Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chora-załamana prosze o rady

chora załamana prosze o rady

Polecane posty

Gość Chora-załamana prosze o rady

Witam !! chciałam podzielić się tym co mnie męczy !! może znajdzie się ktoś kto mi może chociaż trochę pomoże, doradzi !! a więc mam 21 lat !! od paru miesięcy zaczął się koszmar!! Skończyłam szkołę !! były wakacje pojechałam na 5 dni nad wodę !! i tam jednej nocy bardzo bolał mnie brzuch !! i nie mogłam się załatwić!! Ale gdy wróciłam do domu wszystko wydawało się ok. !! zaczęłam prace w sklepie miałam dużo energii , ale ból brzucha zaczął się raz na jakiś czas powtarzać!! Dodam też ze mam bolesne miesiączki a w wtedy pije tabletki ale bolesne miesiączki mam od zawsze !! nagle pokazała mi się taka gula w gardle !! która mi bardzo przeszkadzała !! ale ta gule zamieniła mi się w mdłośći w takie dziwnie uczucie !! również pokazła mi się taka dolegliwość jak kwaśność w buzi co jaki czas !! a najbardziej po czekoladzie !! lecz nie zawsze !! również bywało tak ze nie miałam siły na nic !! osłabienie itp. Boli mnie też czasem żołądek , czuje coś w tym żołądku taki ucisk !! co mnie też dziwi to że !!np. jestem u chłopaka czy u cioci !! i nagle czuje ból w brzuchu !! ale ten ból rozpoznaje pojawia się gdy zbierze mi się za dużo gazów !! gdy tylko wrócę do domu i się połóże głupio to zabrzmi ale gdy zacznę prukać !! ból przechodzi !! na ręce też mam dziwną krostki która swędzi masakrycznie !! ale byłam u lekarza dała mi maść i krostka znika !! swędzenie podskórne też mam !! ale najbardziej dręczą mnie te mdłości codzienne !! nie wiem czym są spowodowane !! robiłam dużo badań i wszytkie wszyły dobrze !!doktorka powiedziała że jedyne badnie jakie możemy zrobić jeszcze to gastroskopia !! ale ja się go panicznie boje !! tych odruchów wymiotnych i jak na razie się nie zdecydowałam !! jeżeli ktoś coś wię domysla się proszę o napisanie !!jedna doktora powiedziała mi że możliwe że to nerwy !! ale sama nie wiem !! doradzcie

Gość JESTEŚ
W CONRZY

Gość oczywiście że takie
rzeczy mogą być dla tle nerwowym, ale aby to potwierdzić trzeba wykluczyć inne schorzenia. Więc gastroskopia niezbędna

Gość khymkhymkhym
Wykrzykniki w kazdym zdaniu wskazuja na ostra histerie - najpierw cos na uspokojenie, przespac sie z problemem a potem pisac. Zdanie zazwyczaj konczy sie kropka, wykrzyknik swiadczy o wadze zdania. U Ciebie nawet oswiadczenie, ze masz 21 lat wymaga wykrzyknika?

khymkhymkhym dobrze prawi. Gastroskopia jest niezbędna i tyle. Co tu polemizować.

Gość Żabka111
Kochana, to mogą być nerwy. pamiętaj, że układ pokarmowy najbliżej jest układu nerwowego. Są takie powiedzenia: "coś ci leży na wątrobie", "żółć ci się rozlała" i inne związane z układem pokarmowym. Ja mam podobne objawy, które ustępują po zażyciu środków antydepresyjnych, ale chcąc się upewnić, czy to "tylko" depresja lekarz wysłał mnie na gastroskopię i kolonoskopię. Te badania to...pan Pikuś.

Gość wiecznie chora :(
uczulenie na mleko? mnie boli brzuch/odruchy wymiotne po mleku. Pijesz mleko? wiekszosc ludzi nie moze

Gość też myślę że nerwica
a te problemy z gazami i mdłościami to nadkwasota kup w aptece jakiś lek na nadkwasotę (Reni, bioprazol) zażywaj na czczo i zobacz czy czujesz się lepiej poczytaj też o diecie przy nadkwasocie, trzeba wykluczyć niektóre potrawy, słodycze, smażeniny,