Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamka.,,,,,,

Jestem WRAKIEM człowieka....

Polecane posty

ja też mam łupeż pstry od 15 lat. szczerze mowiąc mam to w doopie. przestałam z tym walczyc. Nie przeszkadza mi to w życiu :)

Gość hiro10
Ja bym zaproponował błonnik,który poprawia prace jelit orac antyutleniacze.Jeśli chcesz poznać dokładniej dllaczego i zobaczyć reklamy z tym związane odsyłam do strony http://wszystkoozdrowiuiurodzie.blogspot.com

Gość zalamka.,,,,,,
Mia mara możesz spojrzeć na te zdjęcia co podałam wyżej? Czy to w ogóle jest to?

Gość zalamka.,,,,,,
Żeby tego było mało, to od wieczora mam taki świąd na ciele, że masakra. Te plamy mnie akurat nie swędzą, ale za to swędzą nogi, brzuch, plecy :/ Nie mam żadnego zaczerwienienia.

Gość dla załamiki
Wybierz coś z tego lub wszystko, innego wyjścia nie masz: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, urodę, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

Hejka. Uprawiasz jakieś sporty? Ruszasz się? Może trzeba -sorry ze to napiszę - ruszyć pupę i iść na fitness lub na siłownię. Poprawi Ci się metabolizm (oczywiście przy tym jedząc zdrowe rzeczy) i problemy z zaśnięciem też znikną. będziesz pełna energii wiec bóle i znużenie też powinny minąć. Co do łupieżu do ja używałem head and shoulders i zniknął - używałem go codziennie. Na wysiszenie balsam lub oliwki jakieś. No a na te wzdęcia to właśnie mniej śmieciowego, sztucznego, szybkiego jedzenia i jakiś trening. (powyższe napisane z własnych doświadczeń + dodam, że nie znam dokładnie Twojego trybu dnia i trybu pracy, więc piszę tak ogólnikowo :) )

Gość świąd skóry
cyt. załamki: Żeby tego było mało, to od wieczora mam taki świąd na ciele, że masakra. ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Ten świąd wyparzysz w saunie suchej i naprzemian parowej, dalej hartowaniem i smarowaniem skóry maścią z wit. A, no i oczyszczaniem z toksyn- link podany wyżej

Gość 19latka
zacznij jesc zdrowo,warzywa owoce,zero slodyczy chemii i jedzenie organiczne, min przez 2 tyg, napewno bedzie roznica, wszystkich toksyn sie pozbedziesz :)

Gość orzech rwarrdy
posmaruj sobie moze Tormentiolem, taka masc za 3zl chyba, bezowa. Na tradzik tez pomaga. Moze nie pomoze, ale raczej nie zaszkodzi, bez recepty. Ta skora faktycznie dziwnie wyglada.

Gość zalamka.,,,,,,
Nie jem słodyczy, staram się odżywiać zdrowo, dużo piję. Trochę ćwiczę, lecz nie dużo:) Max-czy to jest filmik o warzywach? Że codziennie powinno się jeść 50%? Bo chyba oglądałam coś podobnego. Później na spokojnie przejrzę ten film. Te ranki smaruję maścią z wit. A tylko, spróbuję tormentiolem.

Gość Nie 50% lecz 5x dziennie
cyt. Że codziennie powinno się jeść 50%? Bo chyba oglądałam coś podobnego. Później na spokojnie przejrzę ten film. ????????????????????????????????????????????????????????????? Codziennie powinno się jesć nie 50% lecz 5 razy dziennie świeże owoce i warzywa!!!! "Piramidę zdrowia " dot. odżywiania znajdziesz w necie pod hasłem: vademecum zdrowia- jak żyć żeby żyć.

Gość dsssse4
masz chyba nerwicę

Gość zalamka.,,,,,,
nerwica? no nie wiem w tym tygodniu pójdę poprosić o skierowanie na badanie, może mnie tym razem nie oleje... Tylko jakie te badania mam zrobić? Krwi, na co? Moczu? Bo to są chyba jakieś rodzaje, badanie pod jakimś kątem. Zapomniałam dodać jeszcze do tej listy, że mi strasznie włosy lecą. Wypadają jak szalone. Co kilka dni muszę KRETEM w granulkach czyścić spływ wody, bo się zatyka.

Gość wedrftyhujghgf
a te biale plamki to przypadkiem nie poczatek bielactwa?

