Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Komornik...!!

Zakup od komornika

Polecane posty

Gość Komornik...!!

Mam taki problem, otóż mój teść ma zamiar kupić ciągnik od komornika. Jednak coś mi tu nie pasuję gdyż wpłacając wadium (2tys zł) podpisał umowę nie z komornikiem lecz z "zaganiaczem". Teraz ma osobiście dać resztę pieniędzy również :naganiaczowi". Jakie dokumenty powinien mieć przy sobie ten człowiek aby mój teść miał pewność że nie zostanie oszukany??

Gość Komornik...!!
up

Tak z ciekawości pytam. Kto to jest zaganiacz? :classic_cool: Bo google pokazało, że ptak jakiś ewentualnie określenie penisa :p Jakoś żadna z tych definicji mi w tym kontekście nie pasuje :p

Gość Komornik...!!
upppp

Gość Komornik...!!
Chodzi o gościa który szuka klientów na zakup rzeczy od komornika. W takim środowisku tak nazywają takie osoby.

Gość maturks4
Czyli zwykły oszust! Że też ktoś jeszcze daje nabierać się na takie numery. Normalnie należy stawać do licytacji (jeżeli jest), albo bezpośrednio rozmawiać z komornikiem

Gość Komornik...!!
Problem w tym że ten facet nie chce podać nawet nazwiska komornika. Maszyna jest warta 100tys zł a chcą ją sprzedać za 20tys. Jest wzięty w leasing i ponoć właściciel który go kupował nadal spłaca raty za niego. Co o tym myślec??

Gość Komornik...!!
Odpowie ktoś??

Gość Komornik...!!
up

Gość Komornik...!!
uppp

Gość reret
down

Gość Emmett Fitz-Hume
Przy takich wartościach rzeczy ruchomych nie wpłaca się rękojmii (wadium). Idzie się na licytację, wygrywa przetarg, wpłaca komornikowi gotówkę i odjeżdża samochodem/ traktorem/ przyczepą. Komornik nie sprzeda traktora w leasingu bo nie jest on własnością dłużnika tylko leasingodawcy. To przekręt i to prymitywny.