Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca........ooo

jaki krem poprawiający wygląd skóry-skóra..

Polecane posty

Gość pytająca........ooo

mam pytanie- jaki polecacie krem do skóry- mieszanej. Przesuszonej, świecącej się, z pryszczami, zaskórnikami i rozszerzonymi porami... wiem strasznie to brzmi ach no i bliznami po trądzikowymi, mam straszną cerę, wiem co polecacie (wszystkie bichemie urody, mazidła odpadają między innymi to dzięki nim mam taka buzię)

Gość pytająca....ooooo
nie uzywacie kremów? czy nie macie takich problemów z cerą

No to jak po biochemicznych masz '"taką" skórę (co mnie niezmiernie dziwi - napisz konkretnie i dokładnie co i jak stosowałaś) to pozostaje Ci np. Neostrata, Triacneal, Glyco A, Cetaphil MD do nawilżania, retinoidy na receptę.

Gość stosowałam.....z bu
tak: masło jojoba, olej z kocanki, olej do mycia twarzy,zel hialurynowu, alzeo serum oczywiście nie wszystko naraz więc stosowałam na noc np jojobę, na dzień jakiś krem inny ogólnie jest źle nie ma co do tego wracać a np bioderma albo ziaja?

Gość kklaudekk
polecam pigułki antykoncepcyjne a do smarowania to najlepiej Emolium krem...

Gość stosowałam.....z bu
ja mam problemy hormonalne to fakt... ale pigułki pogarszały moją cere

Gość JuSchG
Ziaja Med na trądzik różowaty. akurat nie mam tej odmiany trądzika,ale mam także skórę mieszana z pojedynczymi pryszczami i zaskórnikami,a także różne plamy i przebarwienia po pryszczach. krem ten stosuje od miesiąca i jestem naprawdę zadowolona. nie świece się, nie mam wysuszonej skóry, pryszcze znikły i nie pojawiają się nowe,a plamy są jaśniejsze. a cena to tylko 12zl w aptece:)

Gość a czym oczyszczasz cere
bo to tez jest ważne ja polecam krem nawilżajacy o lekkiej konsystencji, najlepiej zelowej no krem - zel rumiankowy yves rocher.Tylo trzeba uważec a by był to krem - zel , bo mają tez z tej serii krem rumiankowy, ale on chyba będzie dla ciebie za tłusty. No i bardzo ważne jest dobre oczyszczanie cery. ale takimi preparatami które jej nie wysuszją.

Gość stosowałam.....z bu
oczyszczam twarz żelem vichy oraz physiogel i własnie zamierzam się na ziaja med do trądzika różowatego, naczytałam się opini o nim na wizazu i musze go mieć ! :) jest tani, więc nawet jak nie podejdzie to go uzyje na inna partię ciała, dzięki za opinie :)

Gość stosowałam.....z bu
JuSchG--- powiedz stosujesz go na dzien czy na noc? i czy uzywasz jakis podkładów albo czegos innego? możesz coś więcej napisać coś do yves rocher nie mam zaufania nigdy nie miałam stamtąd kosmetyków ale ta marka jakoś nie najlepiej mi sie kojarzy

No to nie za bardzo dobrane rzeczy stosowałaś. Olej jojoba plus kwas hialuronowy ok., nawet bardzo, ale nie sam, jedynie jako dodatek. Tak samo np. olejek zmywający. Czemu nie włączyłaś do pielęgnacji np. żadnych kwasów (toniki AHA z BU, serum LHA ze zrób sobie krem, serum BHA z BU, triacneal z apteki), zapewniających niezbędne złuszczanie i seboregulację? Pielęgnację trzeba stosować kompleksową, czyli właśnie „wszystko naraz a nie od przypadku do przypadku, po jednym składniku wybiórczo (tak to rzeczywiście nic nie da): - odstawienie wysuszających żeli do mycia z SLS (i nawet wody, twarda czy mocno chlorowana może wysuszać) i zastąpienie ich czymś dużo łagodniejszym (olejek z BU, najlepiej z dodatkiem kwasu salicylowego) żele bez SLA lub płynem micelarnym, - nie nadużywanie środków zmywających (góra 2 razy dziennie) - zrewidowanie półki z kremami drogeryjnymi jeśli takowych używasz - zastosowanie na wieczór kwasów a rano antyoksydantu (serum Flavo-C). Do tego jako nawilżacz wspomniana jojoba albo np. Cetaphil. - zadbanie o odpowiednią ilość odpowiednich nienasonych kwasów tłuszczowych i witamin w diecie Wszystko to (i więcej) na Mazidłach i forum Laboratorium Urody masz opisane i omówione, poczytaj jeszcze raz dokładnie: http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html http://www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html Naprawdę, podstawy działającej pielęgnacji to właśnie to, trzeba tylko konsekwencji i podejścia całościowego.

sprobuj kosmetykow 'blue lagoon iceland' najlepsze kosmetyki swiata,dzialaja swietnie na kazda skore.na bazie glinki z goracych zrodel.

Gość JuSchG
rano tylko cieniutką warstwę,a na to podkład rozświetlający Liren (podkład ten jest lekki i nie zatyka porów). wieczorem nakładam trochę grubszą warstwę kremu. oczywiście rano i wieczorem dokładnie myję twarz żelem firmy AA Skóra Pod Kontrolą Cera trądzikowa, wrażliwa i skłonna do alergii. jest to jedyny żel,który mi skóry nie wysusza,a stosowałam ich już wiele. jestem naprawdę zadowolona z tego kremu. a spróbowałam z ciekawości:)

Gość JuSchG
i przez cały dzień skóra jest ładna matowa,ale też nawilżona. po innych kremach albo mi skóra schodziła i była strasznie napięta albo się błyszczałam na kilometr:D teraz tak nie mam na szczęście. po raz pierwszy od ok. 8 lat jestem zadowolona z mojej twarzy:)

Gość stosowałam.....z bu
dzięki mrowa ale nie skorzystam :) Jusgh super, kupie sobie ten kremik, tylko nie w każdej aptece jest :(

Korzystać nie musisz, ale faktem jest, że jak chcesz stosować rzeczy gotowe to muszą one zawierać dokładnie to samo (i tych samych rzeczy NIE zawierać), żeby naprawdę zadziałały, cudów nie ma, każda skóra funkcjonuje na tych samych zasadach. Ten żel z AA nie zawiera sls, za to ma w składzie cynk i wi. B6, czyli jeśli chodzi o zmywadełko to jest to to co napisałam, tylko "firmowe" (a nie napisałam przecież, że takich używać jest zakaz :P ) ;) Jak do tego kupisz na noc krem z kwasami z Bandi, a na dzień serum czy krem Flavo C z Aurigi plus dobry filtr to będziesz miała odpowiednią pielęgnację bez "biochemii". A że drożej, to inna sprawa ;)

Gość Karioka1111
Ja polecam kosmetyki naturalne Lavera. Wygląd bardzo się poprawia;-))))