Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobra.nocka.1

Teściowa szuka pretekstu by mieć częsty kontakt z synem.

Polecane posty

Gość kobra.nocka.1

Wiem, tytuł zabrzmiał głupio ale ja mam z tym problem. Oczywiście - jestem synową. Staram się być dobra dla teściowej, zawsze pomagam..ogólnie mamy dobre relacje tylko.. Odkąd wyprowadziliśmy się z mężem na swoje (ale mieszkamy w tej samej miejscowości co teściowa) zaczeła mnie drażnić pewna sytuacja. Teściowa przychodzi z mężem nigdy nie zapowiedziana..najczęściej w momencie, kiedy jemy obiad z mężem. Nie czuję się konfortowo gdy mam gości a garnki są jeszcze na płycie. Poza tym oboje z mężem pracujemy i chwile, kiedy oboje wracamy z pracy chciałabym przeznaczyc tylko dla nas. Poza tym - staramy się o dziecko - i nie możemy pozwolić sobie na "odrobinę szaleństwa" po pracy bo teściowie stoją za drzwiami. We własnym domu powinnam czuć się komfortowo - a jest inaczej. Dziś tłusty czwartek - już widzę ich za moimi drzwiami z paczką pączków - a jestem na diecie...

Gość słodka życiowa niespodzianka
powiedz mężowi, zeby powiedział mamie, ze jezeli chce miec wnuki to musi ograniczyć najazdy:D

to faktycznie problem tacy upierdliwi teściowie Proponuje by mąż porozmawiał z rodzicami na ten temat ,by troche odpuscili

Gość kobra.nocka.1
Problem w tym, że mówił..i to nie raz. Poza tym moja teściowa potrafi do nas dzwonić w nocy np o 22 z jakąs pierdołą. Najgorsze, że jak mój mąż nie odbiera tel to ona dzwoni do mnie i tak w kółko..aż któreś wkoncu odbierze. :/

Gość mąż musi z nią porozmawiać
pewnie kilka razy będzie trzeba aż do skutku i to pewnie krótkotrwałego teściowa na bank się obrazi śmiertelnie na kilka dni :) doskonale cię rozumiem - mam bardzo podobną sytuację z teściami, jestem, ponad 10 lat po ślubie a ciągle muszę przypominać gdzie są granice

Gość kobra.nocka.1
Najgorsze,że ja wiem, że to fajna babka jest. Nie chcę mieć z nią złych układów. Czasem jednak czuję, że ona poprostu jest zazdrosna o syna. Nawet proponowała nam byśmy razem na wakacje jechali. Nie wspomne, że przeraża mnie myśl, że jak zrobi się cieplej to teściowie częściej będą wychodzić na spacery..i robić u nas grilla.

Gość smutna242
Ja mam też teściów blisko, znaczy przyszłych teściów i też obawiam się jak to będzie. Teść to nie, ale teściowa robi za dwoje i też niby fajna babka z jednej strony i czasami naprawde wydaje się ze extra kobieta, ale ona by tylko wszystko chciała dla swojej corki zgarniać a syna czyli mojego narzeczonego to najlepiej mieć na posyłki.... Takze tak to wygląda.

Gość smutna242
Ostatnio zapytałam swojego czemu synowa to zawsze musi mieć przej... u teściowej.... A on na to a czemu synowa nie może sie nigdy dogadać z teściową.... No a my synowe obecne i przyszłe to chyba wiemy doskonale jak to jest i czy to tak łatwo się dogadać.... Za samo to ze jestesmy to czesto nam się obrywa już na starcie....

najgorzej jak starsi ludzie nie mają własnych zainteresowań itd i muszą żyć życiem syna/ córki. Jak można być tak nachalnym? Współczuję głęboko. Twój mąż koniecznie, aż do skutku, powinien z nimi na ten temat rozmawiać. Może w końcu dotrze coś do tych zakutych głów.

Gość zawsze robię .....
zamiast myśleć, że teściowa upierdliwa, to cieszyć się, że widocznie w ich domu wszyscy się kochali i ciężko przyzwyczaić się do tego, że nie ma się syna na co dzień. Pewnie czasu potrzeba i wszystko się unormuje. A póki co ciesz się, że męża też nauczyli kochać i okazywać uczucia :) Na początku mojego małżeństwa często wpadali do nas moi i męża rodzice i traktowaliśmy to jako wizyty a nie wizytacje. Z czasem przyzwyczaili się, że nas nie ma w ich domach:)

Gość googleeeee
no to trzeba było wyprowadzić od nich 200km do innego miasta/wsi i wtedy do Was by nie przyjeżdzali!!! trzeba było wcześniej przemyśleć