Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nutriextra

Uczulenie wokol ust, od czego to moze byc?

Polecane posty

Gość nutriextra

Dziewczyny, ratunku, ostatnio ciagle babraja mi sie usta - swedza, pozniej sa suche, skora sie luszczy wokol ust tez zaczerwienienie i luszczenie bylam u dermatologa ale dal mi tylko steryd i cos odczulajacego, a to w ogole nie pomaga... jeju juz nie wiem co mam robic :(

Gość koniecznie zrob sobie testy
na alergie pokarmowa. To napewno bedzie to. Jesz cos na co jestes uczulona. I to nic ze kiedys moglas na to nie byc uczulona. Alergia moze sie pojawic w kazdym wieku.

nie używaj sterydów na tważ bo będzież miała zanik naskurka ja tak miałem i lekarz zapisał mi PROTOPIC 1% - pomogło i mam spokuj.

Gość nutriextra
kurde, mialam testy jakis rok temu i nic nie wykazaly Milosz, a po protopicu masz spokoj caly czas, czy smarujesz czasami jeszcze zeby utrzymac taki stan?

Gość nutriextra
dzieki Milosz, na pewno pojde i wezme recepte bo widze ze ze sterydami to zamkniete kolo - smaruje jest lepiej a pozniej wszystko ze zdwojona sila uderza czyli caly czas masz protipic pod reka i musisz czasem jeszcze posmarowac sie od czasu do czasu? a jak czesto, mozesz napisac ?:)

Gość nutriextra
Milosz, a wczesniej dlugo uzywales sterydow?

Gość nutriextra
no i Milosz zamilkl... moze ktos jeszcze sie wypowie?

mnie się takie coś robiło od błyszczyka powiększającego usta,zorientowałam się po tygodniu dopiero.Wyrzuciłam go i problem znikł sam. Nie masz nowej szminki lub błyszczyka?

mnie się takie coś robiło od błyszczyka powiększającego usta,zorientowałam się po tygodniu dopiero.Wyrzuciłam go i problem znikł sam. Nie masz nowej szminki lub błyszczyka?

Gość nutriextra
nie, mialam caly czas pomadke z nivea i wczesniej nic mi od niej nie bylo czasem mysle, ze to z powietrza sie bierze... bo nawet nie jadlam nic przez dni, a i tak skora swedziala i szczypala :(

Już Ci ktoś tu radził żebyś uwazała ze sterydami,tez tak mówię :uwazaj! Sterydy to ostateczność,chyba że masz to coś od dawna i niczym nie da się wyleczyć....A wapno dla na alergię piłas? Jest bez recepty,na opakowaniu jest narysowany dmuchawiec,niestety nie pamiętam jak się nazywa.A z balsamu do ust może na razie zrezygnuj,bo nawet najlepsze firmy mogą czasem coś sknocą.

takie gowno nad gorną wargą zrobiło mi się parę lat temu podejrzewam że to mogło być od maszynki do włosów bo przycinalem sobie nią czasami zarost na twarzy, nie wiem moze jakaś bakteria się dostala i się zaczeło na poszątku stosowałem krem natłuszczający potem jak już pisałem te sterydy ( jakieś może z trzy lata , ale dość żadko bo wiedzialem że na twarz nie mozna ) aż w końcu tą maść kupiłem . powiem tak przez puł roku to tylko może z dwa razy posmarowałem jednorazowo teraz jak na razie nic złego się nie dzieje ale lekarz powiedzial że maść jest bezpieczna więc już nie przejmuje się tym gownem a zauwazylem że jak otym się nie myśli to nawrotów nie ma.