Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 007.,,.

moje 4misieczne dziecko ciagle wypycha jezyk czy to normalne

Polecane posty

Gość 007.,,.

poza tym rozwija sie prawidlowo jak na swoje miesiace. tylko czesto wypycha jezyk. miala robione badania neurologiczne ale wyszly ok. czy dziecko ktorejs z was tez tak mialo?

Gość wq23
Nie wiem jak twoje dziecko wypycha ten jezyk ale moje obecnie 10 mies. w okresie ok.6-go miesiąca wypychało tak język prawdopodobnie rosły jej wtedy zęby i swędziały dziąsła.Teraz tak już nie robi.

Gość tortowanko
ona robi tak od urodzenia co prawda juz mniej ale jednak caly czas to robi:(

Gość 007.,,.
ona robi tak od urodzenia co prawda juz mniej ale jednak caly czas to robi

Gość 007.,,.
prosze o rady:(

Gość ale jak to wypycha?
wyciaga ciagle tak? moj ma teraz 5,5 miesiaca ale tak miesiac temu to faktycznie ciagle jezyk wystawial, teraz tak juz nie robi

Gość 21qw4
a pytałaś lekarza coś ci sugerował?

Gość 007.,,.
pod tym kierunkiem miala robione badanie eeg ale wyszlo ok. wypycha tak jak by chciala pokazac jezyk. chciala bym wiedziec czy wasze dzieciaczki tez tak mialy?

Gość ale jak to wypycha?
wiec mój też tak robił pamietam bo bylo to miesiac temu, nawet sie śmiałam że wszystkim język pokazuje, teraz tak raczej nie robi

moja córka ma prawie 5 miesięcy i też tak wystawia język, tak jakby chciała go pokazać albo coś wypchnąc z buzi. Czasem jęzk zakłada na gorną wargę i ssie ją, ale śmieje się przy tym, więc sądze że to nie objaw żadnej choroby a poprostu zabawa :)

Gość 007.,,.
pusia a od kiedy tak robi?

Zaczęła chyba jak skończyła 3 miesiące-dokładnie nie pamietam, ale już ponad miesiąc to trwa napewno. Czasem też jak leży i bawi sie, to językiem poprostu wypycha ślinę - może to faktycznie przez ząbkowanie? chociaż jeszcze nie ma żadnego zęba. Ale bardzo często jak się bawi sama to tak robi-tak czasem jakby się oblizywała, albo robi taki dziubek i wystawia ten język. Śmieszne to jest ale myśle że powinno minąc i że to nic zlego.

Gość 007.,,.
troche sie uspokoilam dziekuje :)

Gość sdfsdsdd
Moja córeczka miała dokladnie tak. :D Wystawiała język gdy się na czymś koncentrowała, gdy była rozbawiona i chciała nawiązać kontakt, a często chyba tak po prostu, z nawyku. Potem jej przeszło i zostały mi zdjęcia, prawie same z języczkiem na wierzchu i filuternym uśmiechem. Teraz mała ma rok i cztery miesiące i zasadniczo języczka nie wystawia, zdarza jej się to tylko w zabawie, gdy jest bardzo zaaferowana np chce dogonić starsze dzieci.