Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co na prezent dla dwulatka

Co na prezent dla dwulatka

Polecane posty

Wybieram się niedługo do dawno nie widzienej kolezanki. Ma ona dwuletniego syna, którego jeszcze nie widziałam. Chciałam mu kupic jakis drobiazg, ale nie wiem co. Co polecacie? Co lubią dzieci w tym wieku, bo ja kompletnie nie mam stycznosci z dziecmi.

Gość zalezy do jakiej kwoty
Myślę, że klocki będą trafionym prezentem.Polecam takie drewniane klocki. One nie mają ograniczeń wiekowych i rozwijają wyobraźnie.

Gość atramika
ale za ile?

nie zastanawiałam sie za ile, nie mam pojęcia w jakich cenach są rzeczy dla dzieci Czy do 40 zł da sie kupic cos sensownego?

Gość atramika
no jasne :) ja bym proponowała jakiś samochodzik z przyczepą, taki plastikowy - kupisz spokojnie za tą cenę, albo jakiś sterowany - ale nie wiem po ile są takie

Gość Gorkaska
Tak jak wyżej, kup jakieś fajne klocki, prezent idealny i nie za drogi, dzieciak będzie się super bawił. Gorzej jeśli się okaże, że ma ich od groma.

Gość atramika
albo kolorową książkę - klocki każde dziecko zazwyczaj ma

sterowany dla 2 latka? :-o Bez sensu. Mój 3 latek jeszcze nie potrafi do końca opanowac najprostszego samochodziku na pilota. Trzeba mu pomagać.

Gość atramika
ja odradzałabym klocki - fakt, fajne, ale klocki każde dziecko zazwyczaj ma!

samochodzik tez każdy chlopiec ma i to na pewno nie jeden. A oni mieszkają w bloku czy mają domek? Moze zestaw do piaskownicy? Robi się teraz ciepło. albo jakieś zabawki do kąpieli plus kredki czy pisaki do wanny? Są świetne bo się łatwo scierają a jest z nimi dużo frajdy. http://allegro.pl/kredki-pisaki-do-malowania-w-wannie-i1461041191.html w Smyku po 9 zł są zestawy farbek, kredek lub flamastrów do wanny.

Gość wkurzaja mnie strasznie farbki
Mam 3 latka, jak dostaje farbki to szału prawie dostajemy i ja i on. On chce wszędzie ich używać, ja nie pozwalam, histeria gotowa. Drewnianych klockow nigdy za wiele!. Najbardziej oczekiwany przeze mnie i co najważniejsze prze dziecko prezent.

Gość wkurzaja mnie strasznie farbki
Mam 3-latka - znaczy dziecko, dla tych uszczypliwych od razu się poprawiam

oj znam to dlatego zwykłych farbek nie popieram bo później jest sprzatania na tydzień, ale te do kąpieli super bo daje je jak mały już w wannie siedzi. Porysuje sobie po nogach, po wannie a potem oddaje. Schodzi po spłukaniu prysznicem bez najmniejszego problemu i ani śladu nie zostaje. No i klocki u nas też się sprawdzają. Mamy 2 opakowania ale dokupimy jeszcze bo tatuś potrafi bardzo fantazyjne garaże budować i schrony dla dinozaurów i zawsze brakuje :)

o w zyciu: 1. jak już to tylko i wyłącznie z siatką a to już 300 zł a nie 90 2. zabawa trwa 5 minut potem nuda 3. trzeba mieć do tego sporo miejsca w małym mieszkanku taki prezent to koszmar. Własnie mialam pisać na temat koni na biegunach, trampolin, wielkich aut z wadera itd. Nienawidzę jak ktoś przynosi coś podobnego bo nie ma gdzie się ruszyć w pokoju. Na szczęście mam strych i piwnice więc to tam wynoszę, ale po co takie zabawki? Ani się dziecko nie bawi tą ogromną ciężarowa (chcial na niej jeżdzić ale się nie dało bo nie jest do tego przystosowana wiec się zniechęcił i stała) a tylko zagraca.

no oni mieszkają w bloku, więc dużo miejsca nie mają. Zestaw do piaskownicy, czyli taki łopatka, wiaderko itp? czy takimi rzeczami bawią się też chłopcy, bo mi się wydawało , ze raczej dziewczynki? Bo na słodycze to takie dzieko jest jeszcze za małe , nie?

jasne ze chłopcy też. a myślałaś ze chłopcy czym w piachu kopią? :D Słodycze to zależy od rodziców. Jedni pozwalają inni wcale dzieciom nie dają, ale powiem Ci ze średnio się cieszę jak ktoś przynosi słodycze bo dziecko by zjadło wszystkie na raz jak to dziecko a potem by byłyby problemy żołądkowe, a jak bym chciała zabrać to znów płacz. Jak już się uprzesz na slodycze to nie wreczaj ich dziecku tylko mamie.

