Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :( SAD MUMMY

Leciec samolotem w 35 tygodniu?

Polecane posty

czy mozna leciec , czy cos sie stanie z dzieckiem

Gość ja bym nie ryzykowała
jak cos sie zacznie dziac to kto ci udzieli pomocy w samolocie? inne sprawa gdzie lecisz, czy musisz i jak długo

musze , araczej powinnam , lot trwa 40 minut, a w Norwegian wpuszczaja do 38tyg

Gość zroznicowana
No niestety bedac w 35 tc.zaden przewoznik na poklad Ciebie nie wezmie,chyba,ze bedziesz miala specjalne zaswiadczenie od gina,ze nie ma przeciwskazan,wiem ze takie zaswiadczenie mozna zalatwic bo moja kumpela tak leciala.

tlumacze Ci ze w Norwegian mozna

chyba zwariowalas:Onie wazne ile trwa lot, zmiana cisnienia moze w tak zaawansowanej ciazy przyspieszyc porod, chyba nie chcesz urodzic na pokladzie samolotu?:O

Zadna linia nie bierze w tak wysokiej ciazy ,ani w Norwegii ani w Lizbonie...No chyba ze masz zgode gina na papierze..

ja bym się nie zdecydowała na lot... właśnie przez ta zmiane ciśnienia. 40 min lotu to nie daleko. nie da się innym środkiem lokomocji??

___ Uwaga___ Zaświadczenie lekarskie potrzebne jest szczególnie w przypadku kobiet, których ciąża jest widoczna. Aczkolwiek zawsze dobrze mieć je na wypadek kontroli, albowiem bez niego możesz nie zostać wpuszczona na pokład. Planowanie podróży: 1) Najkorzystniejszy termin to drugi trymestr ciąży. 2) Najważniejszy punkt przed podróżą: musisz poprosić lekarza o wystawienie zaświadczenia, że możesz latać samolotem w trakcie ciąży. Jeżeli Twój kierunek podróży jest kontrowersyjny, np. wylatujesz do Egiptu lub Maroka i za nic nie zrezygnujesz z planów, lekarz może poprosić Cię, żebyś podpisała zobowiązanie, że lecisz na własną odpowiedzialność. 3) Lot nie powinien być dłuższy niż 3-4 godziny. Związane jest to ze zbyt długim przebywaniem w pozycji siedzącej, która jest niekorzystna dla krążenia. Może spowodować także zasłabnięcie. 4) Unikaj lotów z przesiadkami. Mogą być dla Ciebie wyczerpujące.

Baggage Check-in and boarding Proof of identity Children Group reservations Special requests Pregnant passengers Onboard Connecting flights Fees Irregularities Terms and Conditions FAQ Newsletter Partnerzy Pregnant passengers If you are expecting a baby, you can normally fly with Norwegian up to four weeks before your expected date of delivery. Pregnant passengers can also fly with Norwegian up to two weeks before the expected date of delivery, provided that the flight does not exceed four hours. A medical doctors certificate must be presented that confirms your pregnancy is normal and that you are fit enough to fly. Pregnant passengers are not permitted on Norwegian flights less than two weeks before the expected date of delivery. If you are unsure, please contact our Customer Centre on 815 21 815 or +47 21 49 00 15 (if outside

samochodem to bedzie z 14 godzin. chcialm leciec na roczek corki mojej kuzynki.... w paitek bym wyleciala i wrocila w poniedzialek a wiec doslownie na kilka dni,

40 min niedaleko??? 500km mam autem jechac??? chyba oszalalas

jestem pewna ze nie urodze w samolocie ;-)

nie podszywaj sie

roczek corki kuzynki to faktycznie powod, dla ktorego mozna zaryzykowac zycie i zdrowie nienarodzonego dziecka oraz swoje wlasne.:O ale jak jestes pewna ze nie urodzisz na pokladzie to lec, po co w ogole nas pytasz? szczesliwej podrozy tam i z powortem

ja na forum-norwegia czytalam o lasce, co chyba w 38 tc wybrala sie z Bergen do Polski (18 h na promie + 800 km autem) na wesele siosty ;) i zdazyla po weselu wrocic w dwupaku ta sama droga i po powrocie urodzila. Takze wszystko jest mozliwe Jesli elakrz nie widzi przeciwwskazan to czemu nie?

do fryzjera zawsze choze przed wizyta w poslce wiec i tym razem nie omieszkam ;-) dziekuje za troske. nie widze problemu skoro nawet linie lotnicza pozwalaja latac wiec czemu mialabym sie tluc samochodem tyle godzin???

od początku ciązy do któregoś tygodnia można ,pomiędzy którymś a chyba 29 dobrze mieć zaświadczenie od lekarza, że on nie widzi przeszkód, a po którymś tygodniu linia ma prawo nie wpuścić na pokład. w 35 tygodniu ja bym nie leciała...

Gość akrylik
ja latalam w ciazy i nic mi sie nie stalo, urodzilam w 40 tyg. ale jak sobie przypominam ostatni lot byl jak bylam w 28 tyg. no coz zawsze mozesz urodzic... taka dluga podroz samochodem bylaby dla ciebie bardziej meczaca. ja bym zaryzykowala

za zadne urodziny nie lece , jakis kretyn sie podszywa sprawa jest wazna albo polece teraz albo z dwutygodniowym dzieckiem ...

no z dwutygodniowym dzieckiem nie polecisz, bo musisz miec paszport. chyba ze to lot w obrebie Norwegii

Gość ja nie wiem jaki sens
pytać się na forum, idz zapytaj lekarza czy mozna, kazda ciąża jest inna , jednemu zaszkodzi innemu nie

no wlasnie jeden lekaz mowi ze nie ma problemu a drugi ze nie poleca

to w takim razie ja bym nie leciała, chcesz urodzic w samolocie? przeciez ciąża nie jest jeszcze donoszona

a z dwutygodniowym dzieckiem dam rade?

nie mam pojęcia jak się lata z noworodkami