Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Levviatanka

Polska upada na dno a my społeczeństwo razem z nią...

Polecane posty

Gość ok ja rozumiem ze kryzys
jest na calym swiecie ze ludzie traca prace albo mniej zarabiaja ale skad sie bierze w kryzysie podwyzka cen ?? przeciez wszystkie produkty sa tak samo dostepne a popyt maleje bo ludzi nie stac i co ceny dzwigaja ?/ bez sens

Gość teraz takie czasy nastały
że trzeba biznes wziąć w swoje łapy, mnie sie to udaje, choć przekroczyłam 60. Zdobyte przez lata doświadczenie, chęć do "bycia pożytecznym", łapanie się każdej pracy- zaowocowało. Dzisiaj mam własną chałupę, może nie najbardziej na topie, ale ... reszta to już szczegóły. 20 lat temu mogłam o własnych śmieciach tylko marzyć

Gość biznesmena bez chłopa
tak dobrze nigdy mi się nie żyło, chociaż jestem rozwódką, matką 3 dzieci.Jest mi dane samej zadbać o los swoich dzieci = udaje się!

Gość re5423646
Zgadza się-Polska upada na dno. Nie ma w Polsce solidarności, rząd myśli tylko o podwyżkach dla siebie a ludzi to ma w dupie. Zanika kultura i niedługo będziemy tu mieć Ukrainę. Jestem zażenowana. Gdybym wiedziała, że tak będzie to bym skorzystała z okazji i wyprowadziła się za granicę gdzie dostałam normalną pracę. W Polsce tylko cwaniacy, rządowcy, mafiosi, lekarze, ustawieni przez rodzinę lub znajomych, prostytutki i aktorzy mają dobrze. Nie ma co iść na studia by lepiej zarabiać bo i tak więcej niż 2000zł się nie dostanie a sam wynajem dwupokojowego to co najmniej 1500zł więc albo się żenić albo żyć w biedocie nam przyszło.

Gość Podły świat...
Ja też jestem tym wszystkim przerażona. Tu nie ma życia, stąd trzeba uciekać... Albo wyjść wreszcie na ulice i zawalczyć o godne życie !

Gość Z niczego nie ma nic
A Polska nigdy wiele nie miala. Kiedys kazdy mial prace i niewiele zarabial, teraz ciezko o prace, ale mozna , ale mozna wiecej zarobic. Pozatym dziwi mnie ze zywnosc i ciuchy sa tansze na zachodzie gdzie zarobki sa o wiele wyzsze i maja duzo uslug socjalnych.

Gość Mam pytanie....
Ile kosztuje teraz benzyna w Polsce ????

Gość Mam pytanie....
Nikt nie odpowie ????

Gość do założyciela tematu
a jak Tuska nie było to niby żyło nam sie cudownie tak? i praca była i fajne zarobki???

Gość kiwi to bomba witaminowa
A Ty myślisz, że Tuskowi nie zależy, żeby było tanio? Przecież jak idzie do sklepu, to też płaci za żarcie, nie ma nic za darmo. :-O I uj, że zarabia ile zarabia. Jego też to pewnie wcoorwia, że w jednym miesiącu wyda tyle, a w drugim drugie tyle. :-O Ogarnij się.

Gość No pewnie tusk jest taki
biedny jak cala polska i moze sobie pozwolic na tyle co przecietny polak (z solidarnosci)

Gość kiwi to bomba witaminowa
Nie znacie się na polityce, więc siedźcie cicho. Studiuję politologię i wiem, że nie tylko Tusk odpowiada za obecną sytuacje w kraju. Do nauki, Ludzie, a nie mądrości ludowe na forach wypisujecie. :-O

Gość vitorio monti
01:58 kiwi to bomba witaminowa A Ty myślisz, że Tuskowi nie zależy, żeby było tanio? Przecież jak idzie do sklepu, to też płaci za żarcie } buahahaha, co za niemota, kurva co Tuska obchodzą ceny, jak zarabia 20 tys zł?? martwi sie ten co zarabia 1 tys, durna kwoko

Nie. Polska i społeczeństwo wchodzą po prostu w okres nowej generacji. Towarzyszą temu gwałtowne przemiany, które zapewnią Polsce siłę przez kolejne 15-20 lat. A potem przyjdzie czas nowej generacji. To się nazywa "ewolucja".

