im dziecko mniejsze tym chyba mniej przestarszone tego huku,aczkolwiek ja tam nie jestem przekonana co do kolczykow u malych dzieci

Gość SzaraMyszka2011
Dla mnie to dobry pomysł im starsza tym bardziej się bedzie bała i nie będzie okazji, a tak to nic nie poczuje. Pozdrawiam

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
po choler dziecku rocznemu czy niemowlakowi kolczyki ?????? przebij córce uszy wtedy kiedy sama Cie o to poprosi a nie dla własnego widzimisię :o

Gość f12
Ostatnio był tu taki temat i kobietę zjechali jak psa bo zrobiła dziecku kolczyki... nie rozumiem! Ja miałam zrobione jak skończyłam roczek i do tej pory noszę a córka mojej kuzynki (mieszkają w niemczech i ponoć tam jest to praktykowane) zrobiła małej jak miała 6tygodni!!!! Moja córka ma 14msc i na lato jej zrobię bo ponoć w zimę nie można robić-czemu nie wiem ale nie ryzykuję. Pozdrawiam i życzę powodzenia!

Gość fghjkm,l.nbvghyjk,m
Zimą nie można robić bo zahaczają się o czapeczkę i mogą się długo goić.

Gość ....D....
Ja miałam przekute uszy jak już do szkoły chodziłam i pamiętam dobrze że płakałam bo strasznie chciałam przekuc uszy ale mam powtarzała ze będę się bac i uciekne z fotela!! A ja swojej córeczce przekułam uszy jak miała kilka miesięcy.. i tak bez problemu chwila płaczu poszła spac... i już jak wstała wszystko było ok.. I sama kosmetyczka powiedziała że lepiej jak dziecko czym mniejsze tym lepeij .. bo miała przypadki gdy jej dziecko z fotela uciekało i drugiego ucha za chiny ni8e dało sobie przebic...

Gość kiedy? pozwól córce samej
zdecydować jak już duża będzie :o Moja matka mi przekłuła uszy na siłę i co? Miałam problemy z gojeniem się ale nie, nadal nosiłam aż w końcu teraz jak już sama decyduję za siebie mając 20 lat mam ogromne dziury w uszach które są widoczne a kolczyków nie mogę nosić żadnych, nawet złotych czy tytanowych bo okropnie leci mi roba z drurek z krwią :o i tak właśnie przez głupi pomysł matki muszę cierpieć :o

mojej corce przekulam uszy jak miała 1,5 roku. Nawet nie płakała bo i nie bardzo wiedziała co sie stało. Tu pani kosmetyczka ja zabawiała a druga przekuwała bezstrzałowym pistoletem. Troszke drozsze to jest ale nie ma tego huku by dziecko sie bało.

Gość ....D....
Samemu robic kolczyki u dziecka to głupie!! Ale u kosmetyczki ....to co innego!!

jak o nie poprosi. dzieci są piękne bez dodatkowych ozdób. masz ochote na kolczyki, zrób, ale sobie.

Gość okropnie wygladaja male dzieci
z kolczykami. Nie rob corce krzywdy ale pewnie i tak zrobisz :o

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
no sorry ale trzeba byc debilem zeby 6 tygodniowemu dziecku uszy przebić :o dzieci nie potrzebuja kolczyków !!!!!!!

Gość mamamakaaa
trzeba być debilem zeby w ogole przebic uszy malutkiej dziewczynce! niech dziecko samo zdecyduje!

Gość bukaa
Tak piszecie, jakby przebicie uszu było czyms nezbędnym do zycia. Jeżeli dziewczynka będzie starsza, a będzie się bała, to po prostu nie będzie miała kolczyków i już. Bez tego się nie umiera. Jestem szcześliwa, że moja mama nie wpadła na tak durny pomysł, bo nie lubię kolczyków.

