Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tofik_07

Logistyka - zawód przyszłości

Polecane posty

Po pierwsze logistyk to nie magazynier-uwaga dla głąbów mylących pojęcia.Logistyka to bardzo przyszłościowy kierunek i to że jest być może popularny nie zmienia faktu że z tych wszystkich studencików będą mieli znakomitą pracę tylko Ci którzy mają "zaplecze"(w jednym palcu prawo transportowe,przepisy celne,SAP,BAAN,MRP,uprawnienia spedytora).Słyszałem też opinie że w nie trzeba mieć studiów aby być logistykiem ale jakim logistykiem?Logistyk w poważnej firmie musi mieć studia nie wspominając o innych wymaganiach(przeglądając oferty w branży logistycznej w coraz większym stopniu wymagają studiów z zakresu logistyki i transportu).Najbardziej zabawne są opinie ze panuje moda na kierunek logistyka-moda jest i przemija a logistyka? przedsiębiorstwo bez działu logistyki-nierealne:-)Tak na marginesie polecam strone goldenline-dla wszystkich tych którzy uważają ze samo ukończenie określonego kierunku daje sukces

Gość magdusia130f
Nie wiem, czy logistyka to zawód przyszłości. Tutaj nic o niej nie ma http://poradnikpracownika.pl/-zawody-przyszlosci-kogo-bedzie-potrzebowal-rynek-pracy-za-kilka-lat Bardziej bym się skłaniała do tych siedmiu zawodów, które są w artykułe. Choć nie ukrywam, że jeden zawód nieźle mnie zaskoczył. Zgadzam się też z tym, co jest na końcu tego tekstu, a zresztą jak ktoś jest zainteresowany to odwiedzi tą stronę. Nikogo zmuszać nie będę. :)

Gość gość
Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych na 30h kursu na logistyka ! Kurs kończy się certyfikatem oraz zaświadczeniem Ministerstwa Edukacji Narodowej. Miejsce zapisu: Katowice Plac Szewczyka 1, tel. 728-930-451

Gość gość
jak najbardziej sie z z tym zgadzam, bardzo dużo moich znajomych poszło do pracy w logistyce na spedytorów, do biur, do obslugi, jest duzo pracy i przyjmuja tez bez doswiaadczenia w branzy i niekoniecznie jest wymagane wyksztalcenie kierunkowe, bardziej licza sie umiejetnosci. W MW Spedition szukaja do pracy z jezykiem niemieckim i angielskim i taka znajomosc mozna miec po kazdych studiach

Gość gość
Pracuje od kilku lat w logistyce i rzeczywiście zapotrzebowanie na pracowników jest tutaj spore. Jestem z Poznania i w moim rejonie zawody związane z logistyką są nawet uważane za deficytowe http://praca-wielkopolskie.pl/rynek-pracy-w-woj-wielkopolskim/ także wydaje mi się, ze absolwenci takiego kierunku jak logistyka nie powinni skończyć jako bezrobotni.