Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natus9320

Kilka pytań w sprawie aparatu stałego metalowego na zęby

Polecane posty

Gość natus9320

Witam. Jestem w tym kompletnie zielona dlatego też ten temat. Mam w planach założenie aparatu stałego metalowego na zęby (zwykły z gumkami). Mam nadzieję, że znajdą się osoby które wiedzą co nieco na temat ów aparatów i odp. mi na kilka pytań. Chciałabym wiedzieć ile płaciliście, w sensie jakie są koszty tego wszystkiego mniej więcej (wiem ze to zależy od ortodonty, ale tak +/-). = Rozumiem ze płaci się za wizyty, = łuki, = zdejmowanie aparatu (czy to jest wliczone w cene aparatu?), = za wymiane łuków (ile razy sie je wymienia i ile płaciliscie), = jakiś aparat hassa (?) - czy go sie nosi przed załozeniem metalowego czy oba razem? jaka jest jego cena +/- = za co jeszcze sie płaci? = czy zwykły stały aparat daje dobre efekty, bez efektu "szczęki konia"? = czy jesteście zadowoleni? #czytałam że są też aparaty samoligaturujące np damon, tyle ze są droższe, krócej sie je nosi, wizyty są rzadsze, rozszerzają same szczeke bez pomocy np hassa, i ze daja efekt "hollywoodzkiego uśmiechu", tyle że ja nie chce mieć zębów jak koń.. Nie wiem na co sie zdecydowac, moze lepiej na ten tradycyjny? pomocy!

Gość daria85
= Rozumiem ze płaci się za wizyty - tak placi sie za kazda wizyte = łuki -w zaleznosci czy zakladasz na luk gorny czy dolny = zdejmowanie aparatu - zdejmowanie jest wliczone oczywiscie = za wymiane łuków (ile razy sie je wymienia i ile płaciliscie), = jakiś aparat hassa (?) - o tym nie slyszalam, ja nic nie nosilam przed zalozeniem, siostra z koleji miala taki aparat po tym stalym ktory dentysta je zamontowal po wewnetrznej stronie zebow = za co jeszcze sie płaci - na szczescie za nic = czy zwykły stały aparat daje dobre efekty, bez efektu "szczęki konia"? - zalezy czy twoj ortodonta jest obry, bo widzialm niektore efekty spieprzonych zebow przez aparat = czy jesteście zadowoleni? - ja jestem bardzo

Aparat miałam 5 lat temu, więc teraz pewnie jest drożej. Poza tym ja zakładałam aparat w klinice chirurgii plastycznej. Wizyty : 250 zł za jedną Łuk : Miałam jeden, koszt 2500 zł. Zdejmowanie aparatu: Normalna wizyta + drucik za zębami - Koszt ok 900 zł. Drucik to najlepsze rozwiązanie. Aparatu nocnego nie polecam, koleżanka miała, zęby jej się znowu cofnęły i musiała spowrotem zakładać aparat. A poza tym nie sądze, żeby spanie z metalową szczęką było fajne :P Jestem bardzo zadowolona. Mam idealny uśmiech. Tylko musisz pamiętać o myciu zębów ok 8 razy dziennie, po każdym posiłku, nawet zjedzeniu jabłka, bo inaczej po zdjęciu będziesz miała żółte plamy na zębach.

Gość daria85
to drogo placilas, ja w tamtym roku mialam zdjety za jeden luk zaplacilam 1500 plus wizyta co miesieczna 100zl

Gość klaaudziaa
Ja płacę za wizytę 90 zl a noszę łuk górny i dolny. Ogólnie za całość płaciłam 3 tys. Wizyty na początku co miesiąc, później rzadziej. Sama Zastanawiam się ile kosztuje ściągniecie aparatu i cała reszta bo aż boje się ile znowu trzeba bedzie wydać... Z aparatu jestem bardzo zadowolona, efekty w moim przypadku widać było szybko jednak jeszcze noszę... Trochę trzeba się pomęczyć ale myślę że warto :) jedyne co jest przerażające to koszty ;)

= Rozumiem ze płaci się za wizyty, = łuki- ok 2000 = zdejmowanie aparatu (czy to jest wliczone w cene aparatu?)-cena wizyty-100 = za co jeszcze sie płaci?- pantomogram żeby zobaczyć czy nie ma zawiązków korzeni "ósemek" = czy zwykły stały aparat daje dobre efekty, bez efektu "szczęki konia"?- nie wiem co to jest "szczęka konia" w wielu przypadkach efektu są spektakularne, w wielu niewidoczne, zdarzają się klęski

Gość Maksiuu
powiem tak . macie strasznie drogich ortodątów . ;p ja za wizyte nie płace, a nie jest to klinika tylko prywatnie . pani ma pelno klientów ale ma na terminy . trzeba na termin nawet 3 mies. czekać . ale za 2 aparaty z gumkami zapłaciłem 3000 zł + ze jeszcze miałem aparat hass to + 500 zł . ogółem za wszystko zapłaciłem 4000 zł bo jeszcze naprawianie zębów .