Gość masełko maślane
moja córka miała 6 mies. jak poszłam z nią do kosmetyczki i nigdy nic jej się nie stało z powodu kolczyków

Gość misia1111111111111111111111
ja przekułam córce jak miała ponad 3 m. obyło się bez płaczu i strachu.z uszkami nic się nie działo,zdrowe do dnia dzisiejszego.przemywałam gazikami specjalnymi z apteki

Ja przekłuję dopiero na komunię. Oczywiście jeśli będzie chciała. Małe dzieci z kolczykami wyglądają słodko, ale to jest niebezpieczne - dziecko może się tym kolczykiem udrapać, skaleczyć i wielki płacz, a może nawet uraz do końca życia. A taka 8-9 lat to już łapie o co chodzi i można jej wytłumaczyć, że biżuteria to nie zabawki.

ludzie... po co jej robic - dla wlasnego widzi mi sie??? nie lepiej gdy SAMA o to poprosi??? w wielku kilku lat???

sprawy wiążące się z ingeręcją w ciało dziecka pozostawcie im samym

Pomyślcie logicznie. Takie dziecko wszystko bierze do ręki i nie wiadomo co potem z tymi rękami robi. Ja przekłułam uszy u kosmetyczki jak miałam 25 lat, przemywałam, dezynfekowałam, myłam ręce a i tak po trzech miesiącach się poddałam bo mi ciągle ropiało. Wyjęłam kolczyki i mam już tylko małe blizny :) A co dopiero małe dziecko - nie wiadomo jak to się będzie goić.

To mnie zjechali na tamtym forum bo napisałam że chcę przebić a mała ma 8 miesięcy. I powiedziały że skoro moje dziecko nie jest za małe na kolczyki to żebym jeszcze paznokcie pomalowała itp xD zaraz tak pewnie zaczną pisać :D I po nie jechać :D:D Przebij przebij nie czekaj aż dziecko bedzie duże :)

Gość Panikara jakich mało
wima7 jak o nie poprosi I jak dla mnie wszystko w temacie. Nie chce mi się zaczynać od nowa tematu

Gość na szczescie nikt mi nie
przebijał, mam 25, uszy nie przeklute i nie mam zamiaru ich przekluwac, na szczescie to zalezy tylko ode mnie!

Gość vigamoxxa
A czy są takie specjalne kolczyki dla maluszków ? Przecież to gniecie za uszami jak się śpi.

Ja miałam przebite jak miałam 6 lat, też nie płakałam, nie pamiętam tej sytuacji. Tylko ja bardzo o to prosiłam. Zabierałam mamie klipsy i mówiłam, że to prawdziwe kolczyki. :D A wam chyba w dzieciństwie lalek zabrakło, skoro chcecie rocznym dzieciom robić kolczyki. Jak córka będzie chciała w wieku 13lat przebić pępek to też się zgodzicie? Bo przecież to tylko kolczyk. ;)

Gość po co dziecku kolczyki
Ja też uważam, że piszecie tak, jakby kolczyki były niezbędne do życia dla dziewczynki. Mam wrażenie, że chcecie zrobić to teraz, bo co to będzie, jak podrośnie i nie będzie chciała kolczyków! No kto to widział, dziewczynka bez kolczyków! Ja swojej córcę przebiję uszy jeśli sama o to poprosi w wieku np. 11 czy 12 lat. A jeśli nie będzie chciała kolczyków, to będzie jej sprawa. Świat się nie zawali.

Gość gość
przebiłam uszy mojej córeczce przedwczoraj, a ma 11 miesięcy. Od dawna chciałam to zrobić ale czytałam opinie na forum i nie mogłam się do tego zabrać. I teraz załuję, bo 11-miesięczne dziecko we śnie bardzo dużo się rusza, ociera główką o materacyk przewracając się na boczek i łatwo w ten sposób o odpięcie kolczyka. U nas w pierwszą noc po przekłuciu kolczyk wypadł z ucha:( niestety nie dało się już go wsadzić bo w środku zrobił się strupek i musieliśmy iśc jeszcze raz i pistoletem w tą samą dziurkę włożyć kolczyk. teraz na noc zakładamy czapeczkę, a za uszka wsadzam złożone na pół waciki żeby zapięcia nie przeszkadzały. Dlatego jeśli ktoś chce przekłuć uszka dziecku, to im wcześniej tym lepiej.