Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieluszkowa

pieluszki a WAGA DZIECKA

Polecane posty

Gość pieluszkowa

jakie peluszki wybrać dla dziecka co się ma urodzić przewidywana waga 4,5 kg na "1" jest zakres 2-5 kg na "2" jest zakres 3-6 kg i tak się zastanawiam ...bo chyba lepiej jednak te mniejsze (na jakieś 2 tygodnie) bo te większe mogą "zasąlniać" pępuszek ale czy z kolei te "1" nie bedą na styk? co radziecie jak to było z waszego doświadzcenia?

Gość pieluszkowa
* mogą "zasałaniać" pępuszek.....

Gość pieluszkowa
jak ja piszę :) ..."zasłaniać " ;)

Gość uuuuulalllllaaa
3-6 kg

Ja używałam 2, a moja mała urodziła się z wagą 3400. Pępka nie zasłaniały, bo zawijałam pieluszkę, tak żeby pod pępkiem była.

Gość pingpong
Ja na początek miałam 1, moja córeczka urodziła się dosyć duża (ważyła 3750 i 58 długa) i 1 były ok.

Gość łobuss
NO to tak.... Jak pisze do 20 kg to znaczy ze mozna przez tydzien niezmieniac

Gość praktyczna mamuśka
jedne i drugie będą dobre :) ale 2-5 kg nie kupuj dużo, najwyżej 1 paczkę nawet te najmniejsze zasłaniają pępek, więc tym się nie kieruj, wystarczy podwinąć pieluszkę, żeby nie zahaczała o pępuszek jak jest za luźna pielucha to śuśki i kupka wylatują bokiem :)

Gość łobuss
jak masz fafkulce to nic niwypada bokiem.

Gość pieluszkowa
dzięki za sugestie faktycznie kupię na początek 1 paczkę i zobaczę czy się dzidzia mieści...a wiadomo nie powinny być zbyt małe bo jakby nie było zakres jest do 5 kg a pewnie i większe dziecko się 'upnie" na upartego bo jak za duze są pieluszki (a nóżki cienkawe) to moze źle upinać i wszystko będzie bokiem przelatywać

kup po jednej z tych rozmiarow, wez po kilka sztuk na poczatek do szpitala, a potem niech ci chlop donosi. Ja kupilam corce newborn, ze niby od 2,5 kg , Cora ur 2.970 kg. Newborn byly za duze tak samo jak pieluchy dla wczesniakow. Wiec to naprawde zalezy od 'ksztaltow' dziecka i nie ma reguly.

Moja mała ważyła tyle samo po porodzie tyle że mniejsza o 7 centymetrów ;) a pieluchy wybierałam new born z wycięciem i powiem że zasłaniały pępek także większe nie wchodziłyby wogóle w grę

Zapewne podałaś wagę przwidywaną z USG nie sugeruj się tym. Miałam podaną wagę dzień przed porodem 4400 a urodziłam 3700 i tez 1 stosowalam

Synek urodził się 3610g i używaliśmy 2-jek. Co do pępka to wystarczy podwinąć pieluszkę w miejscu gdzie znajduje się kolorowy nadruk i tak zawiniętą zapiąć.

Dokładnie, nawet w szpitalu zawijają pieluchę pod pępkiem, mimo, że w jedynkach jakies tam małe wycięcie jest, ale i tak trzeba zawinąć. Kup tak jak piszą dziewczyny, jedną paczkę 1, wystarczy. Zejdziesz z tej paczki to kupisz już 2 o ile dzieciaczek rzeczywiście urodzi się taki duży ;] Lekkiego porodu życzę ;]