Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gennnnyyyy

Powiedzcie, ale szczerze - jakie karmienie - piersią czy butelką - jest wygodnie

Polecane posty

Gość mirrka
niestety jest to prawda. Nie wiem dlaczego się tak upieracie, że dziecko karmione sztucznie może dwa dni kupy nie robić i jest OK> Mleko matki to jedzenie bezresztkowe- nasza położna nazywała je jedzeniem dla kosmonautów:) W związku z czym dziecko może nawet 7dni nie robić kupy. A modyfikowane nie jest trawione w całości- resztki są wydalane w postaci kupy. Jeśli nie robi kupy codziennie potem są problemy z zatwardzeniem, bóle brzucha. Weźcie pomyślcie logicznie- zdrowy DOROSŁY człowiek przeważnie robi kupę raz dziennie. Bo wydala resztki. A co dopiero taki mały człowiek, który ma jeszcze niedojrzały układ pokarmowy. Musi wydalić resztki! Chciałabym zobaczyć takie dziecko, które pije mleko modyfikowane, nie robi kupy dwa dni i wszystko z nim OK!!!

Gość kiciore-ek
wygodniejsze jest karmienie piersią. Dziecko nie tylko je, ale od razu pije :) Oszczędzasz kasę, masz zawsze odpowiednią temperaturę. No i nigdy nie zapomnisz- możesz posiedzieć sobie dłużej, np. u kolezanki. Ja butli nigdy nie brałam pod uwagę- po co? Karmiłam 1,5roku. Najważniejsze to nie poddać się jak wszyscy wokół gadają, że masz chude mleko, że dziecko non-stop na cycku wisi. Tylko karmić.

dla mnie na początku piers była wygodna,bo zawsze pokarm w odpowiedniej temperaturze,dziecko się nie denerwowało czekaniem,potem wygodne było karmienie butelką :) dla mnie 50/50 :)

Dla mnie butelka wygrywa. Ale to dlatego, że mam mało pokarmu. Czasami "się blokuje " i nie leci z piersi. Mały sie denerwuje i tyle. A z butli jest ok. Teraz ściagam i dopiero karmię. I to jest dyskomfortem, ale jeśli chodzi o samo karmienie, to butelka+.

mam ci wysłąć zdjęcie mojego?? :) co to za rewelacje ze dorosły człowiek co dziennie się załatwia ? :) weź wpisz sobie w google tekst zaparcia :) moje dziecko chodziło do kilku pediatrów i każdy mówił że do 3 dni może nie robić kupy. Moje tak miało i wszystko z nim było ok. Zresztą poszukaj w necie. Ja się nie upieram bo ja to sobie wymyśliłam. Poprostu tak mi mówił lekarz, tak mówią portale o karmieniu itp :)

Gość mirrka
ja nie potrzebowłam paru pediatrów- od 1,5roku mam jednego- bo i widzę go tylko przy okazji szczepień. Byłam u niego na samym początku- pytał czy karmię, czy stosuję butlę. Wtedy mi mówił, że jeśli przeszłabym na butle to ważna jest kupa codziennie. Do tego babka na Szkole Rodzenia kładła na to nacisk. I trzeci przykład: moja przyjaciółka, która przeszła na modyfikowane. Skończmy temat, bo zacznie się przepychanka, że Twoje dziecko tydzień nie robi kupy i kipi zdrowiem. Ty też pewnie wypróżniasz się raz na tydzień i wszystko u Ciebie OK> Moim zdaniem naturalnym jest, że człowiek normalnie odżywiający się, zdrowy - raz dziennie się wypróżnia. Tyle w temacie. I jeszcze jedno- mówimy tu o kupie nowordków, niemowlaków. jeśli Twoje robiło kupę raz na trzy dni i to kontynuuje to tylko współczuć przemiany materii.

ja nie potrzebowałam miliona pediatrów bo moje dziecko było chore, tylko się przeprowadzałam i to wymusiło na nas konieczność ich zmian Widzę cię już na paru topikach i jesteś strasznie arogancka Obwieszczam Ci, ze moje dziecko robiło kupe raz na 3 dni i kipiało zdrowiem Ja się załatwiam również raz na 2-3 dni odkąd pamiętam, moja mama również. Wszytsko z nami ok. Weź przyjmij do wiadomości, że nie jesteś nieomylna i każdy ma prawo do własnego zdania ok? coś ci dziś nie wyszło że taka zajadła jesteś? okres masz? Ja się z nikim przepychać nie będę bo moje dziecko już duże i zajada dosłownie wszystko, do dziś załatwia się raz na dwa trzy dni i wszystko z nią ok.

