Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anettak

bulimia

Polecane posty

Gość anettak

Mam pewien problem, od 8 miesięcy wymiotuje, na początku nie zdarzało się to często a teraz doszło do 2 razy dziennie oczywiście sama zmuszam sie do wymiotów nikt o tym nie wie i zaczynam sie coraz gorzej z tym czuć, a najlepsze jest to że tak naprawde sama nie uważam sie za bulimiczke... Chociaż mam wiele objawów świadczących o tym że tak jest m.in bóle brzucha, sucha skóra, osłabił mi sie wzrok, często mam zawroty głowy a jak jem to mam wyrzuty że to robie i jestem zła sama na siebie... Pomóżcie mi rzeczywiście mam problem? Pogubiłam sie w tym i nie umiem sobie sama z tym poradzić...

Gość mmnnio
tak masz problem i to duży psycholog ci pomoże powiedz rodzicom oni ci pomogą

Gość Ka88sik
ja też mam bulimie wiec wiem o czym mówisz. Mam ją od ponad dwóch lat. Pół roku lecze się psychoogicznie. Dopiero poznałam powód mojej choroby. A potrafiłam wymiotować do 6 razy na dzień. -zgłoś się do lekarza- sama nie dasz rady? A pytanie mam Ty chcesz schudnąć?

Gość jyfkgfv
Ka88sik ---> udało Ci się schudnąć?? Ja poważnie myślę nad tym żeby zacząć się zmuszać do wymiotów. .

Gość Ka88sik
zmuszaniem sie do wymiotów sie nie schudnie. Bulimiczki wcale nie są chude. Nigdy nie pozbedziesz sie wszystkiego. Ale teraz jestem na diecie dukana- tu jem ile chce i chudne i nie mam ataków :)

dziewczyno zrozum że aby ładnie wyglądać nie wolno być za chudą, niedożywioną i odwodnioną! trzeba odpowiednio jeść aby dobrze wyglądać a nie jeść jak najmniej

Gość Ka88sik
ale co tu dużo mówić niektóre popadają w bulimie na własne życzenie. Odchudzają się wymuszając wymioty. To jest takie cholerne gówno jakiego nikomu nie zycze a młode i niemądre tak robią

Gość anettak
łatwo jest wam mnie osądzać... i rzeczywiście tak schudłam ale to jest straszne i męczy mnie to okropnie, wyglądam coraz gorzej miałam okres kiedy wypadały mi włosy dosłownie garściami... a wymiotuje gdy mam jakikolwiek problem i tak reaguje, niestety zawsze uciekałam od problemów jakie mnie spotykały... W sumie nie wiem komu o tym powiedzieć u rodziców pomocy nie znajde... I dziękuje bardzo osobom które uważają mnie za głupią o taką pomoc mi nie chodziło, a obrażać widocznie niektórym jest prościej niż zrozumieć:/

przyzwyczaiłaś swój organizm do tego że stres (na początku był wywołany przez jedzenie a teraz organizm bierze to na wszystko) = wymioty. zmień to bo inaczej sobie nie poradzisz.