Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kikakikka

cesarskie ciecie

Polecane posty

Gość kryszka osno
matko 4 dzieci- chyba bym się pochlastała

Gość mirabelx
26.01 miałam cesarskie cięcie, 2 doby w klinice i do domu, na 3 dzień czułam już się super, rana zagoiła się szybko, ja nigdy bym się nie zdecydowała na sn, ale to moje zdanie.

Współczuje ograniczenia umysłowego, które nie pozwala przyjąć do wiadomości, że są ludzie, którzy świadomie decydują się na dużą rodzinę i stać ich na jej utrzymanie:-O

Gość bibi...............
podnoszę

Gość week of view
Kobietki, więc jak można przygotować sie do rozmowy z lekarzem na temat cc? Jakich argumentów można użyć? Jeżeli mialabym rodzic sn do porodu wypadlyby mi wszystkie wlosy z nerwow. Juz nie moge spac, a 4 miesiace jeszcze przede mna.

Gość wsiowa babka
Znów mama🌼:D Ja miałam cc,ale to było najgorsze przeżycie w moim życiu.Co prawda miałam narkozę,ale chyba za małą ,bo pod koniec zaczęłam sie wybudzać...brrr.czułam szarpanie ,wkręcanie i nic nie mogłam zrobić:(

Gość week of view
wiesz ja mialam juz jedna operację, naprawde dobrze to znioslam, szybko zciagneli szwy, w mgnieniu oka doszlam do siebie, stad ta decyzja:)

Gość wsiowa babka
Ja przed cc miałam trzy operacje. Nie wiem może miałam pecha ,ale po cc dochodziłam do siebie 2 tygodnie.

Gość week of view
to dosyc dlugo. A z jakiego powodu byly te wczesniejsze operacje? ja juz postanowilam, chce cc, przeraza mnie mysl o rodzeniu sn, tylko nie wiem jak mam lekarzem rozmawiac

Gość wsiowa babka
Pierwsza--pęknięte jelito Druga---skręt jelit Trzecia----laporoskopia. Powiedz lekarzowi po prostu ,że sie boisz i koniec.

Gość week of view
myslisz ze to wystarczy? To nalezalas sie w szpitalu troche.

Gość ka-milka-a
Powiedz prawdę - że panicznie boisz się bólu (u mnie to był główny powód bo nie ma znieczulenia), przedłużającego się porodu, komplikacji, że od zawsze ta myśl cię przerażała, bo np.mama, siostra mają bardzo złe wspomnienia z porodu. Ja tak zrobiłam i lekarz przychylił się do prośby. Nie wziął ani grosza, pouczył tylko o konsekwencjach cięcia. Żałuję tylko że na szczerość zdobyłam się dopiero w 36 tygodniu ciąży - strach przed porodem przesłonił mi całą radość bycia w ciąży...

Gość wsiowa babka
To prawda.U mnie ciąża była zagrożona i nie było czasu na znieczulenie zewnątrz oponowe .Myślę,że przez to tak zle wspominam cc. Pogadaj ze swoim gin.powiedz mu o swoich obawach,moze zrozumie.

Gość ka-milka-a
a i ja też miałam wcześniej usuwane torbiele z jajników więc wiedziałam jak to jest po operacji. Nowej blizny mi nie dorobiono, bo na cc cięli w tym samym miejscu.

Gość week of view
ka-milka-a a jaki powod cesarki?

Gość week of view
dzieki, tak powiem:)

Gość ka-milka-a
żaden medyczny :P moja prośba

Gość week of view
ka-milka-a powiedz mi jeszcze jedno, lepiej porozmawiac wczesniej(4 miesiace do rozwiazania mi zostaly) czy jeszcze troche poczekac?

Gość ka-milka-a
nie czekaj - może się okazać że twój lekarz nie będzie cię chciał zrozumieć.... wtedy masz czas żeby go zmienić teraz jestem w drugiej ciąży i mam innego lekarza, ale na pierwszej wizycie mówiłam, że znowu chcę cc

Gość week of view
dziekuje ci bardzo!! od razu lepiej sie poczulam :) a ktory miesiac? znasz juz plec dzidziusia?

Gość ka-milka-a
termin mam za niecały miesiąc, będzie druga córcia - w następny wtorek idę po skierowanie na cc lekarzom nie są obce takie przypadki jak my :P i ciesz się ciążą póki możesz :) powodzenia

Gość week of view
dziekuje, ja rowniez zycze powodzenia:) 🌻