Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhhhhggggggggggggffffffffff

Przepis na GOFRY najlepszy :)

Polecane posty

poleci ktoś coś fajnego?

zdecydowanie ten z książki M. Roux "Jajka". Już podaję: 160 g mąki, 15 g drobnego cukru, szczypta soli, 50 g stopionego masła, 2 jajka, 270 ml mleka, Mąkę, cukier, sól, stopione masło, żółtka i 1/3 mleka wymieszać i roztrzepać lekko na gładką masę, dolewając stopniowo resztę mleka. Dodać ulubiony aromat, odstawić na 5-10 minut. W tym czasie rozgrzać gofrownicę i ubić białka z odrobiną soli na gęstą pianę. Za pomocą trzepaczki delikatnie wymieszać pianę z ciastem. Piec gorfy około 3-4 minuty

Gość wtf?????!
ja tam robie identycznie jak na nalesniki tylko ze gestsze.

Właśnie moi drodzy ja potrzebuję jakiś rewelacyjny i sprawdzony. Dziękuję bardzo K8, już przepisuję:) Ale gdyby ktoś jeszcze miał coś fajnego, to równie mocno będę wdzięczna:)

Wypróbowałam ich naprawdę mnóstwo bo cała rodzina jest gofrożercami , ale zawsze wychodziły albo zbyt muliste, albo sflaczałe... te z tego przepisu są świetne, zwłaszcza jak się je dłużej przypiecze to są chrupiące i delikatne. To dzięki tej pianie z białek, a wysiłku wiele nie wymaga za to efekt jest świetny :)

Do tego jest fajnie zrobić taką własną polewę czekoladową - są z nią pyszne! Trochę masła rozpuścić, do tego dodać cukru (3 razy tyle co masła więc na 2 łyżki masła 6 łyżek cukru), poczekać aż cukier dobrze się rozpuści i wsypać troszkę kakao. No niebo w gębie, mówię wam, do gofrów z tego przepisu jest idealne :)

Gość wtf?????!
K8- ja do cholery jasnej jestem na diecie a ty tu kurde mnie kusisz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Spoko, ja też na diecie, tyle że moja wygląda następująco: -Kochanie, od jutra się odchudzam. Następnie nadchodzi "jutro", ja widzę np pyszne czekoladki miętowe albo nutellę i następuje: -to ja się odchudzać będę od jutra...

skąd ja to znam:P codziennie od jutra;) K8 jestem Ci bardzo wdzięczna, D Z I Ę K U J Ę ! ! ! :) :) :) :)

a słyszeliście może o dodawaniu orenżady do gofrów?

up

Gość pozdrawiam gofrożerców
ponoc najlepsze gofry sa z mąki kukurydzianej gdyz nadaje ona chrupkosci