Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cedretyrrr

jak zrobic refkelsy we wlosach????

Polecane posty

Gość cedretyrrr

chcioalabym zrobic na ciemnobrazowych wlosach refleksy o ton, dwa jasniejsze. nie chce pasemek, tylko refklesy, niestety moja fryzjerka nie rozumie tego i ciagle mowi mi o robieniu pasemek. jak to mozna wytlumaczyc? refklesy to bardzo cienkie pasemko, dwa trzy po kazdej ze stron tak???

Gość działka za miastem
tak, ale refleksy to pasemka, tyle że nie na całej głowie tylko po wierzchu

refleksy to też mogą być pasemka.. delikatne..nieregularne.. na pewno to nie baleyage.. może pokaż fryzjerce zdjęcie..wtedy zrozumie..

Gość cedretyrrr
ale jak na wierzchu?? jak to ywtlumaczyc konkretnie?? czyl to pojedyncze pasma ale nie w reguralnej odleglosci tak??

Gość niestety fryzjerki sa na ogól
tepe i z niewiadomych przyczn zupelnie tego nie rozumieja. Wystarczyłoby po prostu zrobic b cieniutkie pasemka na wierzchu wlosów, tak, jak musniete słoncem - ale weź i wytłumacz. Nie da sie.

Gość ZXASDFGRTHYJU
Dla nieznających tematu.Refleksy to nie pasemka.To profesjonalny baleyage ale nie taki jak sie robi w prawie kazdym salonie.Baleyage to właśnie malowanie włosów bez żadnej folii.Fryzjer dobiera bardzo zbliżony kolor do twoch włosów i płaskim pędzlem maluje ci włosy.W Polsce znam tylko 7 fryzjerów robiących tę metodę baleyagu.

Gość czyli nie zrobie
sobie prawdziwych refkelsow? ale jak zrobic zblizone? zeby przez czepek wyciagnela mi bardzo cieniutko wlosow kilka pasm i zrobila z tego kolor jasniejszy o tone czy jak? przez folie? boje sie ze zrobi mi pasemka a nie chce pasemek

Gość Hania Chętnicka
też jutro chcę pojść zrobić refleksy, ale boję się że wyjdę z blond pasemkami i będzie za duzy kontrast z naturalnymi:(

Gość zgaduje ze.........
ale przez folie to własnie zrobi ci pasenka.Popros o pasemka na folii o ton lub nawet pół tonu jaśniejsze od koloru co masz teraz.Albo zmien fryzjerke na bardziej kumatą.

Gość anka skakanka89
zmień fryzjerke jak ona nie wie co to są refleksy to może niech sie wybierze na szkolenie

Gość mowie z sensem
kurcze faktycznie sporo fryzjerow nadaje sie na szkolenie, szczegolnie tacy, ktorzy zamiast 2-3 cm tna od razu z 10 cm, porazka

Gość gość
Zgadzam się z przedmówczynią. Fryzjerzy którzy nie rozumieją co to znaczy podciąć włosy góra 2 cm i tną 15 na szkolenie ale niech zmienią zawód. Ostatnio mnie to spotkało. Już nigdy nie dam fryzjerowi podciąć włosów.