Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eklerek21

oceńcie mój jadłospis

Polecane posty

Gość eklerek21

czesc. stosuje diete 1200 kcal a moj jadłospis wyglada tak : sniadanie : pół woreczka ryzu białego 200g truskawek 2 lyzki jogurtu naturalnego sniadanie 2: warzywa na patelnie 300 g obiad : woreczek kaszy gryczanej z cebula kolacja: pół woreczka ryzu 200g truskawek w łyzki jogurtu naturalnego do tego codziennie cwicze przynajmniej pół godziny(albo biegam albo aerobik). Co myslicie o mojej diecie? Czy uda mi sie schudnac w viagu miesiaca okolo 4 kg?

Gość no a moze z laski swojej
no a mieso ????? na samym ryzu chcesz przezyc?

Gość ha ha ha he he he
same woreczki na tylu weglach spokojnie przypakujesz 4 kilo ale w zyciu nie schudniesz grama chyba ze bedziesz dawac na orbiterze z 5 godzin

Gość tez sie ubawiłam
w warzywach na patelnie czesto sa jeszcze ziemniaki ;)

Gość a gdzie tu bialko
???? nic nie shudniesz,tylko spowolnisz przemiane materii

Gość eklerek21
e tam chyba nie przypakuje . skoro moje zapotrzebowanie jest 1700 a ja zjadam 1200 to nie sadze zebym przypakowała :P

Gość eklerek21
poza tym nie za bardzo przepadam za miesiem :( a warzywa na patelnie robie sama nie kupuje ich w sklepie tylko mieszam brokula z kalafiorem zielona fasolka kukurydza itp bez ziemniaków bo nie lubie :(

twoj jadlospis jest beznadziejny autorko.....

jak nie ejstes gruba to nie uda ci sie schdunac 4 kg w ciagu miesiaca na takiej diecie.

Gość eklerek21
jestem gruba waze 79 kg przy 176 wzrostu. to jak jest beznadziejny to zaproponujcie cos zjadliwego zamiast ryzu :P

spokojnie ci się uda, jak dorzucisz codzienne bieganie, to dasz rade wiem co mówię, życzę silnej woli

Gość eklerek21
codziennie biegam. narazie pol godziny bo wiecej nie daje rady. schudlam przez 3 dni kilogram :P

ja bym proponowala zrezygnowac z kukurydzy bo ma skrobie wiecej warzyw, dodac jablko grejpfruta, rano ananas do tego wiecej wlasnie bialka zrezygnowac z ryzu

Gość eklerek21
ale dlaczego kazecie mi zrezygnowac z ryzu? nawet pół woreczka nie mozna dziennie ? :) :)

codziennie jesz ryż dwa razy dziennie? mi by zbrzydł :D co do odchudzania, nie musisz sie kaleczyc zadnymi dietami, jedz malo, ogranicz ziemniaki, białe pieczywko, nie jedz po 18, pij duzo wody :) ja schudłam, 11 kk z 62 na 51 :) i jem normalnie, nie głodze sie, troszke chlebka, na pizze pójde, piwka sie napije, nie odmawiam sobie, po prosty trzeba znać umiar :)

Gość eklerek21
dodam jeszcze ze jak zjem jakis owoc to po mniej wiecej pool godziny dopada mnie wilczy apetyt tak ze bym zjadła wszystko co spotkam na swojej drodze wiec owoce odpadaja. tylko truskawki jem i po nich głodna nie jestem

Gość eklerek21
tak jem 2 razy dziennie :) gotuje woreczek rano dziele go na pół i rano jem połowe i wieczorem połowe :P ja lubie ryz wiec mi nie zbrzydnie. to nie jest tak ze ja nic oprocz tego nie jem. czasem zamieniam ryz np na jakas zupe .pieczywa wogole nie jem:P chociaz nie powiem bo bardzo lubie bułeczki np z serkiem ale mi nie wolno z racji diety :)

Gość kisiel ctrynowy
autorko moge sie podpiac pod Twoj topik? chodze na silownie (do klubu fitness jak kto woli),codzienie robie kardio (np ok 40min na orbitreku plus czasem rowerek czy tam bieznia),2-3 razy w tyg mam cwiczenia silowe (na platformie wibracyjnej i na takich pasach zwisajacych z sufitu) plus joga. chce schudnac nie niszczac sobie organizmu. obecnie moj jadlospis wyglada tak: sniadanie 4 wasy,4 (2) plasterki indyka,2 plasterki sera plus na to jakies warzywko potem trenuje ok 1,5h po treningu szejk proteinowy obiad ryba lub mieso,do tego jakas kasza czy ciemny ryz,warzywa kolacja serek wiejski ze szczypiorkiem i rzodkiewka z owocow to czasem jakis banan czy pomarancze,jablko,winogrona.Planuje dodac jeszcze ziarna jakies i ew platki z mlekiem na sniadanie np fitness fruits. waze 85kg (teraz juz 82) i mam 170cm wzrostu.

Gość eklerek21
agnet a w jakim czasie tyle schudlas? mialas jakas dodatkowa aktywnosc fizyczna?

Gość ankafiranka
za dużo węglowodanów, jeśli chcesz schudnąć wrzuć do diety więcej białka - jogurty, chude mięso - pierś z kurczaka, ryby - np makrela wędzona, sery, JAJKA ! jeśli zagłodzisz organizm witaminowo, to wraz z utratą kilogramów stracisz sporo włosów, będą Ci się łamać paznokcie, itp. Zanim człowiek zacznie się odchudzać, powinien mieć świadomość własnego zapotrzebowania nie tylko energetycznego, ale i witaminowego.

Gość eklerek21
a skąd :) a co innego do truskawek pasuje jak nie ryż ? :)

Gość eklerek21
"ankafiranka" ale nie jest powiedziane ze nie schudne na tej diecie?

Gość eklerek21
dobra to na kolacje zamiast ryzu z truskawkami zjem ryz z jajkiem i serem białym :) moze byc ?:)

Gość eklerek21
ale patrzac z drugiej strony to w diecie 1200 kcal chodzi o to zeby nie przekraczac tych 1200 czyli na chłopski rozum mozna zjesc 2 tabliczki czekolady plus mały batonik i to bedzie to samo co moj dzienny zdrtowy jadlospis! :) ciekawa jestem czy jakbym jadla tylko 2 tabliczki dziennie czekolady czy cos bym schudla:)

Gość kisiel ctrynowy
zapomnialam napisac ze jem tez jajka na twardo i jajecznice,pije kawe z mlekiem 0,1% i pije min 1,5l wody dziennie czasem wiecej zalezy ile spijam na treningu. autorko na kolacje lepiej serek wiejski bo ma bialko wolnoprzyswajalne :) jogurt raczej odradzam :)

Gość eklerek21
a moze byc sam bialy serek ? z jajkiem?

Gość kisiel ctrynowy
moze byc sam serek :)

Gość eklerek21
noi gra czyli tak sniadanie 1 ryz z truskawkami sniadanie 2 warzywa :) obiad kasza gryczana z cebula kolacja jajko na tswardo z bialym serem 200g:) moze byc?

O tak, zdecydowanie za dużo węglowodanów, zastąp ryż białkiem i większą ilością warzyw, najlepiej roszponki i szpinaku, są świetnym źródłem witamin. Możesz też stosować jakiś suplement diety, który poprawia przemianę materii - ja polecam proszek zasadowy Langsteiner, dodatkowo dostarcza organizmowi składników mineralnych, więc jest bardzo wskazany, jeśli jesteś na tak restrykcyjnej diecie.