Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gbfgbggbgbg

maluje sie juz 10 lat

Polecane posty

Gość gbfgbggbgbg

i za kazdym razem przy tuszowaniu rzes ubabram sobie na okolo oko :O zawsze musze poprawiac sie patyczkami do uszu, bo tusz mam na rzeach na powiecie i pod okiem :O dziewczyny jak wy to robicie ze sie nie brudzicie? dodam, ze lubie mocno wytuszowane rzesy i duze szczoteczki, moze w tym tkiw problem ze za bardzo tuszuje rzesy, nakladam gruba warstwe. nie wiem, ale gdziekolwiek sie nie maluje jest mi glupio bo po malowaniu wygl;adam jak panda i musze sie poprawiac patyczkami :O

Gość ja tez tak mamaa
i dlatego przestalam tuszowac rzesy tylko na specjalne okazje, bo i tak mi sie rozmazuje ciagle wszytsko 🖐️

Gość pijana_powietrzem__
haha a myślałam, że tylko ja nie potrafię się po prostu pomalować. Zawsze mam całe oczy pobrudzone tuszem i też mi głupio jak gdzieś wyjeżdżam i muszę się przy kimś malować ale nie umiem inaczej. Też mam długie rzęsy, może to faktycznie w tym tkwi problem?

podobno przystawia się w takim wypadku łyżeczkę do powieki..ale ja się nie mogę przyzwyczaić..dlatego wolę później patyczkiem czyścić :) dodam, że zawsze bardzo się rozmazuje.. jest jakaś kredka do oczu co się nie rozmazuje.. ??

Gość gbfgbggbgbg
lyzeczka? nie, nie potrafilabym operowac i lyzeczka i szczoteczka ;) co do kredki to mam jakas najtansza, z avonu i jest okej, tylko no wlasnie, jak tu sie pomalowac cieniami??? :( maluje sie tylko kredka ciemna i tuszem, bo jak potem tuszem poprawiam sobie patyczkami to wtedy ta kredka czarna utrzyma sie na oku, ale jak tu cien nalozyc??

też tak mam :p chociaż u mnie to jest tylko troche na górnej powiece przy tych najkrótszych rzęsach .

Ale jak to się robi? Maziacie się samą szczoteczką po twarzy? Czy raczej trzepoczecie wymalowanymi rzęsami po całej okolicy oczu? Pytam z ciekawości, bo zupełnie nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić.

Gość --e tam--
ja też mam długie rzęsy i jakoś sporadycznie się gdzieś ciapne

Gość --e tam--
w avonie są takie tusze do rzęs, które mają z drugiej strony gąbeczkę do wycierana takich ubrudzeń. Coś właśnie dla ciebie

Gość gbfgbggbgbg
ale co jak robie? jak robie z siebie pande? ;) no wlasnie nie wiem. maluje rzesy i nie umiem poalowac gornych rzes bez uciaprania sie na gornej powiece, no nie umiem, maluje i rzesy i powieke :O a dolne to juz w ogole mistrzostwo dla mnie ze ktos pomaulje i sie nie pobrudzi. naciagam oko ale i tak dol ubrudze tez tuszem. a potem patyczki w ruch i zmazuje te pobrudzenia ;) jak moj facet czasem mnie obserwowal, bo teraz mu nie pozwalam to mowi ze mam 3 etapy naturalna (bez makijazu) panda (po umalowaniu rzes) no i z makijazem po zamazaniu pobrudzen patyczkami ;)

Czyli maziasz się bezpośrednio szczoteczką? To w czym problem - przy malowaniu górnych rzęs przymykasz oko albo po rostu patrzysz nieco w dół - jeśli odchylisz głowę odrobinę do tyłu, to akurat będziesz musiała spojrzeć do dołu, żeby zobaczyć się w lusterku. No i nie wcierasz tuszu z siłą wodospadu, żeby rzęsy przygnieść do powieki nad okiem tylko delikatnie, za to kilka razy. Przy dolnej jedynym sposobem jest delikatność, bo przymknięcie zbyt wiele nie daje.

Gość mam podobniee
Z tym, że ja się paćkam tuszem zazwyczaj u nasady rzęs na górnej powiece. Tzn. dokładnie w tym miejscu, gdzie powinna być narysowana kreska. Mnie się tam odbija tusz i czasem się śmieję, że już kresek nie potrzebuję :P Też nie wiem, co robię źle...? Z mocno dociskam szczoteczkę do rzęs? Głowę odchylam, patrzę w dół, ale tusz na powiece mam nadal i nadal patyczek jest niezbędny :P

Gość gbfgbggbgbg
no wlasnie technicznie robie wszytsko prwidlowo, nie maziam sie z sila. robie delikatnie makijaz, patrze w dol, odchylam glowe a i tak sie uciapram zawsze :O

Może za blisko nasady rzęs malujecie? Tam i tak rzęsy są gęste, więc nie trzeba tam mocno tuszować. A poza tym tak jak napisał ktoś wyżej odchylić lekko głowę do tyłu i nie malować przy w pełni otwartym oku. Mi się zdarza maznąć tylko sporadycznie jak mi dłoń zadrży. Częściej mi się zdarza, że umalowanymi rzęsami się upaćkam zanim tusz wyschnie.