Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katarzyna_84

Kiedy będe w ciąży???

Polecane posty

Gość laryskaaaaaaaaaaaa
Katarzyna_84 3 miesace to jest jeszcze nic ja staram sie juz dwa lata

Gość Oskarecyka
Ja brałam Yasmin przez 10 lat i w szóstym cyklu po zakończeniu ich brania zaszłam w ciążę :D A byłam już stara 33 lata!

Niestety w tym miesiącu nic z tego :/ chyba pójdę do lekarza. Co radzicie żeby o tym nie mysleć??

Ja tez tak mialam jak sie "intensywnie wkrecalam" w to ze sie udalo. Dziwne bole, okresy tez krotsze, same ciazowe objawy a testy caly czas pokazywaly 1 kreske. Wrzuc na luz. 3 cykle to jeszcze nic.

Gość Zamienmy się miejscami
Witaj moim skromnych zdaniem nie zajdzierz zaraz po odstawieniu tabletek. Jeśli długo je brałas w twoim organizmie doszło do sporych zmian, teraz musi minąć trochę czasu by te zmiany się cofly inaczej mówiąc musisz czekać na to aż organizm ci się odblokuje. Ja nigdy nie brałan żadnych tabletek. I dorobilam się bliźniaków. Mało tego ani ja ani mąż nie chcieliśmy więcej dzieci uważaliśmy ja nie wiem a tu znowu jestem w ciąży chociarz kochaliśmy się dosłownie jeden raz w ciągu całego cyklu... Żadne z nas się nie cieszy zbytnio ale cóż nie usunę przecież prawda. Za to moja szwagierka też niedawno odstawila pigułki i zaczęła starania bez rezultatu. Na wiadomość o nas stwierdziła trochę z żalem pewnie, że ona już pół roku próbuje i nic a on to raz se wsadził i zaś. Cóż jak pech to pech ale to trochę niesprawiedliwe

Witaj. Brałam tabletki przez rok. Widzisz jedni mają szczęscie (albo i pecha) po 1 razie. Ja bym się z takiego pecha cieszyła :) Najgorsze jest to doszukiwanie się chorób i innego świństwa u siebie albo partnera jak w kolejnym miesiącu nic... to mnie dołuje. Zacznę się cieszyć z wiosny, sexu i może się uda :P

Katarzyna, ja bralam tabletki 6 lat i teraz juz ponad rok uprawiam sex bez zabezpieczenia i w ciazy jeszcze nie jestem, ale... nie zalamuje sie i nie mam zamiaru jeszcze sie badac, bo wiem ze u mnie to za bardzo nie ma cisnienia na staranie sie jakies obledne. Kochamy sie wtedy kiedy mamy na to ochote i tyle. Oczywiscie, zaskakujace jest to, ze ponad rok i "nie wpadlam". Teraz troche chce sie do tego przylozyc - mierze temperature, ale naprawde trzeba wrzucic na luz. Wiem ze ciezko, ale musisz sobie znalezc jakies zajecie, odciagnac mysli i kochac sie co drugi dzien, a na pewno sie uda.

Dziekuję za wsparcie :) i wiem już nie ma potrzeby się zamartwiać i przejmować bo to pogarsza sprawe.

Katarzyno 84, Jesli się bardzo niepokoisz, to zrób sobie podstawowe badania hormonalne. Jestem teraz w drugiej ciąży. Z pierwszym dzieckiem udało się w pierwszym cyklu starań. Tym razem było ciężej - udało się w 7 cyklu. Niemniej intuicja podpowiadała mi, ze coś jest nie tak w 4 cyklu starań zaczęłam robić badania i faktycznie dość sporo zamieszania wyszło. Mój mąż też zbadał nasienie - wynik średni. Faszerowałam go różnymi specyfikami, sama też brałam leki i zupełnie niespodziewanie udało się - są dwie kreski:) Jeśli czujesz, że może być coś nie tak, to zrób badania, chociaż tak jak dziewczyny piszą, możesz spokojnie jeszcze próbować. Pozdrawiam

Właśnie ta intuicja. Doszukuję się niewiadomo czego....a to że za rzadko współżyjemy, a to że nie w takiego pozycji, że nie mam płodych, chociaż czuję owulacje. Nie biore zadnych prochów, oprócz folika, bo hemoglobina troszkę słaba. Raczej dobrze się odżywiam, jestem aktywna. I teraz to że miałam okres tylko dni i 2 plamienia a nigdy tak nie miałam. Skrzywienie mam swierdzone po badaniu ginekologicznym ale to chyba nie problem skoro lekarz zaprasza na następny raz z ciążą :/ co p tym myślicie???

