Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zulinda

Jak wrócić do formy po porodzie?

Polecane posty

Gość zulinda

Dziewczyny jestem świeżo po porodzie (mój synek ma 3 tygodnie) i daje mi nieźle w kość. Choć szczęśliwa, to czuję się na maksa zmęczona i jakaś taka wypluta. Niby ładnie tracę wagę, ale nie wyglądam jakoś rewelacyjnie, włosy zaczęły mi wypadać i cera jakaś taka poszarzała. Boję się, że w takim stanie to zaraz jakieś choróbsko mi się przyplącze. I szukam jakiegoś preparatu na wzmocnienie i takie ogólne odzyskanie formy, który mogłabym brać karmiąc piersią. Macie coś godnego polecenia?

Przede wszystkim suplementy diety takie jak w ciąży- żelazo, wapń, to co miałaś w zestawie dla ciężarnej- dalej bierz, to jest też dla matek karmiących. Odpowiednia dieta, owoce, ryby- a jeśli nie możesz, to też witaminy i kwasy omega z tabletek. Staraj się łapać słońca ile możesz, jak nie wychodzisz jeszcze z dzieckiem to sama wyrwij się na spacer, dobrze robi i na zdrowie, i na samopoczucie :)

Gość mikolinka8
ja byłam teraz na kontrolnej wizycie popołogowej i lekarz mi kazał brać Femibion Vital Mama - to jest nowość, a robi to ta sama firma co Feminatal, zresztą teraz Feminatal sie właśnie Femibion nazywa. mój gin twierdzi, że w tym Vital Mama są specjalnie dobrane witaminy, probiotyki i minerały dla kobiet, które muszą się zregenerować po porodzie. no i można bezpiecznie brać przy karmieniu - ja też karmię i z małym wszystko ok, jak to łykam :)

Gość Iza_30
Spacery są rewelacyjne, nic tak nie poprawia formy i samopoczucia. Poza tym brałam feminatal. To wszystko minie, ja odczułam wyraźną poprawę po około pół roku od porodu - psychiczną i fizyczną.

Gość lipcare
boze jak wy zerujecie na glupocie tych mam. Zal pl. sprzedaz sugerowana na takim poziomie obraza inteligencje czlowieka. Od razu napiszcie od a do zet co mam kupic. Pffffff!

Gość gość
Ja też jestem 3 tyg po porodzie :) Polecam brać po prostu witaminy i zdrowo się odżywiać oraz być w ruchu :)

Gość melonja
Ja wprawdzie dopiero od kilku dni, ale biorę Femibion Vital Mama, bo poza witaminami, żelazem i cynkiem ma też probiotyki i można go spokojnie brać karmiąc piersią. No i mam nadzieję, że też mi pomoże wrócić do siebie, bo jestem taka wypluta od porodu, że głowa boli. Na spacery też staram się wychodzi, ale ostatnio przy tych mrozach to i spacerować się średnio chce.

Gość kajzerkowy pożeracz
A czy ten Femibion można brać jak się karmi piersią? Ja nawet ostatnio widziałam jego reklamę w tv, ale myślałam, że to bardziej dla mam już dzieci odstawionych od piersi. A naprawdę coś by mi się też przydało na poprawienie ogólnego samopoczucia i wyglądu.

Gość gipka
A w jakiej cenie jest ten Femibion i ile jest tabletek w opakowaniu? Czy jest konkurencyjny w stosunku do innych takich preparatów.

Ja też łykam Femibion ale nie Vital Mama tylko N. On jest dla ciężarnych i karmiących. Włosy mi nie wypadają, ogólnie stan zdrowia jest ok. Radzę ci jako mama 4 mies dziecka, idź spać zaraz po kąpieli bobasa, wtedy dzieci śpią dłużej i ty wypoczniesz. Nie włócz się po domu w piżamie, to potęguje zmęczenie. Jedz produkty wartościowe, szybciej wrócisz do formy, a mleko nie zaniknie i będzie miało dobry skład (jeśli będziesz łykać witaminy to skup się w pożywieniu na białku, czyli indyk w każdej postaci, piersi z kurczaka, ryby). Daj sobie czas na regenerację, macica jeszcze ci się nie obkurczyła, skóra też z pół roku dochodzi do siebie. Wstrzymaj się z ćwiczeniami przez pierwsze 6 tyg. Poświęć czas dziecku, ono cię teraz potrzebuje. Spacery wskazane, szczególnie w słoneczny dzień, ewentualnie popatrz na słońce przez okno też dodaje energii.

