Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tofik_07

Logistyka - zawód przyszłości

Polecane posty

Gość tofik_07

Witam! Wybieram się na studia inżynierskie na kierunek Logistyka do Międzynarodowej Wyższej Szkoły Logistyki i Transportu we Wrocławiu. Przeglądając ogłoszenia o prace widać, ze logistyków wciąż brakuje na naszym rynku pracy. Słyszałam, że MWSLiT jest jedną z najlepszych uczelni kształcących przyszłych logistyków. Proszę o waszą opinie na temat samego kierunku i szkoły. Dziękuje.

Gość i powiedz co ty po tej
logistyce będziesz konkretnie robił?

Gość logistyk
Po logistyce jest sporo możliwości podjęcia pracy. Absolwenci logistyki zajmują stanowiska kierownicze i specjalistyczne w firmach handlowych, produkcyjnych, usługowych, spedycyjnych. Są niezbędni w niemal każdej dziedzinie gospodarki: - centra spedycyjne, logistyczne, transportowe - firmy handlowe, usługowe, produkcyjne Każda duża firma ma magazyn, którym ktoś musi zarządzać (logistyk), właściwy towar z magazyny musi zostać dostarczony we właściwym czasie i na właściwe miejsce - kto tym koordynuje - logistyk. Logistyka jest obecna w każdej gałęzi przemysłu -sporo możliwości podjęcia pracy. O samej szkole też słyszałem, jest ok.

Gość LZP
Dokładnie, też myślę, że dobry logistyk długo bezrobotnym nie zostanie.

Gość pozdrawiammmmmw
kumpel był logistykiem skonczyl ZDZ, zatrudnili do w MTC duza białotocka firma. pracowal jako magazynier pozniej zrobili z niego logistyka. robota prosta bez potrzeby dkształcania wyzszego. rozpisywał trasy, urlopy, premie, paliwo, urlopy, mial auto na stan i 1600 pln na reke.

Gość język
a jak zarobki wygladają w tej branży ? czy są to ciekawe studia?

Gość Alutka089
Jeśli chodzi o zarobki - to zależy od stażu pracy, doświadczenia, czy firma jest z polskim czy zagranicznym kapitałem. Słyszałam , ze na kierowniczych stanowiskach zarabiają nieźle. Wchodziłam na ich stronkę - sam program studiów jest dobrze przemyślany, przedmioty raczej ścisłe.

Gość praktykant
Żeby zdobyć doświadczenie warto już na studiach odbywać praktyki, staże. U mnie na uczelni, szkoła ma podpisane porozumienie z firmami logistycznymi i tam wysyła studentów na praktyki.

Gość nienaiwna
No to napisz gdzie to w Polsce masz te wielkie firmy logistyczne? Ty chyba z księżyca spadłeś. Naprawdę :(

Gość praktykant
Na Dolnym Śląsku jest sporo!! Chyba sam przyznasz?

Gość tofiik a co konczysz
liceum czy technikum, bo po wlasnych doswiadczeniach ci napisze, ze po liceum to cieniutko na polibudzie sie utrzymac dwa semestry i :O

Gość prrawdziwaaaosssieczczkabozzza
No to adresy proszę na Śąsku tych wielkich firm logistycznych bo zamierzam się tam zgłosić do pracy. I tyle. Jak dla mnie wystarczy liceum z taką specjalnością - no technikum to wtedy transport i prawo jazdy w wieku lat 17 to jeszcze to pojmę. Ale studia? I tyle :( A reszta? 20 lat - młody, silny, zwinny to tak akurat - kop z zad i zajob na zachodzie. Reszta nie za bardzo rozumiem - praca w biurze, tak? Jak se je wybudują... czemu nie? :(

Gość prrawdziwaaaosssieczczkabozzza
prawdziwaowieczkaboza=nienaiwna

Gość z branży
Jeśli ktoś chce być kierowcą tira lub pracować na magazynie w firmie logistycznej- to oczywiście nie potrzebne są mu studia wyższe. Jeżeli chcesz zarządzać tym magazynem, koordynować łańcuchami logistycznymi w przedsiębiorstwie, pracować na stanowisku kierowniczym - to bez studiów wyższych będzie ciężko o awans (predyspozycje do tego zawodu też są niezbędne). Zgadzam się z praktykantem - Centrów logistycznych na Dolnym Śląsku jest sporo.

Gość logistykaa
Skończyłem logistykę w 2004 roku ale na innej uczelni. Ogólnie to nie polecam, pracy po tym nie jest za dużo.

Gość elksa
Nie ma reguły, ja też jestem po logistyce i pracę znalazłam.

Gość k1992
a czy materiał na studiach jest trudny?? mam na myśli studnia inzynierskie na politechnice na kierunku logistyka?

Gość z branży
Nie wiem jak wygląda program studiów na politechnice, skończyłem MWSLiT, tu na inżynierskich jest sporo przedmiotów ścisłych (mikro-, makroekonomia, fizyka) i rozszerzona matma.

Gość k1992
to ilu tegorocznych maturzystów rozważa pojście na ten kierunek??? wypowiadać się ;)

Gość k1992
ja chyba też ;) a do jakiego miasta??

Gość k1992
??

Gość k1992
uważasz, że to dobry kierunek ?? i bedziesz miał po tym prace zgodną z kierunkiem studiów i dobrze płatną?? pytam bo sama rozwazam pójscie na ten kierunek , rozwazam za i przeciw?? :)

Gość język
a czy na tym kierunku cięzko jest poradzić sobie z matematyką? dla osoby po LO która oceny utrzymywała na poziomie 4?

Gość Hart H.
w sumie to malo wiem wiec nie wiem czy to dobry kierunek ale znajoma pracuje w tesco w dziale logistyki i zarabia bardzo malo, ale tesco w ogole chyba malo placi bo nawet ksiegowym daje 1400 z tego co slyszlaam

Gość k1992
czy logistyka to typowo męski kierunek?? i pracodawcy chętniej zatrudniaja panów niz kobiety??

Gość bezrobotnyzzadupia
bylem na studium policealnym logistyki tez slyszalem ze to przyszlosciowe ale jak znajomy z kopalni mnie wysmial i powiedzial jak u nich jest ze zwalniaja to zrezygnowalem