Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fnhsn

bol z lewej strony brzucha, wysoko

Polecane posty

Gość fnhsn

dlugotrwaly, od kilku dni z krotkimi przerwami, ostry i klujacy, srednio silny, ale czasami jak zakluje to bardzo mocno. bol po lewej stronie pod zebrami, na wysokosci zeber, czasami blizej srodka, caly czas wysoko. co tomoze byc?

to chyba trzustka, mnie jak bolało to mówili że to trzustka, jakoś przeszło na szczęście

Gość fnhsn
no trzustka najprawdopodobniej, pytanie tylko co z nia? jestem obciazana genetycznie sklonnoscia do raka trzustki wiec nie wiem czy to moze jakis stan przejsciowy zapalenia czy co...

Gość zloty99
MOŻE TRZUSTKA BYĆ, CHOCIAŻ MNIE OD POCZATKU BOLAŁO (NIE KUŁO) NIŻEJ I BARDZIEJ NA ŚRODKU NIŻ Z BOKU. ALE BOLI MNIE TEŻ TAK JAK BY "GŁEBOKO" - AŻ PRZY PLECACH. IDŹ DO LEKARZA NIE CZEKAJ AŻ PRZEJDZIE BO MOŻE NIE PRZEJŚĆ.

Gość zloty99
CHUJA SE ZAMÓW :( IDŻ DO LEKARZA NA BADANIA I SIĘ DOWIESZ - NO PRZECIEŻ NIKT NA FORUM CIEBIE NIE ZDIAGNOZUJE. MOŻE BYĆ NP: ZAPALENIE TRZUSTKI (ALBO CZEGOS INNEGO). KONIECZNIE DO PRZYCHODNI. JA TEŻ ZWLEKAŁEM, PRZEKŁADAŁEM BADANIA Z TYGODNIA NA TYDZIEŃ, OLEWAŁEM TO CO MI LEKARZ NAWIJAŁ. I WYSZEDŁEM NA TYM BARDZO CHUJOWO.

Gość fnhsn
no wlasnie wybieram sie an poczatek na usg, chociaz nie wierze ze mic os na tym wykryja, po doswiadczeniach sobob chorych na trzustke...

Gość zloty99
JAK NIE USG TO CT. ZARAZ TAM WYKRYJĄ - ZOBACZYSZ ŻE BEDZIE OK ALE BADANIA MUSISZ ZROBIĆ.

Gość fnhsn
ale na CT nie dostane skierowani aod tak,prywatnie to jzu spory wydatek.

Gość zloty99
JA BYM NIE OSZCZĘDZAŁ. ALE LEKARZ POWINIEN SKIEROWAĆ NA CT CZY REZONANS BO USG NIE JEST MIARODAJNE PRZY TRZUSTCE. SAM WIEM Z WŁASNEGO DOSWIADCZENIA. NIESTETY :(

Gość kmlwi
ciężko badać trzustkę masz jeszcze jakieś objawy? dziwny stolec? nasila się po zjedzeniu tłustego? u nas w USG lekarz mierzył trzustkę na obrazie i wyszła nieco powiększona =zapalenie poziom hormonu trzustki bada się w moczu - to chyba niedrogie badanie (a z NFZ darmowe)

Gość zażyłeś coś
może to kolka. spróbuj no- spe zażyć