Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość scdsca

DZIEWCZYNY POMOZCIE MI JAK RATOWAC WYGLAD

Polecane posty

Gość scdsca

Mam 21 lat i zniszczone włosy:-O Mój naturalny kolor to blond ciemny... Najpierw miałam trwałą, która spaliła mi włosy... obcięłam. Potem mnie napadło zeby przefarbowac sie na rudy. I tak zrobiłam. Za kilka miesiecy przefarbowałam sie na czarny i taki teraz mam:( Od 3 lat codziennie rano prostuje włosy.Do tego uzywam lakieru. Mam strasznie zniszczone włosy, wygladaja na wypłowiałe a jest ich bardzo mało:( jak ja teraz bede wygladac blond odrosty i czarne kudły:( Do tego codziennie sie maluje, fluid, puder, bronzer, kredka, jakis cień, tusz... Wyszykowanie włosów i makijaz zajmują mi jakas godzine,albo półtorej jesli rano myje włosy. Do tego solarium raz na 2tygodnie. Kiedys sie smiałam z mojej kolezanki ze ma pyrz na głowie, a ona ma teraz takie dłuugie gęste włosy:( Dziewczyny jak ratowac wyglad????? wygladam na wiecej lat niz mam:(

Gość scdsca
up:(

Gość joirgi
prostowanie jak wiesz niszczy włosy tak samo jak lakier. jak będziesz je teraz farbować to wybierz jakiś ciemny brąz bez amoniaku, tak na początek. Kup naftę kosmetyczną i wcieraj w skórę głowy i włosy 2,3x w tygodniu. Do tego wieczorem wcieraj w końcówki oliwkę dla dzieci lub oliwkę z oliek. no i witaminy.

Gość alazpodhala123
Twoja wina ze sie tak zniszczyłas,brzydze sie takimi tapetami i solarami, sama wiele razy chcialam sie pofarbowac, bo kazda sie farbowala,a ja sie obawialam jak bd wygladac 'Po" a teraz w sumie ciesze sie ze swoich decyzji, bo ciagle mam piękne i grube włosy:D zainwestuj w jakas dobra odzywke,slyszlam o szamonie na "d" aptekach,ze jest skuteczny na zniszczone wlosy, 250 ml ok 20 zł kosztuje ale podobno dobry Ja bardzo tez lubie jedwab w plynie, dzieki temu wlosy sa gladkie i lsniace. na skore nie wiem co poradzic, bo sama nie mam problemow, kłade zawsze lekki makijaz tzn podklad i tusz do rzes, moze poprostu ogranicz tapetowanie sie i nie laz na solare + jakis dobry krem, polec sie moze jakiegos specjalisty,albo spytaj w aptece, gdzie sa rownieaz kosmetyki do twarzy

Gość alazpodhala123
nafta jest naprawde skuteczna? bo babcia mi mowila ze wioletta willas uzywala,dlatego ma takie piekne wlosy:D a to po myciu wetrzec we włosy czy jak?

Gość scdsca
mam uczulenie na nafte kosmetyczna:(

Wioletta to perukę nosiła:D nafta pomaga, ale nie od razu. Przetestowałam na sobie.

Gość pani domu
ra bym Ci radzila pójść do dobrego fryzjera i kosmetyczki , poradzą doświadczą cię , zaproponują coś i powoli znów wypiękniejesz ,

Gość xvbgdgd
ja bym ci radzila chnę albo inne naturaLNE odcienie

Gość kraczolomna
też byłam uzależniona od prostownicy i farbowania. Pewnego dnia powiedziałam koniec! Mija już drugi rok jak odstawiłam prostownicę i farbę. Na początku udałam się do fryzjera na regenerację włosów za pomocą preparatów firmy JOICO . Zabieg powtarzałam co 2mc przez rok. Teraz raz na kwartał. Do tego używam szamponu i odżywki z tej firmy. Nie suszę włosów, nie prostuję, nie używam lakierów. Przy każdej wizycie u fryzjera na regeneracji podcinam końcówki. Obecnie moje włosy wyglądają juz bardzo ładnie - są geste, mocne, nie rozdwajają się. A co do twarzy i kosmetyków- z tym nigdy nie miałam problemów, maluje sie delikatnie raz na jakiś czas jestem u kosmetyczki na zabiegu nawilżającym, albo na peelingu. Po prostu odstaw wszystko, pierwszy miesiąc będzie najtrudniejszy potem juz będzie łatwiej jak będziesz widziała efekty! :))

Gość riki tiiikki takk
up

Gość anetak
miałam to samo co ty, ciągłe farbowanie i niszczenie włosów, powiedziałam sobie dosyc i przestałam farbowac suszyc i prostowac skróciłam włosy i zaczełam zapuszczac w swoim naturalnym kolorze, jestes mloda wiec po co farbujesz włosy?? masz siwe?? farbowanie postarza a naturalny kolor i zdrowe włosy napewno wygladaja lepij niz pofarbowane jak u starej dziuni

Gość TAJEMNICESWA
up

Gość matko musisz
po tych wszystkich fluidach solarium wygaldac jak stara tania lampucera.Wez sie dziewczyno ogarnij!

Gość Effka123
Oj tam, ja też prostuje włosy codziennie już dobrych kilka lat i mam ladne lsniace. Co prawda nie farbuje i nigdy tego nie robilam, bo moj naturalny blond wszystkich zachwyca ;) Ja np. jak myje wlosy to oczywiscie szampon, odzywka do splukiwania, nastepnie jedwab i pianka, tylko jakas delikatna np. Nivea Repair hair. Susze wlosy i potem jeszcze nakladam jedwab na same koncowki cos do podniesienia od nasady i prostuje. Co jakis czas maseczka. Ostatnio kupilam sobie tez olejek do wlosow zobaczymy co to bedzie ;) A jesli chodzi o twarz to zrezygnuj z solarium !! To najgorsze co jej fundujesz. Nawilzaj i jeszcze raz nawilzaj, mi pani dermatolog polecila Nivea soft, najprostszy i tani. Sprobuj rumianku, podobno moze uczulac ale mozna sprawdzic. Nie wiem jaki masz problem z cera, ale zmniejszenie warstwy makijazu na pewno nie zaszkodzi :)

Gość mniammniammniam
Nakładaj dużo maseczek na włosy jak i na twarz , stara się mnie prostować włosy , jeśli nie ma takie potrzeby to się nie maluj , ogranicz solarium ( moze warto używać beta karoten )

Gość cgfcjgy
up

Gość huhuhahuhuha
jezu to jaką tyś robiła tę trwałą że miałaś włosy spalone? sama robiłaś czy jakis fachowiec jak z koziej dupy trąba? wiesz ja kiedyś też robiłam trwałą taka na 6 miesięcy ale mimo że raczej nie mam mocnych włosów to nie było tak strasznie. Nie wierzę ci że masz tak strasznie zniszczone włosy no chyba że ktoś faktycznie coś spieprzył. Najlepiej pokaż fotkę bo szczerze mówiąc nie wierzę że włosy które nie były rozjaśniane są tak bardzo zniszczone. Jeśli jest tak źle to najlepiej ściąć włosy na krótko i czekać aż odrosną a wtenczas dbać, odżywiać i jakieś suplementy może łykać (Revalid).