Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwanie

Co mi smakuje w ciąży?

Polecane posty

Gość iwanie

Hej dziewczyny jestem w 8 tyg i całe moje menu przewróciło się do góry nogami:) nie jem mięsa (które uwielbiałam) - najgorsze to kiełbasa i mięso mielone pod każdą postacią . Do słodyczy też mnie nie ciągnie:) założyłam ten wątek bo jestem ciekawa jak bardzo się pozmieniały wasze smaki;) Zabobony twierdzą że smaki są pewnym miernikiem tego czy urodzimy chłopca czy dziewczynkę:) hihi - chyba urodzę wegetarianina:)

Jestem w 7 tygodniu i wrecz nie moge patrzec na mieso i ryby, co w pierwszej ciazy (mieso, ryby nie) pochlanialam w tonach (potrafilam zjesc paczke wedlin na raz przed telewizorem ogladajac film :D ) Mam ochote na warzywa i owoce oraz na napoje gazowane, ktore lagodza u mnie mdlosci. I pochlaniam w ogromnych ilosciach pomidory. Acha i nie moge patrzec na slodycze i czekolade, co u mnie jest wielkim szokiem, bo generalnie uwielbiam mleczna. :)

Gość mama_6587
Ja jestem w 37 tc i od początku nie mogę jeść mięsa choć przed ciążą to jedzenie bez mięsa nie było dla mnie jedzeniem. Za to nie jadłam często mleka i przetworów mlecznych a w ciąży to jem mleko pod każdą postacią. Co do słodyczy to akurat nie miałam z tym problemu bo i przed ciążą i w czasie mogę jeść spokojnie:)

Gość Tofii
Na poczatku ciązy była ochota na kwaśne :P np.śliwki,kapuste potem kanapki z serem bialym i pomidorem :P potem słodycze :P a teraz znowu owoce.. mięcho mnie nie pociągało,zapach smazonego strasznie draznił..

Gość zona ...........
u mnie dzien bez slodkiego jest dniem straconym!!! doslownie!! musze, zwyczajnie musze cos czekoladowego zjesc a urodze chlopczyka:)

Gość mama_6587
Ja jeszcze jak przed ciążą nie lubiłam zup to teraz mogę jeść je garnkami;P Tak pisząc o jedzeniu narobiłam sobie ochoty na coś słodkiego:)

Gość mama_6587
Ja tam samo mam mieć synka...a słyszałam, że słodkie to na dziewczynkę prędzej...

Gość iwanie
hm mleko też mi pasuje po każdą postacią, i zupy też lubię, ale w słodkim to ograniczam się do 2 łyżeczek cukru do herbaty z cytryną;)

cieszcie się że dopisuje wam apetet - mnie w ciąży odpychało od większości jedzenia - niewchodziłam do kuchni bo wszystko tak śmierdziało że odrazu mnie mdliło.. a zwłaszcza parowar - sam widok jego to już mu śmierdział

Gość olgggaa
ja jestem w 6 tyg. i nie mam zadnych zachcianek

Gość jestem w 38 tc
czasem caly dzień nic mi się nie chce jeść, a nieraz wstaje w nocy i wyglądam jak ciasteczkowy potwór z ulicy sezamkowej. Mam ochotę zjeść wszystko łącznie z lodówką. Więc wrzucam w siebie jakąś starą pizze zima, kawałek pomarańczy, kabanosa, pół czekolady, dwa ogórki, śledzika w śmietanie i jak tam leci po kolei z półek. A czasem czuje że mam na coś ochote i budze męża w środku nocy i mówie wiesz kochanie zjadłabym coś tylko nie mam pojęcia co, ale możesz mi to załatwić? Biedny idzie do kuchni, przynosi wszystko co tam znajdzie, a mnie i tak nic nie pasi więc zanosi z powrotem i idziemy spać. Kobieta w ciąży dziwna jest.

Gość naoglądała się taka
głupich reklam w telewizji i odwala!!! Jakbym była twoim mężem to na pewno bym wstawała. OO beko ooo