Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość córka biednej emerytki

Mojej mamie emerytce po opalaceniu rachunków zostaje na życie 30 zl!!!

Polecane posty

Gość Mojej mamie tez by tyle
W takim razie wystarczy nam jesli podasz tylko 100 z tego 100 prostych przepisow na latwy pieniadz. Wybierz te bez wkladu wlasnego i z gwarancjami zarobku.

Gość dzemtruskawkowy6920
Wiem, że to byłoby pewnie niemałe poświęcenie, może nie z Twojej strony, co z męża czy dzieci, ale nie myślałaś żeby sprzedać swoje mieszkanie, mamy i kupić jedno wspólne?

Mama ostatnio sama mowila o wynajeciu pokoju ale szczerze to ja bym sie bala mieszkac pod jednym dachem z niewiadomo kim....Ale coz ,życie ją zmusza do zaryzykowania.

Gość co sie dziwicie
jak polska rzadzą żydzi to komu ma byc dobrze ? juz nie pamietacie wasze ulice nasze kamienice ?

dzemtruskawkowy6920 -mama nie moze sprzedac bo jest to mieszkanie komunalne,nie wykupione a my kupilismy trzy lata temu mieszkanie na kredyt gdzie placimy co miesiac 1700 zl raty do banku.

Gość ..hh....,,
może wy sprzedajcie swoje mieszkanie, ona swoje i kupcie razem jedno wieksze. wtedy kazdemu bedzie zylo sie lepiej.

Gość dzemtruskawkowy6920
Rozumiem. To był bardzo luźny pomysł, wiem, że nic nie jest takie proste i samo udzielanie dobrych rad, nijak ma się do realnych problemów.

Gość a czy mama nie moze
zlozyc wniosku o przejęcie wiekszej emerytury Twojego taty?

Gość szperaczka
Mój tata kilka lat przed smiercia przeszedl na rentę i mama po jego smierci dostawala przez dwa lata te rentę.Jednak jak nadszedl wiek emerytalny u mojej mamy to okazalo sie ze emerytura jest wieksza(o jakies 100 pare zl) wiec wybrala emeryture(renty i emerytury razem brac nie mozna).

Ta szperaczka to ja :)

Gość back chat
a najlepsze jest to że dzisiaj ludzie śmieją się z tych co mają dużo dzieci zwłaszcza młodych małżeństw. Sami robią dzisiaj kariery ale nie myślą o przyszłości i o tym że ich emerytura zwłaszcza po ostatnich zmianach w Zusie będzie jeszcze mniejsza i kto się nimi zajmie na starość. Będą wtedy zdychać. Ci się śmieją co się smieją ostatni.

Gość uwaga to wazne
bo prawda jest taka ze-motłoch ma robic dzieci i głodowac a panowie mają te dzieci wykorzystywac ekonomicznie by zyc ponad stan

Gość Miszcz,..,
jaka praca taka płaca, niech wasze mamusie mają same do siebie pretensje że się nie wykształciły i nie pracowały na dobrze płatnym stanowisku żeby mieć dobrą emeryturę na stare lata, a zamiast tego wychowywały wyrodne dzieci które dziś im nie chcą pomagać :O

Gość Zbyniek1934
Miszcz, nie wszyscy mogą pracować na dobrych stanowiskach, za kupe pieniędzy. Potrzebni są także ci co kopią rowy,ci co sprzątają klatki schodowe i ci co na bazarze sprzedają owoce... Ale chyba każdemu należy się szacunek i "na starość" godne życie...

Gość riki tiiikki takk
up