Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona____________

Anglia - planuję wyjazd od czerwca do września. Czy warto? Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość ona____________

Witajcie. Z narzeczonym chcielibyśmy wyjechać na ten czas za granicę. Ja bym najbardziej chciała do Anglii - nigdy nie byłam i chcę poznać kulturę, język, ludzi i ten kraj oprócz pieniędzy pozwoliłby mi właśnie na poznanie tego, co wymieniłam. Proszę o opinie osób, które wyjechały do Anglii. Ile kosztuje wynajęcie kawalerki w mieście, w którym zazwyczaj udaje się znaleźć pracę.. Ile wynoszą najczęściej proponowane zarobki Polakom i w jakiej pracy (przypuszczam, że w fizycznej). Jeśli chodzi o angielski, to mam zamiar teraz uczyć się przez ten czas intensywnie angielskiego, umiem na poziomie 72% z anglika z matury podstawowej, ale w mowie dużo gorzej:/ Ale poradzę sobie. Gdzie szukać pracy najlepiej (pośrednictwa?)

ja wyjechalam w 2008 w lipcu najgorszy okres jaki moze byc prace dopiero znalazlam pod koniec sierpnia szukalam w agencjach pracy, bo bylam zielona warto jechac jak masz juz cos nagrane od razu, bo wlasnie wiekszosc studentow jezdzi w tym okresie i ciezko gdzies sie wbic

Gość Masayuki Yammamottooooooo
jak masz cos nagrane to jedz, jesli nie daruj sobie. Jak kolezanka wyzej wspomniala na wakacje zjezdzaja sie studenci z calej europy w poszukiwaniu pracy

jak na dwa miechy to bez wczesniej znalezionej pracy ciezko to widze. co prawda w anglii nie mieszkam, ale tu w irlandii nie wynajmuje sie mieszkan na 2 miesiace.