Gość bajaderrka
gipka, jest 30 szt. w opakowaniu Femibion vital mama, a ja płaciłam za niego coś koło 30zł.

Gość utrapka
Jak czytam wasze wpisy, to widzę, że może jest dla mnie cień nadziei. Kompletnie nie poznaję swojego ciała po porodzie. Zawsze byłam bardzo wysportowana, zahartowana, a teraz ciągle zmęczona jestem i choruję co chwila. Jak nie opryszka, to przeziębienie, a ostatnio to mnie nawet dopadła jakaś grypa żołądkowa. Chyba się wybiorę do apteki po ten Femibion, bo inaczej to nigdy do siebie nie dojdę.

Gość hocka klocka
utrapka, zdecydowanie ci polecam ten Femibion. Ja po pierwszej ciąży nie brałam żadnych witamin i długo dochodziłam do siebie. Teraz po drugiej ciąży zaczęłam brać Femibion i czuję się znacznie lepiej i wydaje mi się, że mam więcej energii i nie choruję. A po pierwszej ciąży miałam tak samo jak ty ciągle jakąś infekcję.

Gość pokaż swoje wiadro
miedzy nogami :D bo na wiadro to ci nic nie pomoże :o

Gość Marcheweczka1987
Jak rozmawiałam z położną, sugerowała aby nie oddać lenistwu i pamiętać o aktywnościach - ćwiczeniach po porodzie - które wzmocnią mięśnie krocza i wpłyną na przywrócenie lepszej formy mięśni brzucha. Można się posiłkować suplementacją. Ginekolog polecił mi prenalen latakcja - mówił coś o probiotykach zawartych w nich. No i po malutku do przodu.

Gość Migra
o właśnie też widziałam gdzieś taki prenalen i byłam ciekawa co to takiego. To jakaś nowość jest chyba co? wcześniej nie mieli nic od laktacji, tylko głównie na przeziębienia.

Gość Marcheweczka1987
Tak to jest nowy preparat - kupując w aptece farmaceutka mi powiedziała. Niestandardowe w preparacie są bakterie kwasu mlekowego z podwójną otoczką.

Gość Migra
matko kochana, czego to teraz nie wymyślą :) ale w sumie, jak tak się zastanowić, to ta podwójna otoczka brzmi sensownie.

Gość Marcheweczka1987
Wreszcie ochrona równiez dla dalszej czesci ukladu pokarmowego. Dobrze ze sa takie preparaty, niestety w czasie pologu nie zawsze ma sie czas na gotowanie pelnowartosciowych obiadow - szczegolnie w lecie kiedy jesc sie nie chce.

Gość gość
Biedne ofiary koncernow farmaceutycznych :( jak juz serwuja suplementy po porodzie, to niedlugo wyjda tez na rynek "mama-juniora" :D

Gość gość
3 tyg po porodzie jeszcze powinnas lezec... ty moze jestes w formie, ale twoje narzady wewnetrzne potrzebuja czasu... jak sie bedziesz wysilac, cwiczyc, to moga ci zaczac wypadac narzady moczowo-plciowe...

Gość mirabelka15
Ja nie ćwiczyłam do 3 miesiąca po porodzie, ale miałam cc. Niby już po 2 miesiącu można lekko, ale się bałam wysilać. Słyszałyście o prenalenie laktacja??

Gość Marcheweczka1987
Napisałam o nim powyżej.:) Suplementujesz się nim ?

