Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość córka biednej emerytki

Mojej mamie emerytce po opalaceniu rachunków zostaje na życie 30 zl!!!

Polecane posty

Po przepracowaniu 30 lat moja mama na starość gloduje!Musi dorabiac sobie praca chalupniczą żeby mieć co jeść!Zamiast odpoczywać na stare lata,cieszyć się wnukami to ona siedzi do poźnych godzin nocnych i wykonuje tę prace chalupniczą!Nie o taka Polskę walczyli nasi dziadkowie!Bieda,bieda i jeszcze raz bieda....Eh..szkoda slów...

Gość Mojej mamie tez by tyle
zostawalo, gdybym jej nie wziela do siebie i nie placila czynszu i nie robila za nia oplat :o a Ty pomagasz swej mamie?

nie , no co ty, musi mi kupować ciuchy i dorzuca do zakupów

Gość az wstyd sie przyznac
mojej mamie zostaje 120 zl z czego musi za 140 zl wykupic lekarstwa, gdyby jej nie pomagala to by czekala ja smierc glodowa..

A jak myślisz?Mama codziennie przychodzi do nas na obiad,jak robie zakupy to zawsze tez jej coś kupię,pozyczamy z mezem jej pieniadze "na wieczne oddanie"-jednym slowem pomagamy ile możemy.Juz nieraz zamiast kupic sobie jakiś nowy ciuszek wolalam dolozyc mamie do rachunków...Lzy mam w oczach,kiedy mama przychodzi do mnie i pierwsze co ,to idzie do lodowki bo jest glodna...Czlowiek pracuje tyle lat,odprowadza skladki a na starosc zyje w biedzie...

Gość maturks4
Ano właśnie; matka pracowała na byle jakim stanowisku za byle jakie pieniądze; poświęcała czas dzieciom... A w 90 % jest tak, że taż matka sama wychowała 3-5 dzieci, ale ta sama ilość - matce godziwego życia nie zapewni. I pytanie: to życiowe błędy matek, czy skrajny egoizm dzieci???

Gość nie przejmuj się..
KOLESIE maja emeryturki wystarczajace na przyjemności... a plebs zawsze był bity po dupie

17:06 to podszyw. jestescie okrutni ze nawet przy tak smutnym temacie musicie sie podszywac...:O

No, to jest Polska wlasnie. Dlatego ja nie mam dzieci. Nie stac mnie na rzucenie pracy, sa przeciez ludzie ode mnie zalezni...

Gość malakotka
Zupełnie tego nie rozumiem. To jaką emeryturę dostaje matka? Ja żyję z 1076 zł netto i jakoś mi się to udaje bez specjalnych wyrzeczeń. I bez fanaberii, rzecz jasna. A mieszkam w mieście ponad 100 tys

maturks4 -moja mama ma mnie tylko jedną,pracowala na róznych stanowiskach,zarabiala bardzo dobrze,wiec razem z tatą zyli na normalnym poziomie.Kiedy umarl tata,wszystko zaczelo sie sypac...

Moja mama ma okolo 800zl. Z czego wydaje na leki ok. 400.

Gość może pora zamienić
mieszkanie na mniejsze?

malakotka-980 zl ma emerytury.Ogrzewanie ma na gaz-400 zl miesiecznie(zuzywa za 200 zl ale do tego co miesiac ma doliczny abonament w wys 180 zl i oplaty manipulacyjne),czynsz 400 zl,ubezpieczenie itp.

Gość do tej co nie wie
ile wynoszą najmniejsze emerytury za które trzeba wyżyć cały m-c: 500-600 zł do ręki

Gość z dachu
Rozumiem co czujesz. Ale czy nie pomyslałaś nad tym żeby zmniejszyć koszty utrzymania, mam na myśli czynsz. Gdy żył tata to wiadomo, że było łatwiej bo koszty rozkładały się na 2 osoby. Może zamienić mieszkanie na mniejsze z mniejszym czynszem.?

*ok 850 na reke to chyba jest. Za 400 - 450zl trudno sie najesc, zaplacic za telefon (tego akurat nie oplacam), kupic sieciowke, ubrania i cos wynajac. W moim miescie (Poznan) wynajecie pokoju to 600zl. A rachunki z czynszem jak sie ma mieszkanie wlasnosciowe to przewaznie ok. 800zl. Ja za 2 osoby place 1000zl.

mieszkania na mniejsze nie zamieni bo ma 63 metry a ja mam 10 metrow mniejsze i mam o 120 zl wiekszy czynsz,tak wiec sie nie oplaca.

Polska to kraj trzeciego świata gdzie sie płaci za wszystko śmieszne podatki! Nawet kurwa za posiadania psa na własnej ziemi!!! Ludzie wypisują tutaj ze maja po 1000 na miesiac, często nawet na kilkuosobowe rodziny i jeszcze sie z tego ciesza ze mają te grosze, to jest przykre :( smutno mi sie robi jak to czytam.. w cywilizowanych krajach europejskich nawet nie pensji o takiej wysokości.. doskonale rozumiem autorke i innych ludzi którzy narzekają to jest okropne, że jak ktoś nie ma znajomości albo mozliwosci i pieniedzy aby skonczyć dobre studia musi dziadować za jakieś marne 1000 złotych...

Ja nie zamienie mieszkania na mniejsze, bo mieszkanie z mama w jednym pokoju to przegiecie. Poza tym mama ma tu wygode, blisko do sklepow itd

Gość do tej co nie wie
to znaczy, że ma 3 pokoje, może wynajmie jeden komuś ? wpadnie grosz, albo w takim dużym mieszkaniu mozecie mieszkać razem, też byłoby taniej a twoje wynająć?

Mama mieszka w starym budownictwie i ma dwa duze pokoje.Ja z kolei mam 3 ale jest nas 4 bo mamy dwoje dzieci wiec mieszkanie razem odpada.

W takim razie ktos ma racje, mama moze wynajac jeden pokoj.

Gość Dżeki Z Los Angeles
17:19 [zgłoś do usunięcia]sponsor z wielkiego miasta trzeba byc troche przedsiebiorczym.. w internecie jest tysiac roznych sposobow na latwy pieniadz i ja w wieku 23 lat bez studiow mam 5 cyfrowe zarobki netto na miesiac tak naprawde bez specjalnych umiejetnosci dzień dobry cześć i czołem Pewnie, niech jej matka pracuje w internecie :-O Co za pojeb

rzygać sie chce jak sie patrzy na to co sie dzieje, ludzie pracują całe życie, płacą podatki tym śmieciom a potem nie starcza im na normalne życie bo mają wypłacane jakieś smieszne 900 czy 1000 zł

Gość z dachu
No tak, mamie akurat potrzebne jest mieszkanie 63 m. To niech weżmie sobie kogos na pokoj i zawsze to za czynsz i ogrzewanie zwróci się choć część kosztów.

sponsor moja mama juz dosyc sie w zyciu napracowala wiec na starosc powinna siedziec w fotelu,otulona kocem i cieszyc sie jesienią życia. Owszem jak sie ma glowę na karku i trochę pomyslow na zycie to mozna dobrze zarobic.Moj mąż np zarabia tyle ze starcza nam na NORMALNE zycie i pomaganie mamie(ja nie pracuje-jestem na wychowawczym).Chodzi mi jednak o to jak zyją emeryci w PL???Niemieccy emeryci zwiedzaja świat,pelno widac autokarow ze staruszkami z Niemiec a nasi co?Liczą kazdy grosz bo gdyby tego nie robili to by umarli śmiercią glodową!