Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak zrobić fasolkę

Fasolka po bretonsku

Polecane posty

Gość Jak zrobić fasolkę

Witam wymyśliłam sobie że na obiad zrobię fasolkę. Wiem jak się ja robi ale jeszcze ani razu jej smak nie był taki jak tej kupionej w słoiku więc mam pytanie czym mogę ja doprawić żeby wyszedł ten idealny smak

Gość ciociadobraradaaaaaaa
kup mix przypraw do dan z fasoli z prymatu badz kotany

te gotowe sa okropne - chyba nie mialas przyjemnosci poznania prawdziwego smaku:)

Gość Przede wszystkim dodaj
ze 2 ząbki czosnku, sól i pieprz. Dodaj też jakąś wędzoną wędlinę np boczek, przysmaż go z cebulką, to tez nadaje fasolce specyficzny smak. FAsolka po bretońsku nie wymaga jakichś wyszukanych przypraw, więc daruj sobie te mixy przyprawowe.

Gość ugotuj fasolkę
potem dodaj do niej podsmazony boczek i cebulkę w kostkę, do tego czosnek sól pieprz listek laurowy i podduś to razem, potem koncentrat pomidorowy i możesz podlać troszkę wody, i najważniejsze duuuzo majeranku:) będzie pychota:)

Gość Tzn. ten wymarzony smak to
ten ze słoika? :O Dodaj jakąs przyprawę z glutaminianem sodu, no. vegettę. Na bank będzie 'pyszna' i jak sklepowa :O Ja pierniczę, ależ masz schrzanione kubki smakowe :O

Dużo czosnku i majeranku! To podstawa! Doprawiam vegeta, ziarenkami smaku, pieprzem mielonym, papryka mielona, ziele angielskie, listek laurowy i jest o wiele lepsza niz ze sloika ;/

Gość Jak zrobić fasolkę
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi na pewno z nich skorzystam. Pozdrawiam

Ale mi smaka narobiłyście, chyba zrobię jutro. Fasolkę musisz namoczyć, zanim ją ugotujesz.