Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aiko94

Jak zostać cukiernikiem?

Polecane posty

Gość aiko94

Drogie Panie. Mam poważny problem i szczerze powiedziawszy nie za bardzo wiem gdzie się zwrócić. Zaczęłam od pierwszego forum, bo w sumie nigdy nie wiadomo gdzie znajdzie się ktoś, kto będzie mógł Ci pomóc. Szukam kogoś, kto jest cukiernikiem bądź wie, jak nim zostać. Jestem w pierwszej klasie liceum ogólnokształcącego. Chciałabym konkretnych informacji: jakie szkoły i kursy trzeba skończyć? Można się obejść bez technikum gastronomicznego czy będę musiała je również skończyć? Z góry dziękuję za pomoc.

Gość rydzy wół
Musisz się zgłosić do izby rzemieślniczej lub do jakiegoś zakładu cukierniczego, kurs trwa 3 lata, w tym czasie pracujesz(cukiernie możesz wybrać sama, albo ew. dostaniesz przydział z IR) i uczysz się(normalne zajęcia jak w szkole tylko o cukiernictwie :) ), kurs kończy się egzaminem praktyczno-teoretycznym, ale zastanów się czy chcesz tego bo jak sama widzisz, 3 latka to sporo.

Gość Ekspert Pracapl
Lubisz słodycze? Znasz kogoś kto jest mistrzem słodkich wypieków i szuka pracy? Gdy znajdziesz ofertę pracy idealną dla niego, po prostu poleć go, klikając na czerwoną strzałkę i wpisując jego adres e-mail! W zamian możesz dostać 1000 zł - sprawdź jakie to proste na http://praca.pl/rekomendacje.html

Gość Nova Centrum  Warszawa
Marzysz o pracy jako cukiernik ? Chcesz spełniać swoje marzenia ? Nova Centrum Edukacyjne w Warszawie może Ci to zapewnić. Zapraszamy na kwalifikacyjny kurs zawodowy CUKIERNIK ! Nova Centrum Edukacyjne UL. Widok 8 00-023 Warszawa Nr.tel 796-400-182

Gość gość
Jak w większośći zawodów - najbardziej liczą się umiejętności i doświadczenie.. Jeśli jeszcze oprócz tego znasz język angielski, to mogę zaproponować pracę jako cukiernik do pieczenia, lub dekorowania tortów w Belgii :) Gdyby ktoś był zainteresowany podaję maila info@abcwork.eu

Gość gość
Szukasz ciekawej pracy ? Pomysłu na biznes? Chcesz rozwiną swoje zainteresowania i pasje? Polecamy kwalifikacyjne kursy zawodowe - gdzie możesz uzyskać cenne kwalifikacje zawodowe i dyplom technika w danym zawodzie. Do zapisu nie wymagamy wykształcenia średniego ani matury! Nauka w systemie zaocznym, plany dostosowane do osób pracujących - możesz pogodzić pracę i edukację! Polecamy: elektryka, logistyka, usługi fryzjerskie, kucharz, cukiernik, rolnik, fotograf, technik przemysłu mody itp. Rekrutacja trwa cały rok ! Przyjdź do naszego biura a dowiesz się więcej : NOVA Centrum Edukacyjne ul. Dworcowa 39/1, tel 883070678, 683070678, mail: @ lub zapisz się ON-LINE: www.nova.edu.pl Zapraszamy!

Gość gość
Musisz skończyć 7 letnia Akademie Sezamo -- Pierniczą w. Biszkoptach wielkopolskich .

Gość gość
Jedz duzo Cukru Dziennie