Wiesz ja myślę że pewnie twój organizm powoli przygotowuje się do tego by sprawić ci niespodziankę. Ja co do okresu to teraz miałam podobnie. Był taki że zaczął się w poniedziałek i koniec potem nic a kontynuacją była od czwartku i potem już normalnie a na następny miesiąc susza i dwie kreski także będzie ok

Aha. Teraz jeszcze mi się przypomniało czytałam kiedyś gdzieś że problemy z zajściem mogą być też wtedy gdy ty i twój partner macie te sama grupę krwi ale ile w tym prawdy to nie wiem

Dzieki za informacje. Ja mam chyba B rh+ a i mialam temperature podwyzszona w trakcie okresu ok. 37,1 .

Gość i tak już po
Ja stosowałam pigułki antykoncepc. przez 13 bitych lat, bez żadnej przerwy. Odstawiłam na pół roku (bo nie chciałam bliżniaków) i w trzecim cyklu starań zaszłam :)

Gość :)a moze ciaza
ja zawsze mialam nie regularne cykle mimo ze bralam tabletki antykoncepcyjne wiem dziwne ze tak wlasnie bylo. postanowilam ze odstawie tabletki..no i ostatni listek wybralam w styczniu i na tym koniec... od tamtego czasu wspolzyje z moim M stosujac prezerewatywe ostatnia miesiaczke mialam 24 lutego trwala 6 dni no i 6 marca wziela nas glupota i kochalismy sie bez zabezpieczenia i on skonczyl we mnie. nie wiem czy to byly dni plodne bo mam tak nieregularne cykle ze ciezko jest je obliczyc... dawno dawno temu przy braniu tabletek mialam krwawienie z odstawienia co 30 dni pozniej to sie znacznie pozmienialo wiec teraz nie wiem kiedey powinna wystapic nastepna? czy jest w ogole jakas szansa ze zaszlam w ciaze? dzis miezylam sobie temperature pochwy rano i mialam 37.1 nie wiem czy mam brac to za jakis oznak... poczekam do 24 marca jezeli nie dostane miesiaczki zrobie test

Wydaje mi się nie nie miałaś płodnych lub się zaczynają i nic z tego nie będzie. A tym bardziej jak masz nieregularnie. Tylko nie piszesz co czy krótsze czy dłuższe te cykle. A chcesz czy nie chcesz być w ciąży?? Pozdrawiam

Gość :)tak jakos
no chcialabym ale nie robimy nic na sile... cykle mialam rozne raz 30 dni raz 40 raz 36... tak bylo przez ostatnie miesiace...

hmmm. Wychodzi na to że jeśli chcesz to musisz się kochać co 2gi dzień. Wtedy jest prawdopodobieństwo że traficie :) Ja tak robie teraz chociaż mam regularnie co 29-30 dni :P Powodzenia

Rozmawiałam z koleżanką, która ma dziecko. Mowi to co wszystkie kobiety tutaj.... odpuścić sobie, nie starać się, nie stresować się i kochać się i wtedy będzie dziudziuś.

Witam ponownie. Byłam u ginekologa :) Pani doktor stwierdziła że wszystko jest wporządku i tylko zachodzić w ciążę ale o tym nie myśleć, bo to blokuje owulacje. Dowiedziałam się też z badania że mam owulacje ok 12tego dc, a zawsze z testu i bólu owulacyjnego wychodziło ze ok 18ego :/ Ale poszłam z czymś innym... Otóż boję się że mam kłykciny :/ :( lekarz mówi że nie, że to taki defekt. Ale u wejścia mam już 3 takie płaskie narośle w kolorze skóry. W trakcie badania miałam 1 :( Nie wiem co robić??? Czy iść do innego lekarza. Czy nadal to obserwować?? Swędzi troszkę, poza tym zero innych objawów. Boję się że to to co myśle. A partnera jestem pewna. On jest czysty :) sprawdzałam . Miał ktoś tak???