Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justysia89

śmierć dziecka

Polecane posty

Wybaczcie pomarańczki spojrzałam w przepisy i rzeczywiscie zmieniły się w 2007 roku a do tego czasu wydawane były tylko połody po 22 tyg z wagą od 501g, ja rodziłam dzieci w 1998 i 2002, więc nie byłam świadoma zmiany przepisów, sorki, orientowałam się tylko w starych rozporządzeniach, jednakże prawo koscielne nie jest jednoznaczne to czy pogrzeb zalezy od księdza, jednak są pokropki

Gość niestety ale wiele zależy
od "łaski" jaką zrobi nam ksiądz:O to po prostu straszne i niedorzeczne, ale ksiądz, który miał pochować moją żywo urodzoną córkę (w 35tc) żądał potwierdzenia na piśmie, że dziecko otrzymało chrzest z wody:O nie mogłam w to uwierzyć... moja córeczka żyła tylko 10 h i dzięki jednej pielęgniarce została ochrzczona, ale co by było gdyby nie? nie pochowaliby mi dziecka?:O szkoda słów na niektórych księży:(

Ja pochowałam dziecko martwo urodzone w 23 tc.Nie odbierałam go z prosektorium w szpitalu tylko zrobiła to firma pogrzebowa. Odebrałam natomiast dzieciątko po kremacji w urnie i sama zawiozłam na cmentarz. Tam Panowie tzw. kopidoły pochowali małego a ksiądz odprawił ceremonię pochówku. Niedawno koleżanka poroniła w 9 tc i również wydano jej akt urodzenia dziecka w USC. Szpital to również potraktował jako dziecko martwo urodzone i wydał odpowiednie dokumenty. Musiała wybrać płeć dla dziecka jaką czuje, tzw. domniemanie płci.Pochowała, dostała zasiłek pogrzebowy, i 8 tyg. urlopu macierzyńskiego.

Gość naucz się pisać autorko
nogi rozkłada bachory płodzi ale pisac nie potrafi :o

Gość azezam
vbm 12 tydzień to poronienie a nie poród...niektórzy ksieza nie chca pochowac 6-cio miesięcznych dzieci bo uwazaja je za płód a twój tak naprawde płód pochowali....dziwne gdy w szpitalu poronisz w takim tygodniu to płod idzie do utylizacji kosciol 6 miesieczne dziecko uwaza za plod czy 6 miesieczna ciaze? tak czy siak to ciekawe ma kosciol poglady usuwac nie mozna bo to od samego poczecia czlowiek a 6 miesieczny (zalozmy ze to masz na mysli) uwazaja za plod i nie chca pochowac??? to sie tylko w polsce moze wydarzyc ja obije dzieci rodzilam w uk i tam przechodzilam obie ciaze wiem ze do 12 miesiaca nie traktuja Cie jako ciezarnej a ciazy jako ciazy i do 12 tyg nie ratuja plodu ale czy chowaja? nie mam pojecia :(

azezam własnie sprawdzałam, przepisy sie zmieniły, tak było kiedys teraz pytają kobiety czy chce ciałko, że może w kazdym tyg ciązy pochować, a do 2006 roku to rzeczywiscie ludzie wojny prowadzili ze szpitalami i księzmi o to

Gość Justysua89
Dla mnie to nie byl płod tylko miniaturka człowieka miał wszystko raczki nóżki dziesięć paluszków u rąk i nóg takie piękne czarne oczka skórę miał przezroczysta taką że wszystko można było zobaczyć przez nia, był piekny ciągle jest piekny:)