2latki lubią robić to, czym zajmują się dorośli. Chętnie bawią się garnkami, śróbokrętami, imitacjami codziennych przyborów, a poza tym uwielbiają zabawy konstrukcyjne.

Mój syn ma dwa latka i obecnie uwielbia klocki lego duplo. Jest tego spory wybór, w zależności od cen ;) Myślę, ze mały by sie ucieszył :)

mój syn bardzo lubi układać wieżę z klocków, lubi układać puzzle(kupuję mu puzzle maxi), kupiłam mu ostatnio ciastolinę z foremkami w kształcie samochodów( w ten sposób szkrab rozwija koordynację), wczoraj ciastoplasto( 10szt różnokolorowych w cenie25zł). Myślę że najprosciej żebyś zapytała jego mamę, bo ja nie lubię jak mi przynoszą kolejne wyjące autko, które synowi po 5 minutach już się nie podoba. On lubi proste zwykłe autka.

puzzle 15-20 elementów, książka, piaskolina - najlepsze prezenty dla mojej dwulatki :)

u nas królują klocki, zarówno zwykłe drewniane, jak i duplo, z wadera jakiekolwiek byleby klocki. od kilku dni do łask weszły też puzzle na razie takie 4 elementowe, ale to jak mówię dopiero od kilku dni, bo wcześniej synek bardzo się denerwował przy puzzlach więc nie dawałam. poza tym niezmiennie od prawie roku książeczki z naklejkami.

Gość mama 2 mama
- książki....takie z dużymi rysunkami i żeby konktretnie mozna było zapytać co na danej stronie jest - klocki- nigdy za wiele ...nawet jak ma w domu 3-4 zestawy i to nawet takie same...będzie miałao więcej do budowania -samochodzik....nowy to zawsze nowy...i koniecznie "ręcznie sterowany'...dzieci nie lubią "automatów"

widze że będe mogła pomóc.. znalazłam kiedyś taką zabawkę http://gadzeteo.pl/pl/p/Echoludek/15 wiadomo.. trudno wybrać coś dla takich dzieci, ale myśle ze ta zabawka bedzie fajna bo jak sie coś na niego nagra too potem to on odtwarza a dziecko bedzie tego słuchac więc też bardzo edukacyjna.. myśle ze dla 2latka bedzie akurat..

Gość 444pisanka
a moj synek ma 2.5 roku i własnie uwielbia swoją cięzarówke z wadera jest to zabawka która sie bawi juz rok ale na szczescie tylko jedna taka duza.Podpowiem czym mój synek sie bawi- - ksiązeczki z naklejkami wszelkiego rodzaju samochody,traktory,koparki,dżwigi,motory ale uwaga :wybierz metalowe moj syn na plastikowych staje albo uciska raczka i za 2 dni sa do wyrzucenia -zabawki do ogrodu,piasku łopatki,foremki,grabki,wiaderka -piłki -bajeczki na dvd ale tu musisz wiedziec jakie lubi moj np boba budowniczego i smerfy -mozesz mu kupic np posciel z disneya autka,albo z pszczlka mają albo sąma podusie z jakims motywem dla chłopca -mozesz poprostu kupic ubranko ale z tego sie raczej bedzie cieszyła juz tylko mama i raczej juz letnie bo pewnie wiosenne ma.Romzir na dwulatka to 92-98 9mniej więcej)

Gość 444pisanka
rozmiar sorki

Moj synek ma 20 miesiecy ale lubi sie bawic tak klocki roznego rodzaju, tak zestaw do piaskownicy super i to akurat niema znaczenia plec dziecka w smyku fajny kupilam 45 kosztoal a na allegro 25 zl tu drozsze tor wirujacy z fisher price a jesli chodzi o duze autko z wadera http://allegro.pl/wader-36530-zabawki-super-truck-smieciarka-duza-i1517177555.html i jest zachwycony wiec zalezy od dziecka ..

Gość Filuteria87
Mój siostrzeniec miał niedawno urodziny (właśnie drugie) i kupiłam mu drewnianą skrzynkę z narzędziami. Wydaje mi się, że prezent był jak najbardziej trafiony, bo Mały bardzo chętnie i często się nią bawi. Zabawka jest bezpieczna dla tak małych dzieci, także tutaj plus - elementy są duże i drewniane, więc nie trzeba się przejmować o ich bezpieczeństwo. Sama kupiłam ten prezent tutaj: http://szkolnis.pl/dla_chlopcow Cena bardzo sympatyczna, więc się opłacało :)