Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mamusia królewny

Kupię czapeczki dla malutkiej dziewczynki

Polecane posty

Może ma jakaś mama do sprzedania czapeczki dla córeczki? Patrzyłam na allegro ale mało jest takich zestawów. Szukam zestawu 0-3-6 miesięcy dla dziewczynki. Smerfetki, takie po kąpieli, wiosenne i letnie. Jeśli jest mama, która ma niepotrzebne już czapeczki po córci w dobrym stanie i chce je odsprzedać za niewygórowaną kwotę to chętnie odkupie.

Podniosę

Jeśli ten koszt przesyłki nie będzie wyższy niż koszt czapeczek to nie ma problemu :) Chętnie kupiłabym cały zestaw od kogoś bo jak przeglądam allegro to są różne śliczne, ale od każdego sprzedawcy mi się co innego podoba i w efekcie więcej muszę za pocztę zapłacić niż warte są te czapeczki. A w sklepach sa bardzo drogie po 30 zł za sztukę, albo takie większe już na pół roczniaka.

i do góry

Gość pytanie hop
A czemu szukasz aż tylu czapek skoro idzie wiosna i zaraz lato? Przecież 2 sztuki cienkich wystarczą z nawiązką. Niemowlę w wózku nie musi mieć latem czapki, o ile słońce nie świeci mu bezpośrednio na głowę (a wózki mają budki). Wiosną w ciepłe dni tez nie musi, a w chłodniejsze wystarczy zwykła cienka, lub kaptur, lub cienka+kaptur. Czapka po kąpieli? Nie żartuj. Wytrzesz głowę do sucha i po sprawie. Jak jesteś nadwrażliwa to możesz położyć mu koło głowy tetrę na pół godziny... Strasznie przesadzasz. Czapkę to się zakłada tylko w pierwszych godzinach po porodzie, a później jak jest ciepło to nie ma potrzeby.

ja mam chyba czapeczki podaj meila to sie odezwe.i wysle zdjecia

Gość Panikara jakich mało
Ja rodzę w lipcu i kupiłam dwie czapeczki po kąpieli (z tego co widzę są na 3miesiecznego maluszka co najmniej, ale to zobaczyłam dopiero jak już kupiłam i otrzymałam przesyłkę, rozmiar napisany przez sprzedawcę nic mi nie mówił :D ) i planuję kupić w takim razie jeszcze jedną po kąpieli na noworodka i jedną jakąś bawełnianą albo taką ażurową jakby nie było za ciepło albo wiało

Gość Naranja.
Pierwsze slysze o czapkach po kapieli. Daj spokoj. Szkoda kasy. :) Lepiej kupic 2-3 uniwersalne cienkie na wyjscia na powietrze w chlodniejsze dni.

Ale ja rodzę za 2 tygodnie i czapeczek potrzebuję bo jest zimno. Do szpitala muszę mieć tzw smerfetki ze dwie bo tak sobie wymagają. No i na wyjście bym teraz chciała na spacer i na wiosnę jak się zacznie, a na lato cienki kapelusik też się przyda. Mój mail mkk123@o2.pl

Gość pytanie hop
Ja rodzę w połowie marca, czyli mniej więcej wtedy co i ty, a kupuję tylko 2. :) Na spacerach dojdzie kaptur i będzie ok. Kupuję cienkie, ale takie z zakładką na czole, a nie takie typowe proste z trokami z byle jakiej bawełny jak z prześcieradła. Szpital mi nie dyktuje jak mam ubierać dziecko. Ubieram jak uważam. Rób jak uważasz. Każdy woli co innego. Mnie szkoda na nie miejsca i kasy, bo co później z nimi zrobię? Raz założę i zapomnę, że je mam. :) Zresztą szpital daje zazwyczaj swoje ubranka na czas pobytu, więc nie warto brać swoich. Prywatne często giną i nie wracają do rodziców, więc lepiej je wziąć dopiero na wyjście.

Przyszla mamusiu królewny,zadalas pytanie czy ktos moze ma odsprzedac czapeczki :) Pytanie proste,odpowiedz tez wydaje sie prosta-mam albo nie mam :D Ale zaraz przekonasz sie, jak zleca sie wszystkie kafeteryjne mądraliny, ze zle robisz bo one to czapek dziecku nie zakladaja,ze po co,ze za cieplo..itd. Po czym napisza Ci "rob jak uwazasz" ale my i tak wiemy lepiej ;)

Mój szpital swoich ubranek nie daje, a ja czapeczek potrzebuję. Jak ktoś ma do sprzedania to chętnie odkupię. Najbardziej mi zalezy na czymś w tym stylu: http://allegro.pl/bobas-czapka-welurowa-kropeczka-r-56-nowa-i1468697096.html no i takie wkładane cienkie też odkupie. Moga być takie szydełkowe na wiosnę. Byleby cena przesyłki nie była zawrotna jak w aukcji wyżej gdzie czapeczka 9 zł kosztuje a przesyłka 8.

Już je oglądałam ale one są w większości wszystkie cienkie takie właśnie po kąpieli z cienkiej bawełny, a ja bym chciała żeby i z weluru tam była i taka bardziej wyjściowa. Allegro całe przetrząsnęłam i spodobał mi się jeden zestaw, ale chyba rozmiar nie taki będzie bo 42 choć z drugiej strony to z tymi rozmiarami jest różnie. Napisałam maila z pytaniem na jak duże to dziecko, ale nie ma jak na razie odpowiedzi więc napisałam tutaj. Są tu mamy małych dziewczynek i może mają do sprzedania niepotrzebne czapeczki.