Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justttsss

Palaczki - wstydzicie sie swojego nalogu?

Polecane posty

Gość Mycha chce wiedzieć:)
Biedni niewolnicy papierochów, smrodki:P Blee:P Może jest tu ktoś kto nie pali a ma partnera palacza?:( Powtarzam sobie, że to nie mój problem tylko JEGO, no ale..

Gość belle bella@@@
niestey mieszkam w jednym domu my na pietrze rodzice na parterze, a dym i smród papierosów roznosi się wszedzie-co z tego,ze nie pozwalam palić u siebie skoro wszystkie zapachy lecą do nas? a smierdzace dymem włosy,ubranie,zółte paluchy i czarne zęby skoro dla ciebie sa sexy- to faceta nie zazdroszcze

Gość nie wstydze sie, ze pale
bella domniemam, ze mieszkasz w domu rodzicow wiec przykro mi, ale ich dom to ich zasady. i jak ci to nie odpowiada to sie wyprowadz, bo skoro rozmowy nie pomagaja, nie umiecie sie dogadac to masz tylko dwa wyjscia. Zaakceptowac ta sytuacje badz sie wyprowadzic

Gość belle bella@@@
otóż pietro jest nasze- mamy osobne wejscie-ale mamy klatkę połączoną z parterem dla wygody więc daruj sobie

Gość belle bella@@@
ty też pewnie uwazasz,że skoro kupiłaś fajki za własne ciężko zarobione pieniadze możesz palic gdzie ci się podoba

nie irytuj sie tak, pisalam, ze pale u siebie na balkonie i ze wlasnie nie pale u znajomych ani w miejscach zakazanych.

Gość belle bella@@@
często widzę jak na stację benzynową podjęzdza auto, wysiada kierowca z petem w reku...

Gość ja sie nigdy nie przyznaje
ile juz palę, zawsze ściemniam, tylko tego mi jest wstyd, tak mam w dupie co kto o mnie pomyśli pale jak na swój młody wiek już dużo lat :O

kierowca na stacji benzynowej z petem w ręku - hardcore;/

Uparcie bronisz dymka xD blee

na stacjach benzynowych nie wolno palic, obowiazuje zakaz. Ja osobiscie nigdy nie widzialam podczas tankowania nikogo z papierosem w reku, ale gdybym zobaczyla to bym na pewno uwage zwrocila, bo chyba kazdy dobrze wie dlaczego w tym miejscu palic nie wolno.

Gość belle bella@@@
uwierz mi to nagminne-pracowałam tam 3 lata i na prosbe o zgaszenie papierosa- nie mówiac już o wszechobecnych tabliczkach- często słyszałam-"spierdalaj" od męzczyzn i od kobiet z róznych warstw społecznych

Gość irwina
Zakazy i ustawy na nie których ludzi nie działają oni i tak robią swoje, takim ludziom najzwyczajniej brakuje kultury i takich ciężko jest resocjalizować oni i tak nadal swoje, osoby bez świadomości tego co robią i tego że może to komuś przeszkadzać.

Gość ja się nie wstydzę
mam to gdzieś, palę wszędzie nawet na ulicy idąc a jeśli ktoś się krzywo spojrzy to jeszcze temu komuś dmuchnę dymem, to moja sprawa co robię, jak komuś nie pasuje to niech się nie gapi, ale swoją drogą bardzo chcę rzucić, jest tyle za tym żeby rzucić-kasa, smród fajek (no ale cóż jak ktoś ma słabą wolę to nie rzuci) i co najbardziej denerwujące że czasem nie chcą mi sprzedać fajek w sklepie, jak nie mam dowodu a mam 28 lat- żenada

Gość kaniusia1982
Do poprzedniej wypowiedzi: nie powinno się jednak palić na ulicy, trzeba szanować inne osoby. Nie każdy ma ochotę wdychać dym z papierosa. Jak wspominałam wcześniej w tym temacie - warto się zastanowić nad zakupem elektronicznego papierosa. Nie są drogie a można palić wszędzie i nikomu nie będzie przeszkadzało.

Gość Joanna z Mielca
palenie to ohyda

Gość irwina
To w takim razie masz spore szczęście bo jak masz 28 lat a wyglądasz na mniej niż 18 to bardzo dobrze, z fajami walcz jak z głodomorreą zażarcie:) Dobra rada nie dmuchaj dymem w twarz i szanuj innych, chyba że wybierzesz e-dymek wtedy możesz bo i tak nikt tego nie wyczuje...

