Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie dam się naciąć

pozycja rodzenia w II okresie porodu

Polecane posty

Gość nie dam się naciąć

czy w trakcie parcia i rodzenia się główki też Wam pozwalali na wybór pozycji, czy tu kazali się przenieść na łóżko/fotel porodowy??

U mnie w szpitalu są porody w wodzie, na porodówkach łóżek nie ma w ogóle- tylko fotele, bardziej na siedząco, krzesła porodowe, klęczniki itp. i chwalą się położnymi wyspecjalizowanymi w porodach aktywnych- więc mam nadzieję że urodzę tak jak mi będzie wygodnie. W pierwszej ciąży wylądowałam na "komunistycznej" porodówce, płaskie łóżka, sala zbiorowa i tylko parawany, na podłodze przy łóżku bym nie klękała przecież... Brrr, nigdy więcej czegoś takiego. Radzę zajrzeć do szpitala w którym chcesz rodzić, często mają dni otwarte czy godziny w których można obejrzeć porodówki, poznać położne, przekonać się czy wanny i drabinki to tylko taki gadżet czy są używane.

Gość mamamamma26
zgadzam się - wszystko zalezy od szpitala

Gość nie dam się naciąć
Historynka, możesz zdradzić jaki to szpital?

Gość 343242
mam pytanie, jak u was długo trwal II okres porodu?

Ujastek w Krakowie- to ten pozytywny :) Na razie trafiłam tylko na przedporodową i było super przyjaźnie, z położnymi miałam więcej do czynienia- same fajne babki. Porody w wodzie, rodzinne, znieczulenie na życzenie, sala przedporodowa i porodowa pojedyncza, poporodowa dwuosobowa z łazienką- bezpłatnie. Szpital prywatny ale w ramach kontraktu z NFZ. Za to klinikę na Kopernika polecam tylko w razie problemów ciążowych (chociaż ponoć mają porodówkę rodzinną- płatną).

Gość nie dam się naciąć
to jak rodziłyście kobietki?

We wszystkich możliwych pozycjach: w kucki, klęcząc, na materacu bokiem, na materacu w kolankowo-łokciowej, na krzesełku porodowym.... w żadnej pozycji nie umiałam urodzić i na koniec siadłam na fotelu i tam mi było najwygodniej bo mogłam się porządnie "zaprzeć" rękami i nogami i w końcu urodziłam. Tak więc nie ma co sie zarzekać że chcę urodzić tak czy siak bo tak naprawdę do końca nie będziesz wiedziała jak będzie ci najwygodniej.