Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zabcia97

Bolesne miesiaczki

Polecane posty

Gość Zabcia97

Od 2 lat mam miesiaczki, co miesiac bardzo boli mnie brzuch,mama daje mi czopki z paracetamolem,ale boli i tak,co moge brac? Mama nie pozwala mi brac tabletek,ani syropow.

Dlaczego mama nie pozwala Ci brać tabletek? Na bóle miesiączkowe dobra jest no-spa, chociaż nie każdemu pomaga. Czasami pomagają ciepłe okłady, ale nie gorące.

Gość Nie wstydzę się Jezusa
Bolesne miesiączkowanie pięciornik gęsi Pięciornik gęsi inaczej srebrnik rośnie na łąkach, pastwiskach, niedzach, przydrożach nie ma szczególnych wymagań, aby słońce świeciło i krople rosy użyczyły nieco wilgoci, a już radośnie rozkłada zlotu kwiatki. Niegdyś zioło bardzo popularne, obecnie coraz bardziej odchodzi w zapomnienie, a szkoda, ponieważ korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego przynosi ulgę w schorzeniach wątroby, pomaga nawet w uszkodzeniu wątroby substancjami chemicznymi. w bólach żołądka i jelit jest niezwykle skuteczny, bo działa przeciwzapalnie i rozkurczowo. Herbatkę z ziela pięciornika gęsiego warto również stosować po kuracji antybiotykowej, po chemioterapii i radioterapii starannie oczyszcza organizm i odnawia Florę bakteryjną jelit. herbatka przepis: 2 łyżki ziela pięciornika gęsiego wsypać do garnka, wlać 3 szklanki wody, zagotować, a następnie pod przykryciem zaparzać około łO minut, przecedzić. Herbatkę pić ocieplą w ciągu dnia, najlepiej łykami. W związku z tym, że pięciornik gęsi wykazuje silne działanie przeciwbólowe, polecam ten ziołowy, całkowicie bezpieczny lek młodym dziewczynom przy bolesnym miesiączkowan in. herbatka przepis: ziele pięciornika gęsiego lO0 g kwiat nagietka 50 g kwiat rumianku 50 g Zioła wymieszać, 3 łyżki zalać 3 szklankami wrzącej wody, zaparzyć, przecedzić, pić ciepłe w ciągu dnia. Gdyby bóle miesiączkowe były szczególnie dokuczliwe, należy tę herbatkę pić tydzień przed spodziewaną miesiączką.

Gość Zabcia97
to znowu ja, mama mowila,ze od tego sie nie umiera, i jak troche poboli to nic nie stanie, ją teź bolało i żyje. A tabletek p/bol. nie pozwala mi brac, bo niszcza zoladek :( mam kieszonkowe i chyba sobie cos kupie, bo strasznie boli.

to coś jest z twoja mamą nie teges. Moja żona mówiła tak samo, jest kobietą to i musi poboleć i łykała pyralginę. Po wizycie u ginekologa , okazało się że ma miśniaka w macicy i po operacji skończyły się bolesne miesiączki. Możesz mieć kłopoty z endometrium i tylko lekarz ci pomoże, a nie molitwy i ruskie ziółka.