Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulakassffdggg

Kiedy kolczyki dla dziewczynki?

Polecane posty

Gość pierwsza skorzystam
"Tak piszecie, jakby przebicie uszu było czyms nezbędnym do zycia. Jeżeli dziewczynka będzie starsza, a będzie się bała, to po prostu nie będzie miała kolczyków i już. Bez tego się nie umiera. Jestem szcześliwa, że moja mama nie wpadła na tak durny pomysł, bo nie lubię kolczyków." Właśnie ja też tego nie rozumiem. Ja miała przekłute uszy na własne życzenie w wieku chyba 10 lat i uwielbiam kolczyki, ale po cholerę one malutkiemu dziecku?! Jak później nie będzie chciała, albo będzie się bać, to co z tego? Bez kolczyków można żyć, z braku kolczyków się nie umiera!

Gość gość
Niekonieczne sa do czegokolwiek malej dziewczynce!Jak bedzie mogla wyrazic swoje zdanie to powie czy chce kolczyki i juz!

Gość gość
nie wiem dlaczego się dziwicie autorkę, już dawno zauważyłam, że matki z tego forum to w większości egoistyczne prymitywne krowy, które nie dbają o szczęście dziecka jako odrębnego cżłowieka, byleby wyglądało najpiękniej w całej wsi. a prawda taka, że wygląda jak miniaturka k***y.

Gość gość
Moja corka ma rok I nawet nigdy przez mysl mi nie przeszlo, zeby przebic jej uszy. I bez tego jest sliczna, a poza tym czasami widze, ze ciagnie sie za uszka gdy jest np. zla I placze, przeciez rozerwalaby sobie ucho takim kolczykiem. A poza tym to chyba niewygodnie spac w kolczykach, ja jestem dorosla, a zawsze zdejmuje kolczyki przed spaniem, bo mnie uwieraja. Ja pozwole swojej corce na kolczyki gdy mnie sama o to poprosi.

Gość gość
Ja mam dwie córki rok po roku uszy przebite U kosmetyczki przed skończeniem roku i Jestem zadowolona z decyzji ,miały specjalne kolczyki pierwsze dla maluszków i nie miałyśmy żadnych problemów.pozdrawiam

Gość gość
ja miałam przebijane uszy na komunię ( na własne życzenie). Po pierwszym uchu zemdlałam. Jednak na drugie dzielnie poszłam po...... tygodniu :d Córce przebiłam ja miała 10 miesięcy. Obyło się bez płaczu i komplikacji. Jednak jeśli mogę doradzić, jako matka dziecka z przebitymi uszkami to NIE RÓB TEGO. Drugiej córce ( jak będę ją kiedyś miała :P ) na pewno nie przebiję już uszek. Pamiętam , że był i zresztą jest do dzisiaj problem ze ściągnięciem jakiejkolwiek bluzeczki z małym otworem na główkę. Te pierwsze ( przebitki ) zaczepiały się też okropnie o ubranko, o moją bluzkę jak ją nosiłam - porażka !!!!!!!!!!!!!! teraz ma złote i w końcu jest ok :D

Gość gość
moja córka w tym roku kończy 6 lat i marzy o kolczykach, więc jak będzie miała ochotę to przebijemy uszy przez wakacje. Nie podobają mi się niemowlaki z przebitymi uszami. To jest mamy widzi mi się, że przebija, bo przecież nie dziecka pragnienie. Jeśli by moja córka nie chciała kolczyków to byśmy nigdy uszu nie przebijały bo po co.

Gość Basia246
Mi też się nie podobają niemowlaki z kolczykami, dlatego nie przekłułam swojej córce. A teraz żałuję, bo mała ma 5 lat i BARDZO chciałaby mieć kolczyki, ale się boi....

Gość gość
nie podobają mi się małe dziewczynki z kolczykami wyglądają jak takie małe landrynkowe niunie mamusi, kolczyki jak sama zadecyduje i będzie na tyle duża żeby sobie sama zakładać.

Gość gość
po co takiemu malemu dziecku kolczyki? Moim zdaniem brzydko to wyglada taki typ "stara malutka". Poza tym balabym sie ze dziecko albo wyciagnie sobie niedelikatnie kolczyki z ucha albo polknie itp...

Gość gość
Najlepiej to nigdy!

Gość gość
w USA dzieciom malutkim nie przekuwają ! robia to w znacznie póżniejszym wieku,na ich zyczenie mnie przekłula mama jak byłam w Podstawówce i do dziś pamiętam ten strach ,uwielbiam kolczyki mimo wszystko swojej córeczce przebiłam uszy u kosmetyczki na jej prośbę, (kolezanki nosiły kolczyki ,więc i ona zapragnęla)