Gość KAsialalalalala
Wiem, że to co napiszę nie będzie Ci na rękę, ale i tak to zrobię:P To, co opisujesz to najzwyklejszy przypadek hipochondrii. Mam w rodzinie i wśród znajomych wiele takich osób jak Ty. Wierzę Ci, że objawy, które opisujesz naprawdę u Ciebie występują, bo na tym właśnie polega potęga umysłu. Mówisz sobie "chyba mnie coś swędzi" i zaczynasz to odczuwać, "Ale mnie noga boli" i jak nie zacznie boleć...To brzmi nieprawdopodobnie, ale tak właś nie to działa. Moja ciocia połowę swojej młodości zmarnowała na przeglądanie książek medycznych i wizyty u lekarzy. Dopiero rok temu postanowiła wybrac się do psychologa. Diagnoza: hipochondria plus jakaś inna nerwica. Zastanów się co lepsze w Twoim przypadku: lekarz czy psycholog...

Gość ciocia flocia
hej autorko to nie jest łupież pstry ja takie plamy na ramionach mam od najmlodszych lat. leczylam sie u dermatologow-jedni wmawiali mi ze to lojotokowe zapalenie skory inni ze to alergia, swiezb, grzybica i inne syfy;) takie cudaki jaki dziecko mialam tez na twarzy (policzki), lini zuchwy, szyi. pozniej pojawilo sie na dloni. ostatnio przez ok 2 lata mialam na stopach no i teraz od kilku miesiecy za kolanami (to na stopach i kolanach wyjatkowo swedzi) i co sie okazalo...ze to atopowe zapalenie skory z ktorym sie po prostu urodzilam. dermatolog dal mi jakas masc robiona nawet niezla.terapie z nizoralem tez przeszlam ale nic nie dala bo diagnoza byla zla. polecam ci balsam dla atopikow z la roche (dosc drogi ok 60zl ale oplaca sie) no i kapiele w czyms w stylu ballaneum czy oilatum wszystko w aptece aaaa no i malo stresu bo to nasila obiawy

Jedzenie ma znaczenie - tak uważa dr med. Ewa Dąbrowska, która propaguje w Polsce dietę warzywno-owocową - posłuchaj WYKŁADU - można go otworzyć na dole podanej stronki: "Leczenie postem czyli dieta dr Ewy Dąbrowskiej" http://sarysz.pl/?p=35 więcej o diecie leczniczej http://www.ewadabrowska.pl/ możesz też mieć nietolerancję pokarmową na GLUTEN "To czego nie wiesz może cię zabić" http://reikivi.org/index.php?option=com_content&view=article&id=227:gluten-to-czego-nie-wiesz-moe-ci-zabi&catid=231:ywno&Itemid=63 Większość ludzi jednak nie wie, że gluten może powodować poważne powikłania zdrowotne u wielu osób. Możecie być zagrożeni, nawet jeśli nie macie zaawansowanej celiakii. Uczulenie na gluten: jedna przyczyna, wiele chorób Praca przeglądowa, zamieszczona w „The New England Journal of Medicine, wymienia 55 „chorób, które mogą być spowodowane spożywaniem glutenu. Na liście znalazły się: osteoporoza, zespół jelita drażliwego, nieswoiste zapalenie jelit, anemia, rak, chroniczne zmęczenie, afty oraz reumatoidalne zapalenie stawów, toczeń, stwardnienie rozsiane i niemalże wszystkie inne autoagresyjne (autoimmunizacyjne pl) choroby. Gluten jest również kojarzony z wieloma schorzeniami psychicznymi i neurologicznymi, takimi jak stany lękowe, depresja, schizofrenia, lidemencja, migreny, epilepsja, neuropatia (zapalenie nerwów). Dostrzeżono też jego związek z autyzmem. Zwykło się uważać, że dolegliwości związane z glutenem albo celiakią dotyczą tylko dzieci, które mają biegunkę, tracą na wadze i przestają rosnąć. Obecnie wiadomo, że można być starym, grubym i mieć zaparcia i cierpieć jednocześnie na celiakię lub wrażliwość na gluten.

Gość do zalamka.,,,,,,
sadzę, że Anka kombinuje w dobrym kierunku - zwróć uwagę na to co wkładasz do ust: - zrób próbę z tym glutenem i wyklucz go z jadłospisu na 1 miesiąc - proponuję ci też wykluczyć nabiał (mleko, jogurty i sery) - zobacz wykład Prof.dr Walter Weith z RPA mówi o MLEKU i jego przetworach pt.: Mleko - Czynnik chorobotwórczy 1/11 http://www.youtube.com/watch?v=8hfDmC4UEBI&feature=related

Gość do zalamka.,,,,,,
Jak byłam młodsza opiekowałam się dwójką dzieci, które miały na skórze coś podobnego, myślałam, że się tym zaraziłam, ale pewnie nie. Ale z tego co pamiętam, te dzieci nie mogły jeść płatków bo miały uczulenie. To tak przy okazji. Poczytam o tym glutenie.