Gość mirrka
dobra, w takim razie zadam Ci inne pytanie- Czy to, że Twoje dziecko robi kupę raz na trzy dni oznacza, że " Nie jest prawdą ze dziecko karmione sztucznie musi co dziennie zrobić kupe" ? Czy jeśli Twoje dziecko pogryzie bombkę z choinki, zje ją i resztę wysra nie raniąc sobie odbytu będzie oznaczało, że zjedzenie bomki jest nieszkodliwe? Bo twoje to przeżyło i nic mu się nie stało? dziewczyno, pomyśl trochę. To, że Twoje dziecko robiło kupę raz na trzy dni, nie oznacza, że dziecko na butli nie powinno raz dziennie, za przeproszeniem się wysrać! Ja Ci nie bronię mieć własnego zdania. Ale mieć swoje zdanie oznacza: " moje dziecko było na butli, srało raz na trzy dni i nic mu nie było", a nie "Nie jest prawdą ze dziecko karmione sztucznie musi co dziennie zrobić kupe". Nie sądzisz? Nie wiem w jakim kręgu się obracasz, do jakich chodzisz lekarzy. Ale użyj też czasem swojego rozumu. To, że w Twojej rodzinie generalnie rzadko się wypróżniacie nie oznacza, że to jest norma. Bo normą nie jest to, co widzisz we własnym domu. Tak ciężko to pojąć?

a Ty umiesz czytać? Pisałam Ci ze wiedzę swoją opieram na opinii kilku lekarzy, co zresztą zdążyłaś wytknąć ze źle ze klku :) sporo też o tym czytałam, bo właśnie moje dziecko tak się załatwiałam i chciałam wiedzieć czy to jest w porządku. Tak ciężko Ci to pojąć??? chyba ciężko. Najpierw piszesz ze chciała byś zobaczyć takie dziecko, więc Ci mówię, mogę Ci posłać zdęcie swojego. Zrozumiałaś już dlaczego pisałam o moim dziecku?????? czy jeszcze nie dotarło do ciebie co nie co?????? A obracam się w kręgach wyznawców hemoroidów normalnie wiesz???? zajadamy się gorzką czekoladą, jagodami, wciskamy korki w dupy i tak sobie egzystujemy. Raz do roku mamy święto i zjadamy paczkę węgla. A jak się ktoś wysra, to idzie do spowiedzi. Takie to są moje kręgi,

Gość mirrka
weź może poczytaj swoje wypowiedzi. Napisałaś "Nie jest prawdą, że dziecko karmione sztucznie musi codziennie zrobić kupę. Może robić nawet raz na trzy dni". I koniec. Żadnego przykładu, że Twoje dziecko tak żyje od lat, że u was w rodzinie generalnie są problemy z wypróżnianiem. Więc skończ z mądrościami z zaścianka- oprócz Twojego dziecka sa jeszcze tysiące innych. I NORMĄ jest, że dziecko na butli powinno robić codziennie kupę.

w mojej rodzinie NIE MA problemu z wypróżnianiem się . Jesteś jakaś bardzo nie szczęśliwa ......... A ja jestem raczej zadowolona, więc nie będę psuć sobie humoru dyskusją z Tobą. Weź zjedz pączka, zapij kawą.... Potem ogłoś się jedyną mądrą na tym portalu :) A w temacie, wolałam karmić sztucznie :)

Gość zimna cola
Dziecko karmione butla powinno zrobić kupe codziennie, ale są dzieci które robia raz na 5 dni i wcale nie oznacza to że jest chory, poprostu niektóre typy tak mają i już!

Gość Gennnnyyyy
Nie kłóćcie sie. Ja, od kiedy mieszam z modyfikowanym, mały nie zrobił kupy. Już 4 dzień:( Byłam na patronażu, lekarka mówiła, że mam jeść buraczki, pić sok marchwiowy itp, ewentualnie czopki glicerynowe. Kupiłam je i zastanawiam się, czy już dziś mu dać, czy jesszcze poczekać?

Zdecydowanie pierś, moje dziecko ma 8miesięcy a skrajnych przypadkach przeżyje dzień na piersi i obiedzie, wczoraj byłam cały dzień z dzieckiem w pracy, siedziałam przy kompie z cyckiem(beż świadków). Całą noc przerzucałam papiery, więc w dzień chciałąm odespać więc dziecko do piersi i on sobie jadł ja spałam, jak pomyślę że w ciągu takich nerwowych dni i nocy miałabym jeszcze wstawać i odgrzewać mm, gotować dziecku obiad to mnie skręca.