Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od kiedy

od kiedy zaczeły myć zęby wasze dzieci

Polecane posty

Gość od kiedy

jak w temacie.

Gość lalololololollllllllllllllllll
Same?

Gość od kiedy
zle się wypowiedziałam chodzi mi o maluszki to od kiedy wy zaczełyście na początku myć ząbki swoim dzieciom

Gość broszka , broszka
jeszcze za nim wyrosły przemywałam dziąsełka

Gość od kiedy
broszka a czym przemywałaś?

Od pierwszego zęba. Odkąd miał mniej więcej 5-6 ząbków zaczęliśmy normalnie 2 razy dziennie szczotkować. Obecnie ma 19 mies, 16 zębów i próbuje myć sam, a ja po nim poprawiam tylko.

Gość od kiedy
moja ma rok i ma 6 ząbków teraz wychodzą następne 4 chcę już jej zacząć myć ale nie wiem czy sobie da.

Lepiej zacząć późno niż wcale. Kup odpowiednią pastę, szczoteczkę i próbujcie. Niech widzi jak Ty myjesz zęby i ona też zacznie myć. Zróbcie z tego zabawę i będzie git.

Moja tak bolesnie zabkuje ze jak tam tylko dodtkne szczotka zaraz usta zaciska i placze wiec daje jej sama szczotezke w wodzie zamoczona i sobie tam grzebie..

Moja ma rok i 6 zebow. Zaczelam myc jej ok miesiac temu ale nie umiem szczotecza bo ona nie otwiera grzecznie paszczy i nie pokazuje zebow wiec ja nie czuje czy szczotkuje zeby. W kapieli dajej jej do zabawy szczoteczke i pokazuje jak sie myje zabki ale dopiero jak wypije mleko i zasnie to przecieram jej dokladnie zeby gazikiem z pasta.

Moja ma rok i 6 zebow. Zaczelam myc jej ok miesiac temu ale nie umiem szczotecza bo ona nie otwiera grzecznie paszczy i nie pokazuje zebow wiec ja nie czuje czy szczotkuje zeby. W kapieli dajej jej do zabawy szczoteczke i pokazuje jak sie myje zabki ale dopiero jak wypije mleko i zasnie to przecieram jej dokladnie zeby gazikiem z pasta.

na początku myłam córce dziąsełka i pierwsze ząbki silikonową szczoteczka i przegotowaną wodą , obecnie córka ma 6 zębów i myjemy ząbki od około 2 miesięcy pastą emlex kinder i szczoteczką jordan , nie raz gryzie szczoteczkę , ale ja próbuje jej myćząbki , a po myciu mała po prostu bawi się szczoteczką - niby sama próbuje myć ... a potem myje misiowi :D

ja myję od 6 miesiąca życia, od kiedy pojawił się dziecku pierwszy ząbek, zanim były zęby stosowałam wieczorem slikonową szczoteczkę, taką na palec, żeby wprowadzić nawyk mycia zębów. Dlatego też teraz, mając 2 lata, dla dziecka to standard i wie, że należy otworzyć buzię, aby mama mogła mu umyć zęby. Co do pasty to najpierw stosowałam pastę taką od 6 miesiąca życia, bez fluoru. Od jakiegoś czasu zmieniłam na pastę z fluorkiem sodowym (chyba tak się nazywa), a za kilka dni idziemy na wizytę zapoznawczą do stomatologa i wprowadzę pastę z fluorem.

ja na początku (od ok 6 miesiąca życia) myłam dziąsełka silikonową nakładką i wodą, oprócz mycia dodatkowo masowałam dziąsła i ząbkowanie nieco mniej bolało. od czasu gdy wyrósł 1 ząbek, czyli od 11 miesiąca życia myję 2 razy dziennie szczoteczką i pastą. na początku była to pasta Ziajka a od 14 miesiąca życia Elmex. obecnie synek bardzo ładnie sam sobie myje zęby, a potem ja poprawiam.

Gość od kiedy
a od kiedy zaczeły podcierać sobie dupcie po kupce?, ja dopiero się dowiedziałam od swojej mamy o tym wczoraj :o

Gość Mój maluszek....
...ma 16 miesięcy i 7 ząbków i myjemy od kiedy wyszedł pierwszy, a zanim wyszedł dawałam mu szczoteczke tak do masowania dziąsełek, ostatnio musze mu zakładać jego końcówke na swoją elektryczna szczoteczke bo innej nie chce:-)

Gość od kiedy
to wyżej to podszyw. dziękuję wam bardzo za odp.może teraz córcia nie da sobie włożyć szczoteczki bo ciężko przechodzi ząbkowanie ale będziemy próbować.

Gość dziewczyny a jak takiemu
maluchowi umyc zabki? Moja mała ma 7 miesiecy i wlasnie rosnie jej drugi zabek. Wczesniej przemywalam jej dziąsełka wacikiem, od kąd ma pierwszy ząbek dostała szczoteczkę i sobie coś tam szoruję po tych ząbkach w formie zabawy, ale mi nie da nic ta szczoteczka zrobic, więc jedynie tym gazikiem nadal jej przemywam, ale bez zadnej pasty, tylko woda przegotowana. JAk wy to robicie ze taki maluch wam otwiera buzie? Jak te zabki umyc? bo naprawde nie wiem :/

Gość podnoszeee
eeeeeeeeeeeeeeeee