Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tulopankaA

czemu tak sie dzieje chodzi o silownie prosze wejdzcie

Polecane posty

Gość tulopankaA

chodze dopiero 2 tygodnie na silownie prawie codziennie 1h biezni i pol godziny silowe i dzis sie mierzac nie moglam wejsc w spodnie ktore zawsze luzne byly... kurcze no:( dlaczego tak?co mam dalej robic cwiczyc?

Gość IMO13258
Za dużo ćwiczysz! Przecież po dwóch tygodniach na siłowni, to z człowieka prawdziwe monstrum się robi.

Gość bgf fs
a po co robisz silowe?

Gość tulopankaA
no to co teraz??? kurcze a zejdzie ta opuchlizna??? bo czuje sie strasznie zle...prosze o odp.

Gość IMO13258
Teraz to juz pozamiatane. Nawet Arnold nie ćwiczył non-stop 2 tygodnie, bo będąc doświadczonym kulturystą wiedział, że w ten sposób zbyt duży urośnie.

Gość tulopankaA
ja pytam powaznie

Gość IMO13258
Sosss, nie nabijaj się, to jest poważna sprawa. Dziewczyna tutaj niechcący 20kg masy w 2 tygodnie zrobiła, a ten się smieje...

Gość tulopankaA
czyli moge miec infekcje miesni?nie rozumiem prosze odpiszcie bo jestem zalamana

Gość IMO13258
Infekcja mięśni. :D:D:D:D:D:D:D:D Swoja drogą 2 -3 razy siłownia bez bieżni, 3 razy w tygodniu sama bieżnia i będzie git.

Gość nie sluchaj tych kafeteryjnych
obszczymurkow co g..o wieza o silowni Nie przejmuj sie. Twoj organizm przeistacza się, tluszcz zmienia się w miesnie. Z tym, że najpierw wytqorz się te drugie, dopiero potem będzie ubywal tluszcz. Teraz masz to i to, w miare ćwiczen bedzie znikal tłuszcz, zostana miesnie. PS kobiety nie beda nigdy miesniakami, chyba ze maja zaburzenia hormonalne, albo przyjmuja hormmony. PS 2 poczatkowo miesnie "puchna" to niedlugo zejdzie. Nie martw sie i cwicz dalej :-) pozdrawiam

Gość IMO13258
Bolą mięśnie? A spodnie pewnie nie były wcześniej luźne tylko na styk... 2 tygodnie czsu to jest NIC. I nie ważne co pan Dukan mówi...

Gość IMO13258
"tluszcz zmienia się w miesnie" Za te słowa na każdym sznującym się forum sportowym zostałbyś rozstrzelany...

Gość Jak ćwiczyłam to też
więcej ważyłam, ale to żaden minus, bo brzuszek jest ładny i nogi, więc nie ma czym się martwić. Ale to nie dzieje się tak szybko. U mnie efekty były dopiero po 2 miesiącach.

Gość tulopankaA
aha czyli ja juz nic nie rozumiem?wiec przytylam czy to miesnie mi spuchly? chce tylko wiedziec ile mniej wiecej to dni moze potrwac nim ta opuchlizna zejdzie

Gość IMO13258
Oczywiście. Litr mięśni jest o około 30% cięższy niż litr tłuszczu. Nie patrzcie na wagę tylko w lustro. I to też nie za często bo przemiany sa BARDZO powolne.

Gość hfdskdsklgfk
Jakoś nie wierzę, że bez niczego spuchłaś. Bierzesz hormony w tabletkach, albo plastrach?

Gość IMO13258
Tulopanka, zaczęłaś ćwiczyć 2 tygodnie temu - pewnie po raz pierwszy w życiu, albo po długiej przerwie. Boleć może ok. 2 (nawet 3)tygodni. Z tym, żę jak mięśnie "przyzwyczają" się do wysiłku ból całkowicie nie zniknie - zredukuje się tylko do paru dni. Ból powstaje ze zerwanych włókien mięśni, tak MA BYĆ, gdyż te bolące, uszkodzone włókna odbudowywane są silniejsze (większe).

Gość IMO13258
Żona, JAKIE INFEKCJE?! Mikrourazy włókien mięśniowych - nie infekcje.

"Co więc wywołuje zakwasy, czyli opóźnioną bolesność mięśni? Miejsce obalonej teorii o kwasie mlekowym zajęła inna, obecnie przyjmowana za pewnik. Otóż podczas silnego wysiłku odpowiedzialne za ból są stany zapalne mięśni, obrzęk i mikrourazy tkanki mięśniowej, których skutki nasilają się zwykle dzień po wytężonych ćwiczeniach."

Gość IMO13258
Czyli zgadzamy się ze sobą, jedynie użyłaś nie tego słowa co trzeba.

Gość IMO13258
Stan zapalny, to takie "straszne" słowo dla początkujących - ja wolę "proces gojenia". :P

Gość IMO13258
:D Z tej strony monitora - obolała klata. Dzisiaj był dzień pleców, to jutro i klata i plecy będą boleć. :)

Gość IMO13258
Ale chyba nie wszystko na raz?