Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lidzia...

fajny tort

Polecane posty

Gość Lidzia...

Za miesiąc mój 5-letni syn ma urodzinki.Nie mam pomysłu na tort.Nie chciałabym kupować standardowego,okrągłego...ale też nie chce wydawać kupy kasy na nie wiadomo jaki tort. Jakie wy wymyślałyście torty?

Gość tortowanko
kup na allegro mase cukrowa, jest w wielu kolorach i wymysl cos fajnego, moze pilka nozna albo samochodzik

Możesz zrobić samochód, samolot itd - chlopcom sie to spodoba. Ale z kupionej masy, jak ktos już radzi, ale zrób masę sama. Mozesz też pokryć tort zwykłym kremem i też będzie ładny, choc nie taki kolorowy :)

Gość kumoszka
a z czego zrobić masę? Marcepan się nadaje czy nie bardzo? Jeśli tak, to da się go jakoś zabarwić? W tamtym roku zrobiłam samochodzik i pokryłam go kremem, w tym chciałabym zrobić coś bardziej efektownego. Mnóstwo kształtów: http://kreatywnycukier.pl/page/3/

Mase możesz zrobić z pianek jojo. Dodajesz do nich wodę (ok. ćwierć łyżeczki na paczkę 90 g), ugniatasz je, a potem wyrabiasz dodając cukier puder. Masa na początku będzie kleiła się do rąk, a później zrobi się plastyczna. Niestety, jeżeli nie masz barwników, to jesteś uzależniona od koloru pianek. Najlepsza strona z produktami do pieczenie i pomysłami to www.tortownia.pl

Kochana mój narzeczony jest cukiernikiem i znam od niego pare sztuczek :D np jak chcesz ieć kolorową masę to kup barwnik i po prostu dodasz do masy i będzie miał kolor , a jak nie masz czasu na lazenie po sklepach to : wiem może wydać się to okropne - ale niekiedy w cukierniach tak robia .. Robisz masę, lub np posypka kokosa i wyciskasz z pisaka, dlugopisa żelowego np czerwoneko ze 2 , 3 kropelki tuszu i mieszasz kokos rekami i wychodzi Ci czerwona kokosowa posypka faunie to wyglada. Prosze nie dojezdzac mnie za to ja tylko pomagam i tak jest w rzeczywistosci czasami :D