Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

weirdgirl

Jak długo trwał Wasz poród?

Polecane posty

Czemu zazwyczaj pierwsze porody trwają tak długo? 12, 13, 15 a nawet 24 godziny? Mój trwał tlyko 3,5 i wszyscy się dziwili.

Gość męczarnia straszna :(
sam poród czy od kiedy odeszły wody? ja mialam cc wiec jakies pół godziny a od odejscia wód prawie 49 godzin :P

Ja sobie normalnie na spacer wyszłam, i skurcze zaczęły się w sumie chwile po wyjściu, a kiedy były już co 4 minuty, regularne, to poszłam sobie spacerkiem do szpitala :P I od czasu kiedy trafiłam na porodówke, trwało to 3.5 godziny, tam też odeszły mi wody. Chyba miałam szczęście.

5h :) Chyba powinnam zalozyc topik ze mialam straszny porod naturalny jak zrobila to taka jedna na kafe. :D

U mnie wszystko trwalo 1,5 godziny. Rano chcialam isc do domu :D

Jaogda - widziałam ten topic. A kto powiedział, że poród to przyjemność?

Gość izia87
mi bóle zaczeły sie o 5 rano we wigilie,pojechałam tak koło 18 do szpitala bo miałam juz bóle tak co 8 min,leżałam na patologi wogule nie spałam bo przy bólach sie nie dało,rano zjadłam pół kanapki od 9 rano łaziłam po korytarzu zeby rozwarcie sie powiekszyło,jakies tam postepy były koło 14 podali mi prowokacje i w tedy zaczą sie koszmar ból nie dopisania a ta jeszcze kazała mi na piłce skakać jak ja już omdlewałam zrobiłam 2 parcia i małemu tetno zanikło szybko cc i mały wyszedł o 16.22:) rozpisałam sie bo nie wiem dokładnie ile godzin trwał poród bo nie wiem od którego momentu sie go liczy:)

ja pierwszy miałam krótki poród 4 godziny od odejścia wód,teraz czekam na drugi i sama jestem ciekawa co i jak ;) jestem dzień po terminie...

pierwszy 2,5 od wejścia do szpitala drugi 4,5 - w domu trzeci 6,5 - wywoływany kroplówką :(

poszłam na porodówkę o godz 12.30 miałam poród wywoływany, zaczęłam czuć jakiś bół o godz 14.10 14.30 miałam córkę na rękach

Gość kate1112
dotarlam z bolami na porodowke po 16, wypelnilam dokumenty i przebralam sie a caly porod trwal 25 minut bo o 17.10 juz mialam corke na rekach. To moje pierwsze dziecko wiec nie ma zasady ze pierwsze porody sa dlugie.

Gość mama sama w domu...
8 godz od 1 bólu

Gość OlkaaNina
4 godziny

1) wody odeszly mi w szpitalu (37tydz) urodzilam prawie 24 godz pozniej wszystko dlatego ze najpierw poloze chcialy zastrzymac skurcze i nafaszerowaly mnie zastrzykami,a za chwile odeszly wody i akcja siadla :) wiec porod wywolywany mialam 2) wody odeszly mi cos kolo 2 w nocy, o 6tej mialam bole takie mocniejsze okresowe o 10:20 urodzilam w sumie porod wspominam ok, opieka super, wyszlam calo (zero szwow)

Gość auaaaaaa
50 godzin od pierwszego skurczu. 40 godzin regularne skurcze co 3 min.:( skurcze krzyżowe- nigdy więcej...

bóle z krzyża:) pierwszy ---5,5h drugi ----2,5h ale bóle przy drugim o niebo większe od pierwszego porodu.... ale w sumie coś za coś :P

Mialam skurcze ale bez rozwarcia, chodzilam nieustannie przez 30h, bo nie moglam siedziec ani lezec, ale jak juz pojechalam do szpitala (wczesniej mnie odsylali bo rozwarcia nie bylo) to 1,5h pozniej corcia sie urodzila, bez znieczulen:) Powodzenia

Gość Włocławianka90
Sama akcja porodowa 20min Natomiast z bólami 60min :) Sczęściara jestem bo trafiłam na ludzki personel gdzie rodzi się po ludzku :) Pomagają... i idzie szybciutko ale bezpiecznie i za darmo

5 godzin od przekroczenia porodówki, szłam bez bólów, dopiero po kroplówce wszystko się rozkręciło. Bólów brzucha nie miała,ale krzyż dał o sobie znać z nawiązką.Nikomu nie życzę takiego bólu.