Gość jatojaikt
a ja myślę, że trochę hiperbolizujesz i szukasz dziury w całym. A jeśli chodzi o wzdęcia to nie wiem może coś z żołądkiem, jelitami, wątrobą? Lekarzem nie jestem więc sie nie znam, zbadaj się po prostu a na suchą skórę balsam nawilżający i po sprawie :D

Gość .Lekarz
Jesteś po protu zatruwana od wewnątrz, czy czujesz gdzieś swędzenie, pieczenie?

po przeczytaniu wszystkiego dochodzę do wniosku, że autorka, po prostu jest samotna, i lubi sie nad sobą użalać, siedzi w domu i wymyśla, nie spi po nocach, wymyśla te różne choroby aby zwrócić na siebie uwagę,

Gość zalamka.,,,,,,
Przepraszam, źle skopiowałam nick, bo to pisałam ja: "Jak byłam młodsza opiekowałam się dwójką dzieci, które miały na skórze coś podobnego, myślałam, że się tym zaraziłam, ale pewnie nie. Ale z tego co pamiętam, te dzieci nie mogły jeść płatków bo miały uczulenie. To tak przy okazji. Poczytam o tym glutenie." Gdy zacznie mnie swędzieć, to najczęściej nogi, stopy i plecy. Szczególnie w nocy to się dzieje, ale chyba nie ma związku ze sprawą. Słuchajcie, to są moje dolegliwości, które mam od jakiegoś czasu, nic z nimi nie robiłam, bo za bardzo mi pojedynczo nie przeszkadzały, ale teraz to mnie już denerwuje, więc postanowiłam wszystko opisać w jednym wątku. Naprawdę, nigdy niczego sobie nie wmawiałam. Co to za przyjemność wmawianie sobie chorób, dolegliwości? ABS- nawet nie skomentuję tego :) Co do tych plam na ramionach, wczoraj mnie swędziało. dziś przy okazji zrobiłam delikatny peeling i zaczyna mi się to łuszczyć, to jest chyba przypalony naskórek, schodzi płatami w niektórych miejscach. Z obserwacji wynika, że pod tym chorym, suchym czerwonym naskórkiem robi się zdrowa skórka. Smaruję to maścią z wit. A.

Gość milady1957
Rybeńki, to są glisty. Mam 8 szt czworonogów i więcej wiem od weterynarzy niż od lekarzy. Glisty powodują alergię, zaburzenia pokarmowe ; wyniki są zwykle o.k. i wychodzisz na czubka ze skierowaniem do czubolandii. Zrób dobry Vega Test i zobaczysz co wyjdzie.

" zalamka.,,,,,, Nie jem słodyczy, staram się odżywiać zdrowo, dużo piję. Trochę ćwiczę, lecz nie dużo Max-czy to jest filmik o warzywach? Że codziennie powinno się jeść 50%? Bo chyba oglądałam coś podobnego. Później na spokojnie przejrzę ten film. Te ranki smaruję maścią z wit. A tylko, spróbuję tormentiolem." Pisali ze to inaczej:P.Generalnie myślę ze nawet jakbyś wypełniała w 50% zalecenia tego filmu to powinna się pojawić znaczna poprawa:classic_cool:.Samo zredukowanie w żarciu pestycydów itp. świństw do ilości symbolicznych mimo nie do końca zdrowej diety mogłoby przynieść znaczna poprawę:classic_cool:.A czy masz plomby z rtęcią:O?Jak nie masz to polecam wypróbować głodówke-przynajmniej możesz stwierdzić czy nie jesteś skażona;).Jeżeli po około tygodniu zaczniesz odczuwać niemiły smak w buzi i jeszcze na dokładkę poczujesz swędzenie skóry będzie to świadczyło o skażeniu:O.Ale niestety tak kuracja do rozkoszy się nie zalicza:O.

Gość zalamka.,,,,,,
Nie mam srebrnych plomb-bo chyba takie są rtęciowe, tak? Spróbuję tej głodówki, nie powinna zaszkodzić, może się trochę oczyszczę. Nie wiem gdzie mogłabym zrobić ten vega-test, pierwsze słyszę o czymś takim. Ten colon pack brzmi ciekawie, ale kosztuje 250 zł, a na razie nie mam kasy. Bardzo dziękuję za to, że odpowiadacie.

Gość zalamka.,,,,,,
MAX jesteś na "GŁODÓWKA ZMIENIŁA MOJE ŻYCIE CZAS TO POWTÓRZYĆ" tym wątku :)

Plomby z rtęcią czasami są czarne jak starsze:O.Jak byly za darmo to z rtęcią:O.A co do oczyszczania-musisz solidnie schudnąć jak chcesz się solidnie odtruć :O.No chyba ze zastosujesz zdrową dietę:O.A z tej kuracji koniecznie zastosuj tą lewatywę-niekoniecznie 4 dziennie-wystarczy na początek 1 dziennie przez 2 tygodnie a później rzadziej;).A w tamtym temacioe o głodowkach jestem:classic_cool:.