Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwirj4r5t

Czy raka na piersi w wczesnym stadium widać gołym okiem?

Polecane posty

Gość dwirj4r5t

i czy to zalezy od wieku i wielkosci piersi? czy ktoś po dotyku i obserwacji piersi innej osoby moze stwierdzic że ta osoba ma raka ps. ta osooba nie jest lekarzem ani onkolgielem

Gość dwirj4r5t
no do góry.

idz do lekarza i nie zwlekaj... to moze byc rak ale rownie dobrze jakas cysta

Gość dwirj4r5t
chcialam mojemu facetowi nowy otwor pokazac bo stary juz mu sie znudzil

Gość dwirj4r5t
to wyżej to podszyw. ale chodzi mi o to, że np. teoretycznie może byc coś że np. facet mi mówi tylko oglądając moją pierś "o możesz mieć raka idz do lekarza" ??? czy to możliwe czy ściemnia tak żebym własnie sie przestraszyła i poszła do lekarza? czy golym okiem i bez wiedzy medycznej można coś takiego zaobserowawac?

Gość dwirj4r5t
a jak to wygląda? taka grudka jakby? wypukłośc? albo plama? bo w sumie mam tez dużo znamion więcnie wiem , a na piersi mam rózne "zmiany" ale nigdy mnie nie bolały

czasami woidac jak sie patrzy w lustrze podczas samobadania piersi(bo np moze byc brodawka zmieniona,albo jakies ze tak powiem dolki w piersi itd. ale bardziej to czuc przy badaniu .nic jednak nie zastapi w takiej sytuacji badan.

Gość Zapytanie dotyczonce
jak masz zmiany to do lekarza biegiem marsz !!!!!!!!!

Gość dwirj4r5t
ale ja nie wiem czy to zmiany w sumie czy taki brzydki sutek po prostu to znaczy jak jest ciepło to jest ładnie wszystko gładko ale pod wpływem zimna sie robią zmarszczki tam to moze nie ma powodu o obaw? a to u gina sie bada ? (pytam bo jestem mloda, nie w wieku w którym sie chodzi na badania mammograficzne) ale w sumie niedługo dzien kobiet może sie załapię na coś

Gość kkkkkkkkkkkyyyyyyyyy
"ale pod wpływem zimna sie robią zmarszczki " Mi też tak się robi. Od zimna i podniecenia, ale to chyba normalne jak sutek mocno twardnieje.

Gość katjakatjusza
Max cos tam cos tam najpierw to ty idz wylecz sie z raka mozgu a potem dopiero udzielaj ludziom rad kretynie pusty! nie szydz z takich rzeczy lajzo bo zeby ciebie to nie spotkalo krowo, myslisz ze to takie zabawne? rzadko kto z tego wychodzi, to okropna choroba, umiera sie w meczarniach spowodowanych ogromnym bolem a taka kurwa jak ten Max... jeszcze sobie z tego jajca robi

Gość dwirj4r5t
dzięki :) to mnie pocieszyliscie ...juz sie bałam że serio coś mogę mieć. a w wieku 22 lat rak piersi to raczej chyba niemozliwy... i tak w ogole nie wiedziałam że u kobiet jest coś jak"erekcja" okropnosc. brzydko te sutki wygladają :( ale dobrze że inni tez tak maja:)

Gość Okropnie na pewno nie.
Moim zdaniem fajne są takie sterczące. :)

Gość powiedzial ze samo pobranie ..
zastanawiam sie jak mozna byc tak glupim i ryzykowac? ja mialam stwierdzone brodawki 10 lutego a juz ide na testy hpv,potem zarejstruje sie na testy szpiku kostnego zeby jak sie uda uratowac komus zycie! idz na usg piersi robione nawet w prywatnym gabinecie, matka mojego chlopaka zobaczyla raka jak juz puchly jej nogi, a rak nie patrzy czy jestes mloda i ladna czy stara i brzydka

Gość powiedzial ze samo pobranie ..
i juz przyszlo badanie na raka szyjki macicy, zmian nie ma,ale brodawki sa wiec moze byc zle

Gość do powiedzial ze samo pobranie
Tobie stwierdzili raka? Da się coś niepokojącego zobaczyć samemu, czy tylko badanie? :(

Nogi od tego puchną?

Sorry, że tak pytam, ale nie znam się na tym, a się boję.