Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zulinda

Jak wrócić do formy po porodzie?

Polecane posty

Gość arianqa
Odpowiednia jest ważna suplementacja. Ja stosowałam witaminy po porodzie od Prenatale, ja się czułam lepiej, dziecko dostawało niezbędne substancje odżywcze - wszystko przebiegało perfekcyjnie :-)

Gość manieczka_kobit
Ja po porodzie miałam bardzo obolałe okolice intymne, ledwo mogłam chodzić. Pomogła mi dopiero emulsja Mucovagin http://mucovagin.pl/mucovagin-emulsja z kwasem hialuronowym który pomaga w gojeniu i regeneracji. Do siebie doszłam dopiero po miesiącu, ale teraz już wszystko wróciło do normy.

Gość gość
Ja miesiąc po porodzie przeszłam na zdrowa dietę i codziennie ćwiczyłam. Nie karmilam piersią a w ciąży przytyłam 20kg. Mała ma 5 miesięcy o nic mi już nie zostało, ale jeszcze trochę chce schudnąć. Też brałam suplementy takie jak w ciąży bo miałam anemie po porodzie

Gość gość
jaka dieta i co cwiczylas:? ile razy w tyg i jak dlugo? zostalo mi po ciazy 5 kg, a przytylam 21

Gość gość
Ja miałam trochę pod górkę. Niestety nigdy nie lubiłam ćwiczeń fizycznych, ani diet, więc strasznie się męczyłam żeby wrócić do mojej wcześniejszej formy. Po jakimś czasie i wielu przepłakanych nocach trafiłam do dietetyka. Myślę, że odpowiednia dieta to podstawa. Warto ogólnie poszukać w Internecie artykułów dotyczących powrotu do formy, jak np. ten blog.wozimysie.pl/blog/mama-w-formie/jak-wrocic-do-formy-po-ciazy-praktyczne-wskazowki.html Wydaje mi się też, że każda z nas ma jakiś inny sposób na to i inne chęci. Tak jak wspomniałam, ja wyącznie opieram się na diecie i dopiero teraz (po dwóch latach od porodu) się przekonuję do ćwiczeń.

Gość gość
Warto na pewno jeszcze wspomniec ze kiedy pojawiaja sie problemy z laktacja to na pewno pomoze nam Prolaktan i bardzo polecam.

Gość mandrynka88
To prawda, mleka miałam po nim więcej, ale czy to przyspiesza powrót do formy to nie wiem. ;)

Gość gość
Sama wiem jak wazne jest to aby mieć odpowiednią ilośc pokarmu. Też długo szukałam odpowiedniego produktu. I dzięki Wam własnie się udało.

Gość ewalinek88
Dopóki karmi się piersią, to zapotrzebowanie kaloryczne jest większe. Dlatego może się wydawać, że karmiąc, szybciej chudniemy, wracamy do formy po porodzie. Jednak nie ma co przesadzać z dietą, bo z czegoś przecież to mleko musi się wyprodukować ;)

Gość gość
Fakt, karmienie tez w tym pomaga. Pod warunkiem że własnie mamy odpowiednią ilość pokarmu w piersiach. Ale polecacie dobry środek więc na pewno wiele mam po niego sięgnie.

Gość gośćSpeed
Wiele kobiet czuje większą presję chudnięcia niż karmienia i ograniczają kalorie co powoduje spadek ilości pokarmu, prolaktan można brać pewnie, ale zbilansowana dieta jest bardzo potrzebna.

Gość gość
Faktycznie, karmienie piersią jest tutaj bardzo wazne, na pewno też troche liczy się jesli myslimy o szybszym powrocie do formy po porodzie.

Gość tuleńka90
Podobno w czasie laktacji te 300-400 kcal trzeba doliczyć do dziennego zapotrzebowania ;)

Gość gość
Ja zapisałam się na treningi ems w Intime i są po tym naprawdę super efekty, a nie trzeba poświęcać temu wiele czasu