Gość Marko_italia
hej. ale czego sie spodziewaliscie?? Wszyscy to jedna mafia! Ale fakt ze akurat ci co teraz wygrali bez ogrodek jada po bandzie i uchwalaja takie ustawy (oczywiscie w tv nic o nich nie mowia, bo wszyscy jedna mafia) ze w buty nie wjedziemy... ale sami chcieliscie tego... bo PO mialo "takich" madrych politykow... ile osob wybralo z tego powodu ze wygladaja przystojnie.... ze maja ciety jezyk i umieli dac innemu krotka (prostacka) riposte... bo w mediach wszyscy to zli a PO to ludzie porzadni i obyci... media klamia, tego nie wiecie??? jak moze teraz PO miec taki dobry sondaz?? jak ogolnie w kraj jest w katastroficznej sytuacji... smiejecie sie z kaczynskiego... bo media go tak kreauja.... a jak media mowia to glupi narod wierzy... przyklad prosty.... spotkalem sie z kolezanka ktora mowi... co za polityka w tym kraju, tylko zeby kaczor nie rzadzil bo bedzie koniec swiata, jak on wyglada, jak on mowil, to straszne .... i prosze jakie idzie przekonanie.... a porownaj kaczynskiego i tuska, ktory jest bardziej kulturalny, wychowany itd... oczywiscie debile tego nie widza... ale mniejsza z tym bo ja akurat nikogo z politykow nie akceptuje bo kazdy zlodziej i cwaniak.... tak czy inaczej w wyborach prezydenckich ktore teraz byly byl jeden!!! polityk, ktorty byl po za ukladem.... moze sam by nie zdzialal duzo, ale jednak... liczylem bardzo ze naprawde uda sie mu!! albo ze chociaz bedzie mial duzo procent zeby cwaniaczki zaczely sie go bac, niestety jednak jak zwykle narod mial w dupie wybory... nie poszedl na glosowanie, a jak poszedl znow wybieral starych pajacow ktorzy ponad 10 lat sa tam i kradna.... wiec sie pytam, dlaczego jestescie tacy plytcy ? nie widzicie co sie dzieje?? dlaczego caly czas wybieracie to samo? a moze by tak warto poczytac obiektywnie, na obiektywnych portalach i wybrac wlasnie ta osobe ktora jest za ukladem??

Gość wfqwaf
wiemy Master, wiemy :)

Gość Marko_italia
dlaczego tak jest? bo w Polsce nie ma zmian. Bo niestety solidarnosc miala uklad ze dochodzi do wladzy ale dawni sb-cy, pzpr-owcy itd. nie beda rozliczani... wiec teraz zobaczcie ze osoby z lat 70, 80 caly czas rzadza.... zobaczcie, poczytajcie ze dawni sb-cy maja interesy gdzie zarabiaja kolosalne pieniadze.., praktycznie wiekszosc nie zyje w biedzie, tylko kkazdy na wyzszym poziomie daje rade.... tylke kiedys narobili zlych rzeczy i nie ma odpowiedzialnosci.... to jest poprostu cos strasznego.... poczytajcie ze dawny sb-ek ma emeryture ok 2,5 tys na reke!!! gdzie zwykly czlowiek ma 700 zl na lape.... jak to mozliwe??? maja grunty, firmy, czesto za grosze kupione z prywatyzacji, i nikt im do tylka sie nie dobiera? jak to mozliwe?? sa uklady a wielkim bledem solidarnosci bylo to ze sie nei rozliczyli, wiec panuje dziadostwo!! i niestety polak to zlodziej, walek ale widzicie dlaczego, bo tak jest uczony od lat. Jak panstwowo to okradac... W latach 70 i 80 ile zostalo rzeczy wysprzedanych za granice i prywatnych rak za grosze?? itd. mozna dlugo wymieniac, poczytajcie zreszta o aferach w tych latach... rece opadaja, zreszta jak moze byc lepiej jak prezydentem zostal dawny pracownik WSI? jesli uwazacie ze bredze i ze po co rozliczam dawne czasy, ktore wg was nei maja wplywu na nic, to poczukajcie i poczytajcie o smierci bardzo znanego polskiego historyka, ktory chcial naglosnic pare prawdziwych wydarzen ktore niestety mialy miejsce w Polsce. oczywiscie media przedstawily go ze pijak i czlowiek nie poczytalny, ludzie lykali jak buleczki.... ale ze zostal zamordowany i pare dni pozniej zostal zatrzymany agent mosadu to akurat przypadek.... sprawa by oczywiscie nie wyszla gdyby nie niemcy ktorzy za wszelka cene chcieli odbic od nas tego kolesia z mosadu bo u nich zabil pare osob. i powiedzcie jest normalnie u nas w kraju??