Gość nuibnusfbvurbntugnruirsvbujirn
zaczeam sie wtydzic i rzucilam dlatego wstydzilam sie bo smierdzialam wydawalam niepotrzebnie kase trulam sie jak idiotka- poitem moglam zachorowac ciezko na wlasne zyczenie

Ja sie nigdy nie wstydziłam, a paliłam bardzo długo. Teraz też się nie wstydze, a wciąż palę z tymże elektroniczne papierosy, dlatego że są tańsze, można je palić w każdym miejscu i nie smierdzą

Gość Smoczywo
Nie ma się czego wstydzić bo palenie przez dekady było kojarzone raczej z czymś stylowym i dodającym charakteru. Dopiero ostatnio propaganda zdrowotna sprawiła, że często postrzegamy palaczy wręcz jak trędowatych. I nie dziwię się, w końcu nie jest to zdrowy nałóg ale skoro można sobie puścić dymek z elektronicznego papierosa to dlaczego nie? Na logikę jest nieco mniej szkodliwy od zwykłego. Sama palę e-papieroski od jakiegoś czasu i jest mi z tym dobrze i wcale się nie wstydzę bo nie śmierdzę i nikomu nie przeszkadzam :)

Gość ha ha ale jaja
nie jest ciezko rzucic palenie- wystarczy chciec. ja tez palilam kilka lat i rzucilam gdy dowiedzialam sie o ciazy bez zadnych problemow. moze przez pierwszy tydzien mnie ciagnelo ale dalam rade i juz mnie nie ciagnie

Gość gupio_mondra*
od ćmików powinno się tyć! :D

droga koleżanko od ciąży --> co innego jest rzucić palenie z powodu ciąży (to jest logiczne bo każda matka wie że to szkodzi a przecież chce wszystkiego co najlepsze dla dziecka) a co innego rzucić od tak... niemalże z byle powodu, jest poprostu inna motywacja

Gość Smoczywo
Zgadzam się, co innego zmieniać nawyki kiedy wiemy, że jest w nas malutki człowieczek a co innego gdy chcemy rzucić z innych powodów albo pod presją. Ja będę chyba już zawsze forsować elektroniczne palenie dla osób które chcą przestać palić zwykłe :)

Gość żelbeton
No prawda elektroniczne palenie jest chyba dobrą alternatywą... Ale chyba i z tym trzeba uważać jak się jest w ciąży, choć na pewno trzeba było by się zapytać jakiegoś eksperta...

Gość Antynicotyniczka
Moja starsza siostra i koleżanka z pracy dużo palą.......obie nawet to robią na posiedzeniu w WC........Palące...też tak robicie...?

Gość *an*na*
a wstydzicie sie jak idziecie sobie po mieście etc z papierosem i dym leci prosto na osoby idące z wami?

Gość żelbeton
No na posiedzeniu rady palacze mają pole do popisu i daj boże żeby robili to tylko u siebie w domu, faje go generalnie śmierdzący nałóg i polecam porzucić go jak najszybciej...

Gość Smoczywo
Tak, ja raczej staram się nie dmuchać dymem na innych. Chyba, że palę elektronicznego bo ten dymek się bardzo szybko rozchodzi i nie ma zapachu, jeszcze nikomu nie przeszkadzał. Naprawdę warto dbać o kulturę palenia.

Gość *an*na*
nie wiem jak sie da nie dmuchac na innych, jesli idac sie pali.. czesto ide sobie ktos przede mna pali. masakra. przyspieszam zeby wyminąć i co? kolejna osoba przede mną pali. nienawidze tego, moim zdanie jest to chamstwo, jak ktos chce palic powinien to robic w miejscach gdzie nikogo nie ma, np u siebie w domu. czemu ja mam wąchac to? chce sie ktos truc, ok ,ale dlaczego mnie także? tym bardziej, ze niektorzy maja schorzenia, przy których papaierosy pogarszaja stan zdrowia. WY PALACZE IDĄCY PRZEDE MNĄ JESTEŚCIE EGOISTAMI I WPŁYWACIE TAKŻE NA ZDROWIE INNYCH!