Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

az84

młode mamy

Polecane posty

Witam jestem mama od 4,5 miesiaca cudnej dziewczynki jeżeli są chętne mamy do rozmowy,wymiany doświadczeń zapraszam:)

Gość izia87
hej ja jestem mama od 2 miesiecy mam syna Kacpra: )

Gość zzzzzzzsssss
no to wspaniale, dziekujemy za wymiane informacji. a teraz do garow i pieluch!

Gość mama 89
moja coreczka za 2 tygodnie skonczy roczek :0

Gość agusia1976
Cześć , ja mam córeczkę w wieku 6 m-cy :) ma na imię Oliwia ...

Czesc fajnie ze jestescie :) moja córcia ma na imie Zuzia i teraz chyba zaczynamy etap ząbkowania i troche sie obawiam jak bedzie a jak tam wasze maluszki spia w nocy??

Gość izia87
ja juz jestem niestety mój mały zle spi bo jest chory od 4 dni kaszle i ma katar,wymiotuje mam mu syropy podawac i do kontroli;(a le tak to spi nawet ok

O to współczuje Izia i zycze małemu szkrabowi szybkiego powrotu do zdrowia moja myszka jak narazie nie chorowała odpikać teraz była na polku i jeszcze sobie śpi a z karmieniem nie masz problemu??

Gość ami?
hej ja rowniez mam corcie zuzie:) ma skonczone 4miesiace. tez ostatnio byla chora miala zapalenie oskrzeli:( ale przechodzi jej juz i tylko lekko pokasluje.

Gość ziva
Hej! Jestem mamą prześlicznej dziewczynki, która dzisiaj skończyła 5 miesięcy ;)

Gość ziva
Mam pytanko, od kiedy rozszerzałyście lub zamierzacie rozszerzać dietę swoich maluszków? Ja karmię piersią i zastanawiam się czy już próbować. Wiem, że teoretycznie powinno się dopiero po 6 miesiącu, ale jak to jest w praktyce?

Gość agusiag83
Cześć dziewczyny ja mam córcie która dokładnie jutro kończy sześć miesięcy i drugą która ma już sześć lat wiec nie wiem czy mogę się do Was dołączyć? :)

Gość ami?
moja zuzia karmiona jest mlekiem modyfikowanym od kiedy skonczyla1,5miesiaca. od 2,5 je jablko od 3,5 marchewkw i kleiki ryzowe oraz kaszke manna:) w poniedzialek dostanie ziemniaczka:)

Gość agusiag83
Moja Natalia ma 6 miesięcy i karmie ja cały czas piersią dietę jej zaczęłam rozszerzać jak skończyła 4miesiąće. Stopniowo po kolei wprowadzałam dania jednoskładnikowe zaczęłam od jabłuszka, marchewka.A teraz daje jej już różnorodne zupki przystosowane do jej wieku.

Gość ziva
Dzięki serdeczne! To ja też już chyba powoli zacznę. A tak z innej beczki - nie mogę się już doczekać końca zimy, bo siedzenie w domu z dzieckiem już mnie wykańcza. Przyjdzie wiosna i ruszam w teren, bo teraz to tylko spacerki :(

no masz racje siedzenie w domu jest okropne.coprawda ja czasami wychodze ale nie ma to jak w lato wyjsc na caly dzien:)

Gość agusiag83
lato to cudna pora roku ja już odliczam dni i nie mogę się doczekać jak będzie cieplutko. Spacery będą dłuższe i przyjemniejsze:) wizyty na placu zabawa ze starszą córka. Też się już nie mogę doczekać

Widze ze nas coraz wiecej fajnie:) Moja myszka od kiedy skonczyłą 4 miesiace dostaje mleko modyfikowane i powoli zaczełam wprowadzac deserki i zupki na poczatek jednoskładniekowe i na noc do mleczka dodaje kaszke mała wszystko dobrze toleruje

A ja widzę że ktoś się podszywa i pisze głupoty wiec nie warto może pisać ;(

Niech sie podszywaja widocznie lubia:) Jas wczoraj wykrakałam ze moja Zuzia nie choruje wieczorem dostała katarku i rano juz byl pediatry i co zakarzenie górnych dróg oddechowych ale naszczesnie narazie bez antybiotyku tylko syropki i cos do noska A u mnie dzis task ładnie na spacerek by sie poszło pozdrawiam

Moja mała też ma katarek już trzeci dzień ale nie byłam z nią jeszcze u pediatry bo nie ma gorączki mam nadzieje że po kilku dniach sam przejdzie czyszczę jej dokładnie nosek smaruje maścią majerankową i nawet jak śpi to spokojnie oddycha

Gość ami?
masc majerankowa i odciaganie wydzieliny dziala:):) i kladz dzidzie czesto na brzuszku tez pomaga na katar.

Gość ami?
i nasraj dzidzi na ryja

gdy moja ma katar to ja stosuję : syrop - prawo ślazowy nosefride wodę morską maść majerankową + maść rozgrzewającą Plumex baby

Nawet mnie wiedziałam że jest maść rozgrzewająca dla takich maluszków dzięki za podpowiedź na pewno skorzystam ;)

Gość ami?
pulmex jest od 6miesiaca:)

Czesc dziewczyny co tu taka cisza:( Z moja myszka juz lepiej chociaz jeszcze troszke katarku zostało i te nieszczesne pierwsze zabki ale mam juz masc i dostałam takie kuleczki homeopatyczne z Niemiec podobno dobre zobaczymy pozdrawiam

Mojej właśnie wyszły dwa ząbki na dole już tak lekko sterczą. Cieszę się że twoja córcia już czuje się lepiej bo choroba wykańcza dzieciaki. A jeszcze dość fajna pogoda i na spacer można wyjść a nie kisić się w domku. :)

kurcze jaka cisza wszystkie mamusie zajęte swoimi bobaskami:) Mojej Natalci się po przestawiało w nocy i o 4 zrobiła mi pobudkę uhahana na całego wcale nie miało jej się do spania wiec mama musiała z dzieckiem się bawić :). Tyle że ona teraz od sypia..