Gość ja mam podobnie
odnosząc się do tytułu topiku- Polska upada na dno, ale ja nie mam zamiaru...dlatego wyemigrowałam z kraju, wam też radzę, jak czytam to, co piszecie to aż mi się włos na głowie jeży bo ja już zapomniałam, co to znaczy liczyc kazdy grosz...w jakimkolwiek innym kraju unii jest o niebo lepiej niz w polsce więc po co siedziec tu na siłę i klepać biedę, granice są otwarte dla wszystkich i legalna praca za uczciwe pieniądze czeka

Gość Marko_italia
ewolucja czego? najpierw zobacz ile ustaw i jakich sie uchwala w ostatnich miesiacach i zobaczymy czy za 15-20 lat bedzie tak pieknie.... widzisz i wlasnie to przekonanie w polaku, zamiast popatrzec, poczytac, byc obiektywnym wie ze jest super swietnie i kolorowo.... a ze niestety ludzi enie maja co do gara wrzucic za co isc do lekarza itd. to akurat dlatego bo sie nie uczyli i to na wlasne zadanie...

Gość Marko_italia
jesli uwazacie ze cos ze mnia nie tak poczytajcie... "Jak dobija się gospodarkę polską od 1989 roku" Mathis Bortner

Master111 -> zgadzam się jeszcze jesteśmy młodym krajem (chodzi mi o to odkąd panuje u nas kapitalizm) i jeszcze nie uporaliśmy się ze skutkami komunizmu

Gość a trzeba było
nie walczyć podczas wojny tylko poddać się , teraz nasz kraj to byłyby Niemcy i mnie to osobiście nie przeszkadzałoby w dupie mam tę całą Polskę i udawany wielki patriotyzm jak kombinuję co dzień jak dzieci wyżywić żeby starczyło kasy na cały miesiąc a nie daj Bóg żeby coś się popsuło czy inny większy wydatek wyskoczył

Gość Marko_italia
a jak ma byc rozliczone wszystko jak rzadza wlasnie oni?? ktorzy kiedys zakradli i pozwalali na to? Zobaczcie ze politycie nie zmianiaja si eod parunastu lat, a nowi co moga jak starzy trzymaja lape

Gość wdfqafff
@a trzeba było dokładnie, popieram to co mówisz

a trzeba było -> to nie 2 wojna światowa nas zniszczyła gospodarczo tylko komunizm.

Gość oj leviatan
nie do końca zrozumiałaś o tej wojnie, a swoją drogą w tym co pisze "a trzeba było" rzeczywiście coś jest , jakby się głębiej zastanowić to święta racja

Gość 9867098767
oto mamy Leviatana, eksperta w kolejnej dziedzinie: polityka i ekonomia buahahaha:D stul pysk durniu bo gówno sie znasz:o

Gość Doctor aus Mainz
Polaczki i Żydki ten kraj do sk00rwienia doprowadzili!