Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kijevna

"Rodzić bez bólu" - list - petycja

Polecane posty

Gość a nie boicie sie ze podczas
podania zzo poruszycie się i zostaniecie kalekami do końca życia, albo lekarz nie poda tak jak powinień wg mnie lepiej przetrwać ten ból i chodzić normalnie niż znieczulić się a potem nie miec radości z życia. Nic nie jest obojętne dla organizmu

podpisałam:) Nie ma Cię co krew zalewać. Załóż po prostu, że niektóre kobiety bardziej cierpią a inne mniej.

Gość kijevna
w momencie wkuwania jestes swiadomy i masz kontrolę nad swoim ciałem - nie widzę powodu, żeby się poruszać

Gość indziunia
a nie boicie się że podczas... a nie bolisz się że spadnie na ciebie dachówka, że zostaniesz potrącona na pasach, że zakrztusisz się herbata, itd i zostaniesz roslinką?

a czemu miałabym się ruszać? Lekarz czeka na przerwę w skurczach i się wkłuwa. Mnóstwo moich znajomych rodziło i w podpajęczynkowym i zzo i jakoś każda chodzi bez problemu :)

co jest najsmieszniejsze dla mnie ze tutaj glownie kobiety sie wypowiadaja i kobieta kobiecie wilkiem :( jedna sie czuje dowartosciowana bo rodzila bez znieczulenia i super, ale szkoda ze takim czyms musi sie dowartosciowac czemu jedna krytykuje druga jak ta powie ze nie ma sily? czy to takie straszne? kobiete moze rowniez przerazic sila i czestotliwosc tego bolu ja jeszcze nie rodzilam ale nie jestem w ciazy, mysle ze dam rade podczas porodu ale to moje tylko takie marzenia:P nie wiem jak bedzie, moze bede przerazona i nie bede nikogo sluchac i bedzie zle?

agnieszka- musze Ci napisac, że w nacinaniu krocza chodzi o to, żeby je naciąć "na skurczu". Wtedy skóra jest naprężona do granic możliwości, więc nie boli. Mnie akurat nacięto bez skurczu i boli jak cholera :( A co do "kobieta kobiecie wilkiem"- niestety tak jest. Co poniektóre zakładają "skoro mnie bolało to czemu inna ma mieć lepiej?". Sama kiedyś słyszałam opinię, że jak któras rodziła przez cięcie to nie jest prawdziwą matką i tak naprawdę nie rodziła. I to babka do babki mówiła.

a jaka jest matka? nieprawdziwa? szkoda mi takich kobiet ktore uwazaja ze jedynie sposob rodzenia okresla je jakimi matkami sa ;) moja mama rodzila mnie i siotsre blizniaczke normalnie, siostra urodzila sie w windzie bo nie zdazyli ja na oddzial polozyc, a mnie mama urodzila jak zemdlala, znaczy lekarz ocucil mame i mowi ze ma druga corke i co, mam powiedziec ze moja mama to nie mama bo nie uczestniczyla w porodzie?:P chore :o o tym wlasnie mowie ze ten bol porodowy to nie zwykly bol glowy skoro naciecie krocza jest wtedy nieodczuwalne :( boze jakie co niektore kobiety sa straszne

wlasnie czytalam ze chodzi o to zeby na skurczu je naciac, wtedy nie boli naciecie ale boli skurcz, czyli skurcz jest bardziej bolesny od naciecia o to chodzi wiec niech mi tam jedna madra nie pisze ze to male naciecie i nie boli :( wiekszosc kobiet chce zostac matkami, ale nie kazda jest na tyle silna zeby nie spanikowac podczas porodu

nie, skurcz party praktycznie nie boli. Po prostu musisz przec- uczucie nie do opisania:) A z nacięciem jest ten problem, że może i nie boli ale potem, jak się goi to MASAKRA:(

Gość mysle ze nie tylko z maila
hehe cos mi sie przypomnialo a petycje podpisalam na zachodzie jest dla kazdej dozwolone mianowicie : moj kiedys ogladal na necie film z porodu :D i akurat lekarz nacinal krocze a on : ale to chyba pod znieczuleniem robi ? ja mowie : nie :D do dzis nie chce wierzyc mysli ze najpierw lekarz znieczuli i nacina :D:D dlaczego nie mozna korzystac z takich dogodnosci ? kiedys tez samochodow nie bylo , a teraz wyobrazasz sobie isc 20 km ? to wyobraz sobie nie robia cc a zycie dziecka jest zagrozone a po co ? niech kazda kobieta ma prawo wyboru , i niech matki nie robia z siebie meczennicami bo rodzily BEZ znieczulenia wiec kazda przezyje moja ciocia urodzila 3 dzieci , ona kobieta z JAJAMI twarda na bol na wszytsko a przy kazdym porodzie to mdlala i wymiotywala

Gość mysle ze nie tylko z maila
ahhh i ta wlasnie ciocia zostala nacieta i nie natrafili na skurcz tylko tak na zywca :O :(

Gość kijevna
up