Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niech bedzie ze masz racje

Jakie macie stusunki z wlasnymi matkami?

Polecane posty

Jesli sa one chlodne, zdystansowane, sztuczne i na sile, to jak sie z tym czujecie? Robie cos w tym kierunku, zeby taka matke zmienic, czy odpuszczacie i zyjecie swoim zyciem? Moja matka wykancza mnie psychicznie, jest bardzo zimna,sztuczna, zawistna osoba i nie potrafie jej/tej sytuacji zmienic. Jestem mila, uprzejma, szanuje ja, robie prezenty, zawsze sie "podkladam" i nie opowiadam o swoich sukcesach/wycieczkach/szczesliwym zyciu rodzinnym/sukcesach w pracy bo ja to tylko denerwuje. Ona mnie wykancza, tym bardziej ze jestem wrazliwa osoba, szczera, a przy niej czuje sie nieprzyjemnie,neiswoja,niechcianie. Jak dajecie sobie rade z takimi matkami? :(

sorry, temat dodal sie dwa razy, przepraszam

Gość ja mam podobnie
nie mieszkam już w domu rodzinnym od 12 lat, a teraz mam 29 lat, wyjechałam z kraju i rodzinę widzę góra raz do roku, czasem rzadziej a do tej pory dręczą mnie koszmary senne w których krzyczę mojej matce w twarz że jej nienawidzę, odcisnęła piętno na całym moim życiu...nie mogę się od niej uwolnić nawet w snach a to jaką jest/była dla mnie koszmarną osobą, wolę nawet nie pisac..najgorsze jest to że ona ma tak kurzy mózg i wiele rzeczy, krzywd które mi wyrządzała w dzieciństwie nawet nie pojmuje, jak jezdzę w odwiedzny do domu, to wiem że po godzinie czasu spędzonej z moją matką będę miała ochotę wybiec z domu i więcej nie wracac