Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pertolonyyyy

Dlaczego nauczyciele ciagle chca podwyzek? Nic im sie nie nalezy!

Polecane posty

Gość pertolonyyyy

bo za co? Malo im? Nie potrafia uczyc poziom edukacji to dno,tylko by protestowali. Listonoszom naleza sie podwyzki, kolejarzom, kasjerom a nie tym patalacha :O

Gość ,./,./,./
Oni żądają, bo archaiczna ustawa z 1984 roku, czyli słynna Karta Nauczyciela, im to gwarantuje. Czas chyba by ją zmienić, nie? Nauczyciele to - według sondaży - najbardziej sfrustrowana grupa społeczna.

Gość molinda c.
Znowu temat o nauczycielach :( Nudni jesteście! Nie macie innych problemów?????

Gość Nauczyciele są to podłe
stwory, kiedyś tacy nie byli ... (wiersz "Pan od przyrody") Nauczyciel z powołania - tak, a dziś... mendy i świnieee

Gość iiiiiiooooooo
a ja jestem nauczycielem i jestem zadowolona ze co roku mam podwyzki :)

Gość Blumblum
Ja tez jestem nauczycielką nauczyciel mianowany Podoba mi sie mój zarobek 2400 netto ale innym to mało to strajkuja osobiscie nie popieram Wystarczająco jest to dużo i nie wierzcie w bajki ze ktoś na danym etapie zawodowym ma mniej bo jest to budzetówka Moja siostra zarabia 1000zł pracując w sklepie 6dni w tyg wszystkie swieta i o pakiecie socjalnym może zapomnieć Natomiast nauczyciele owy posiadają pokazny dość

Gość nauczyciele za i nie
Nauczyciele chca podwyzek, bo sa w dalszym ciagu jedna z najnizej oplacanych grup zawodowych. Jednoczesnie na nauczyciela spoczywa ogromna odpowiedzialnosc, praca ta pochlania wiele czasu i jest to jeden z tych zawodow, ze obowiazki nie koncza sie po opuszczeniu miejsca pracy, a trzeba dodatkowo poswiecach mase swojego prywatnego czasu, za ktory nikt nie placi. Oprocz tego trzeba slonczyc studia, a zarabia sie niewiele wiecej lub nawet czasem mniej niz np. kelner w restauracji, bez zadnego wyksztalcenia. Moim zdaniem, podwyzki dla nauczycieli powinny byc, ale z jednym zastrzezeniem. Powinno sie zmienic kryteria zatrudnienia nauczycieli, to znaczy wprowadzic ostra selekcje, bo na dzien dzisiejszy to faktycznie tak wyglada, ze nauczycielami zostaje kazdy kto skonczyl studia i ma specjalnosc nauczycielska, i dlatego masa jest wsrod nauczycieli osob nie nadajacych sie do tej pracy, osob ktore tak naprawde same nie dysponuja podstawowa wiedza itp. W dzisiejszych czasach az roi sie od mlodych, glupich kretynek - nauczycielek, co to jednego zdania w poprawnej polszczyznie nie potrafia sklecic.

Gość ERGTHYUJIKYOLUP;[
NAUCZYCIELOM MÓWIMY STOP!!!!