Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czternastolatka

intymny problem pomocy :(

Polecane posty

Gość Czternastolatka

Od pewnego czasu b. swędzi mnie w okolicach war sromowych i mam upławy (dbam o higienę i używam specjalnych płynów ) nie byłam u lekarza i biorę jakies proszki z apteki . Może ktoś z was ma podobny problem . Jak tego się pozbyć , ja nie chce iść do ginekologa :( .

Gość hgvvkklknjl
masz serowate upławy? Co bierzesz?

Ale z tego co wiem to ginekolog nie gryzie. Skoro wytrzymasz z grzybkiem bez lekarza to Twój problem. Powodzenia

Gość kup sobie
masc clotrimazolum w aptece.. kosztuje grosze a pomaga.. ;)

Gość hellllele
To zapewne grzybica, idź do lekarza, da Ci tabletki na receptę i globulki zapewne, a na razie myj miejsca intymne płynem do higieny intymnej i możesz kupić bez recepty w aptece maść clotrimazol (kosztuje do 5 zł)

Gość hgvvkklknjl
napisz jakie masz objawy i co aktualnie bierzesz? twój lekarz rodzinny to facet czy kobieta?

Gość miśkaaaaa
dokladnie masc clotrimazolum wystarczy jest tez krem , czuc ulge szybko- ostatnio placilam 3zl

Maść złagodzi ale nie wyleczy. Będzie się znowu często wracało. Dobre globulki dopochwowe i wizyta u gina

Gość hgvvkklknjl
jeśli dziewczyna ma infekcję bakteryjną to ta maść pomoże jej jak umarłemu kadziło dlatego pytam o objawy

Gość Czternastolatka
teraz biore jakieś tabletki urosept ale nie pomaga

Gość Czternastolatka
mój lekarz rodzinny to kobieta

Gość Czternastolatka
upław takie białe i serowate :(

urosept jest na problemy z pęcherzem moczowym. Jak się wstydzisz gina to idx do rodzinnego

Gość hgvvkklknjl
a jakie masz te upławy? Swędzenie nasila się wieczorem? Boli Cię jak robisz siku? Czujesz parcie na pęcherz?

Gość hgvvkklknjl
jak się wtydzisz to idź do lekarza rodzinnego masz grzybicę pochwy, urosept jest na zap pęcherza

Gość hgvvkklknjl
nie ma dostępnych bez recepty leków na grzybice możesz sobie kupić tą maść o której dziewczyny pisały wyżej ale bez lekarza nie obejdzie się

Gość Czternastolatka
do hgvvkklknjl wszystki pytania tak :(

Gość Czternastolatka
a od czego to może być ?

Gość hgvvkklknjl
czyli masz do tego prawdopodobnie zap pęcherza jeszcze lepiej do lekarza marsz a przy okazji powiedz o grzybicy brałam ostatnio jakieś antybiotyki?

Gość hgvvkklknjl
dodajmy jeszcze też że z braku higieny, nie tylko nadmiernej mogłaś złapać po basenie, po antybiotykach

Gość Czternastolatka
nie ale niedawno byłam przeziębiona ale brałam tylko gripeks

Gość Czternastolatka
przed chwila byłam w WC i na wkładce higienicznej miałam krew o co znowu chodzi ? :( :'(

Gość szkrabku
zatrzęsienie... 1. czy miałaś już pierwszą miesiączkę? jeśli nie to prawdopodobnie krew, która się pojawiła jest właśnie nią. upławy przed pierwszą miesiączką są bardzo prawdopodobne. 2. clotrimazolum jest dobrą maścią, ale zmniejsza tylko uczucie swędzenia. jak najbardziej możesz ją kupić bez recepty, używa się jej zewnętrznie. 3. jeśli nie chcesz iść do ginekologa, (choć ja bym polecała - to nie boli i nic się tam nie dzieje złego) to można kupić a aptece globulki apivaginum sa dostępne bez recepty, mają działanie bakteriobójcze, ale proszę skonsultuj ten zakup chociaż z mamą!!! -można je stosować jeśli nie masz uczulenia na propolis 4. oczywiście maść i globulki można stosować pod warunkiem, że nie masz właśnie miesiączki. 5. kobiece dolegliwości są zwykle męczące i lubią nawracać. z całego serca radzę Ci jednak udać się do lekarza zanim zaczniesz leczyć się na własną rękę. i koniecznie powiedz o tym mamie lub komuś bliskiemu!

Wiem, że to wstydliwy problem, ale takie infekcje ciężko wyleczyć na własną rękę, za to odpowiednimi lekami można to zrobić bardzo szybko. Po antybiotykoterapii organizm jest osłabiony (antybiotyki działają nie tylko na szkodliwe ale i na 'dobre' bakterie) , więc warto odbudować tą ochronną florę bakteryjną.

Gość takie te nasze problemy
tak na swoja reke mozesz sprobowac podleczyc sie probiotykami ginekologicznymi, np.lactovaginal, jesli jednak 7dniowa kuracja nie pomoze wybierz sie do lekarza, zeby choroba sie bardziej nie rozwinela, bo tak naprawde im pozniej sie bierzemy za leczenie tym trudniej sie wyleczyc... tu podsylam link z informacja na temat takich dolegliwosci jak twoje: http://www.we-dwoje.pl/wplyw;jesiennego;oslabienia;na;zdrowie;intymne,artykul,29907.html