Gość sylkawawa
ja słyszałam i biorę, oprócz witamin ma też w składzie bakterie kwasu mlekowego :)

Gość Fabryka Formy
Szanowni Państwo, rola sportu w naszym życiu jest nieoceniona. Wszyscy rodzice powinni znaleźć czas na odrobinę aktywności, bowiem ćwiczenia poprawiają nastrój i dodają sił niezbędnych do podejmowania codziennych wyzwań. Młodym mamom aktywność fizyczna nie tylko pozwala szybciej wrócić do formy, ale także niweluje stres, zmęczenie oraz poprawia ich samoocenę. Regularny trening, a zwłaszcza widoczne postępy sprawiają, że czujemy się coraz lepiej, nawet wtedy, gdy efekty nie są jeszcze spektakularne. Wraz z siłą fizyczną stajemy się silniejsi emocjonalnie, postrzegamy się zupełnie inaczej niż przed rozpoczęciem ćwiczeń, a endorfiny wydzielanie podczas treningu, dostarczają nam mnóstwo pozytywnej energii i radości. Dziś, by zadbać o swoją kondycję i doskonałą formę, nie musimy czekać aż nasze dziecko podrośnie. Jednym z najprostszych sposobów na wspólne, aktywne spędzanie wolnego czasu jest jazda na rowerze, która przynosi nam wiele korzyści, między innymi poprawia wydolność układu krążenia, dzięki czemu prowadzi do zmniejszenia ryzyka wystąpienia chorób wieńcowych, dodatkowo dla świeżo upieczonej mamy, jest to doskonały sposób na spalenie kalorii, zgubienie zbędnych kilogramów i szybki powrót do formy.

Gość gość
jedyne co po tym temacie zapamiętam, to to zeby NIE KUPOWAĆ Femibion vital mama. Bo reklamują go jakieś buraki. dzieki : )

Gość Jagoda869
To mi kojarzy się bardzo z matkami i dbaniem o ich zdrowie prenalen.

Gość gość
Ale zrabaluscie temat , na prawdę nie ma tu normalnych mam? skończcie reklamować ten s**t i tak go nie kupie. Spacerki, dbanie o siebie, dobra urozmaicona dieta .. O tym możemy pogadać a nie kolejne suplementy. Ludzie opanujcie sie!

Gość gość
Nowe zajęcia! Fit Mama w inSpiral! <3 Uwaga! Od września w inSpiral zrobi się jeszcze bardziej rodzinnie! <3 :D <3 Wprowadzamy nowe zajęcia DLA MAM z ich maluchami :D Zarówno tymi jeszcze w brzuszku- Fit w ciąży, jak tymi które już przyszły na świat- Fit z Maluszkiem <3 Zajęcia poprowadzi znana Wam z Jumpingu Olga Jabłonowska <3 Zapraszamy Was na dwa rodzaje zajęć: <3 FIT W CIĄŻY <3 Aktywność fizyczna w trakcie ciąży nie tylko pozwala lepiej przygotować się do porodu, który jest ogromnym wysiłkiem dla organizmu kobiety. Odpowiednio dobrane ćwiczenia w spokojnym tempie zmniejszają bóle pleców, pomagają odciążyć i zrelaksować stawy oraz wspomagają powrót do formy po porodzie! Warto pozostać aktywną w ciąży i zadbać o swoje zdrowie oraz samopoczucie! :) Zajęcia będą odbywały się we wtorki i czwartki o 10:00 <3 <3 FIT Z MALUSZKIEM <3 Okres ciąży już masz za sobą i chciałabyś wrócić do formy i zadbać o sylwetkę, ale nie możesz i nie chcesz zostawiać maleństwa? Już nie musisz! Fit z Maluszkiem to zajęcia idealne dla Ciebie! Fit z Maluszkiem to trening dla mam z dziećmi w wieku niemowlęcym. Zajęcia są tak opracowane, aby wszystkie mamy mogły wykonywać ćwiczenia w obecności swoich pociech lub nawet razem z nimi, co dodatkowo pogłębi więź z maluszkiem :) Fit z Maluszkiem łączy w sobie elementy różnych form fitness, takich jak: TBC, pilates, fitball, stretching, yoga. Zajęcia będą odbywały się we wtorki i czwartki o 9:00 <3 Koszt zajęć to: 107zł za 4 zajęcia 209zł za 8 zajęć Zapraszamy do zapisów! zapisy@inspiral.pl +48 533 244 014 Zdjęcie użytkownika inSpiral.