Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka222

czy wypada isc na pogrzeb z roza?

Polecane posty

Gość studentka222

W paitek jest pogrzeb taty mojego chlopaka. myslalam, zeby od siebie dac duzy znicz i jedna roze-myslalam o bialej, ale podobno biale daje sie mlodym osobom a on mial 65 lat. dodam, ze go b. lubilam. moze ktos poradzic czy wypada z biala, a moze jakas inna? czy w ogole jakis wieniec? dziekuje za pomoc.

Gość studentka222
kupiłam juz plastikową chińska róże która po naciśnieciu biedronki na płatku wygrywa happy birthday :classic_cool:

Gość oiuyer
kup mu pół litra żołądkowej gorzkiej

Gość ja ostatnio byłam na 3 pogrze
bach i nie widziałam jeszcze żeby ktoś przyniósł znicz na pogrzeb... raczej właśnie wiązanki pogrzebowe, z różą też jedną osobę widziałam ale z czerwoną

Gość studentka222
Podszywy..az brak slow;( dziekuje za mile slowa pozostalym... wlasnie ja chyba tez pojde z jedna lub moze w kilkoma bialymi rozyczkami... ale znicze tez sie pali na grobie, prawda?

Gość gvngnfg
ja bylam w tamtym roku na 6 pogrzebach, w tym na jednym i mam nadzieje ze to koniec. zawsze ktos jest ze zniczem, my tez kupowalismy czasem jeden wiekszy lub wiazanke. osoby z poza rodziny czesto tez byly z rozami, nawet czerwonymi.

Gość oiuyer
jesteś żałosna , kogo obchodzi z czym pójdziesz ?

Gość pogrzeby..
Znicze... ...tak pali się na grobach ale nie przy okazji pogrzebu ...dziś weź tylko kwiaty najlepiej gdyby to była wiązanka z szarfą "Ostatnie pożegnanie "

Gość fsdkifcdjfvk
Ja jak byłam na pogrzebie to niosłam właśnie jedną różę, a od rodziny (od rodziców i ja też byłam tam wpisana) był wieniec.

w dzisiejszych czasach wypada iść ze wszystkim. Jak kiedyś odwiedzałem grób mojej matki na cmentarzu, na jednym świeżym grobie grała pocztówka dźwiękowa, kolendę. Choć pójście np z bombonierą czekoladek, to chyba już przegięcie.

Gość pogrzeby..
A skoro to Twój niedoszły teść to może ładnym gestem byłoby dac za jego dusze na mszę świętą ....u mnie jest taki zwyczaj że zamiast kwiatów daję się na mszę którą księża w późniejszym terminie odprawiają .

po prostu żal, że co niektórzy wypisują tu takie bzdety :( jestem w podobnej sytuacji, tylko że to naprawdę nie doszły teść :( za 3miesiace ślub, a po jutrze pogrzeb ojca narzeczonego ... jak mam się zachować? nie znałam go zbyt dobrze (mieszkał w innym mieście i tylko kilka razy widziałam się z nim-ogólnie dłuższa historia), aczkolwiek lubiłam go na swój sposób.. czy mam składać kondolencje własnemu narzeczonemu? a jego siostrze?

Gość gość
a czyj pogrzeb?

Gość gość
z jednym kwiatkiem głupio??????????? Co za bzdury! Właśnie pięknie, elegancko, skromnie. To wcale nie głupio.

Gość gość
Jesli to nie byla osoba nie wiadomo jak bliska - to dlaczego nie? To mily i przyjemny gest. W http://anubis.info.pl/ maja piekne kwiaty, zrobia tez w razie czego ladne bukiety. Warto.